Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

диплом_1 / 7 Висновки-1

.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
14.47 Кб
Скачать

73

7 ВИСНОВОК

Провівши розрахунок данної роботи, я впевнився, що один з шляхів подолання енергетичної кризи, викликаної здорожчанням енергоресурсів (у першу чергу природного газу), є повсякмістне введення когенерації, адже її економічні плюси у порівнянні з роздільним отриманням теплової і електричної енергії відомі вже досить давно. Наша країна має велику кількість районних котельних з паровими котлами, на базі яких можна й потрібно встановлювати електричні потужності.

Собівартість електричної енергії триманої таким чином нижча за собівартість електричної енергії отриманої на базі КЕС нашої держави. І тим ця собівартість нижча, чим більшої потужності турбоагрегат встановлювати на базі котельної.

Реалізація подібних проектів у масштабі держави дозволить забезпечити економію палива, вирішити проблеми енергопостачання, екології і збереження водних ресурсів. Виробництво основної частки електричної енергії здійснюється майже без перевитрати палива — за рахунок утилізації енергії пари, що часто утилізовується РОУ. Вартість паротурбінного устаткування, в порівнянні з іншими технологіями, відносно невелика. Його застосування дозволяє будувати і вводити в експлуатацію об'єкти за 1-2 роки.