Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
met / метод вказівки дл семин.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
176.64 Кб
Скачать

21

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

О.М. Барановська

Методичні вказівки

для підготовки до семінарських занять

з курсу «Філософія»

Одеса

2005

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

О.М. Барановська

Методичні вказівки

для підготовки до семінарських занять

з курсу «Філософія»

для студентів всіх спеціальностей стаціонарної форми навчання

Затверджено

на засіданні кафедри філософії

та методології науки

Одеського національного

політехнічного університету

Протокол № 2 від 10.10. 2005

Одеса

2005

Методичні вказівки для підготовки до семінарських занять з курсу «Філософія» для студентів всіх спеціальностей стаціонарної форми навчання / авт.: О.М. Барановська.– Одеса, 2005.– 20 с.

Автор: О.М. Барановська, канд. філос. наук, доцент.

Рецензенти: В.Т. Ополев, канд.філос. наук, доцент

В. Л. Левченко, канд. філос. наук, доцент

Цей навчальний посібник створено на основі семінарських занять з предмету “Філософія” і призначено студентам технічного вузу для самостійної підготовки до семінарів та іспитів з філософії. Методичний посібник допоможе студентам організувати свою роботу з літературою за темами, які сприятимуть розумінню механізмів мислення та процесу пізнання в історії філософського та наукового осмислення дійсності. Формування навиків рефлексії щодо змісту думки та форм її виразу є необхідним інструментом професійного та дослідницького росту. Даний методичний посібник містить також перелік тем рефератів, список додаткової та довідкової літератури.

Програма курсу «Філософія» орієнтується на вивченні базових засад, установок та моделей мислення, які сформувались у процесі розвитку світової філософської думки та визначили основостверджуючі напрямки та засоби наукового пізнання, форми світогляду. У цьому зв’язку – головний акцент ставиться на тлумаченніпроблемних та дискусійних питань, що виникають в історії філософіїї, нормативних засад мислення, а також понять та термінів, які стали невід’ємними компонентами інтелектуальної культури.

Даний методичний посібник містить методичні рекомендації для самостійної роботи студентів за програмою семінарських занять курсу «Філософія»: методичні вказівки та рекомендовану літературу для підготовки до семінарів, необхідні вимоги та поради для роботи над рефератом, тематику рефератів, методичні рекомендації для підготовки до екзамену та перелік екзаменаційних питань, додаткову літературу. Цей посібник розрахований на студентів денної форми навчання всіх факультетів Одеського Національного політехнічного університету.

.