Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Украї-Коледж-Методичка КСР.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
116.22 Кб
Скачать

19

Відкритий міжнародний університет розвитку людини

«Україна»

Колледж «Освіта»

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПІДГОТОВКИ, написання і захисту КУРСОВИХ РОБІТ

з дисципліни

«Комерційна діяльність»

Київ 2013

Методичні рекомендації містять пояснювальну записку, порядок вибору теми, вимоги до під­готовки, написання, оформлення і захисту курсової роботи з дисципліни «Комерційна діяльність», а також додатки.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Одним з видів індивідуальної роботи студентів є написання курсової роботи, рівень підготовки якої свідчить про ступень засвоєння студентом здобутих знань. Основна мета виконання курсової роботи з комерційної діяльності – вивчення та аналіз одного з питань теорії та практики з комерційної діяльності.

Курсова робота є початковим етапом в навчальному і науково-дослідному процесі підготовки молодших спеціалістів. Курсова робота повинна відображати здатність студента працювати з науковою літературою, по­єднувати теоретичні знання з практичною діяльністю, розробляти і формулювати обґрунтовані пропозиції, спрямовані на удосконалення процесів, що були проаналізовані в роботі.

Тема курсової роботи повинна бути актуальною, а об'єкт досліджен­ня — повинен відповідати визначеній темі.

Мета курсової роботи полягає у систематизації, закріпленні та розширенні теоретичних знань, поєднанні їх з практичними матеріалами, ознайомленні з методами, які напрацьовані іншими дослідниками, а також у науковому обґрунтуванні результатів власних досліджень.

Зміст роботи та якість її оформлення повинні відповідати сучасним вимогам, які ставляться до таких робіт. При оцінці курсової роботи береться до уваги не лише якість самої курсової роботи, а й відповідність її оформлення стандартним вимогам.

Невідповідність в оформленні курсової роботи державним стандартам і встановленим вимогам може суттєво вплинути на остаточну оцінку роботи, а через значні відхилення робота може бути взагалі недопущена до захисту. Тому оформлен­ню роботи повинна бути приділена особлива увага.

Порядок вибору теми

Тема курсової роботи повинна відповідати певному напряму і обирається з переліку затверджених тем курсових робіт. Обрана студентом тема курсової роботи має бути затверджена науковим керівником з написання курсової роботи.

Тема курсової роботи формулюється на підставі загального ознайомлення з певною проблемою, яку необхідно вивчити на рівні теоретичного та практичного аналізу. На цій стадії необхідно науково і практично обґрун­тувати напрям дослідження, причини вибору теми та її актуальність.

Вимоги до підготовки, написання, оформлення і захисту курсової роботи з комерційної діяльності Структура роботи

Підготовка курсової роботи потребує систематизації отриманих теоретичних знань і поєднання їх з практичними матеріалами.

Рекомендована тематика курсових розробляється і систематично перегляда­ється викладачами кафедри маркетингу з урахуванням ступеня актуальності тем. Однак необхідно зазначити, що сту­дент має право запропонувати власну тему курсової роботи в разі обґрунтування доцільності розробки запропонованої теми. Вибрані теми повинні бути узгоджені з науковим керівником.

Рекомендується така структура курсової ро­боти:

  • вступ (розкриття актуальності вибраної теми, мети й основних завдань, об'єкта і пред­мета дослідження, застосованих ме­тодів дослідження);

  • перший розділ - теоретична частина (огляд літературних джерел з вибраної теми, аналіз відповідних темі понять, наукових по­ложень, ступеня розробленості проблеми);

  • другий розділ - практична частина (практичний аспект теми, що досліджується);

  • третій розділ - проектна частина (нововведення та шляхи удосконалення питання, що досліджувалося);

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки

Курсова робота обов’язково має складний план, який вклю­чає: вступ, три розділи, кожен з яких поділяється на кілька параграфів, висновки, список використаних джерел та (за потреби) додатки.

Орієнтовни й планкурсової роботи наводиться нижче.

План

курсової роботи

Вступ

Розділ 1. Назва першого розділу 1.1. Назва першого параграфа 1-го розділу 1.2. Назва другого параграфа 1-го розділу

Висновки до розділу 1

Розділ 2. Назва другого розділу 2.1. Назва першого параграфа 2-го розділу 2.2. Назва другого параграфа 2-го розділу

Висновки до розділу 2

Розділ 3. Назва третього розділу

3.1. Назва першого параграфа 3-го розділу 3.2. Назва другого параграфа 3-го розділу

Висновки до розділу 3

Висновки Список використаної літератури

Додатки