Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
30.72 Кб
Скачать

Зразок: (факс надіслано з апарату Комітету у справах сім'ї та молоді):

FROM: MIN SEM І MOL

PHONE NO. 044 2284450

Nov. 24 1999 01: 04 AM

__ __________ 20___ року

Соціальна служба для молоді Український інститут

м. Києва соціальних досліджень

Олександр Мельничук Марія Купчинська

Дарина Веретенко вул. Десятинна, 14,

вул. Б. Хмельницького, 44, Київ-25

Київ-30 тел. 228 25 70

тел.: 246 53 58; 069 № 4319 тел./факс 228 36 19

E-mail: ssm © socserv. Freenet. E-mail: queenm @ smcniss. Freenet

Kiev. UA Kiev. Ua

Чи зашкалює "Молодіжний барометр"?

Молодь завжди уособлювала майбутнє будь-якого суспільства. Творча уява, ідеали, енергія і потенціал молоді мають важливе значення для забезпечення постійного та стабільного розвитку суспільства, у якому вона живе.

Молодь Києва неоднорідна, специфічна у своїх запитах, інтересах і потребах, радикальніша у своїх потягах, ніж інші соціально-демографічні групи, освіченіша за тих, хто живе в інших регіонах.

Проблеми, що найбільше непокоять молодь, стосуються матеріального становища, житлових умов, змістовного дозвілля.

Отже, проблеми є. І ніхто не заперечить, що необхідно їх вирішувати. Але хто це має робити?

За інформацією Соціальної служби для молоді Київської міської державної адміністрації 71% громадян вважає, що молодіжними проблемами повинна займатися сама молодь за підтримки держави.

У столиці зафіксовано близько 400 дитячих та молодіжних громадських організацій.

Здебільшого молодіжні проблеми у свідомості людей існують досить уявно, а пов'язана з ними небезпека видається примарною. Часто молодь не довіряє статистичним даним офіційних установ.

Тому за ініціативи Соціальної служби для молоді Київської міської державної адміністрації спільно з Українським інститутом соціальних досліджень та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) вперше в Україні було впроваджено програму "Молодіжний барометр".

Цей "механізм" роботи програми має відстежувати показники стану молодіжного середовища. А побачити гостроту соціальних проблем можна очима самої молоді. Відтепер кожна свідома молода людина може стати "дослідником" і на волонтерських засадах взяти участь у реалізації програми "Молодіжний барометр".

Протягом травня поточного року Український інститут соціальних досліджень та Соціальна служба для молоді м. Києва здійснили низку соціологічних досліджень. Серед опитаних ─ молоді кияни віком від 15 до 28 років, клієнти соціальних служб для молоді, депутати районних та міської рад.

Зауважимо, кількість молодих людей віком від 15 до 28 років у столиці становить близько 22% всього населення.

Під час досліджень отримано результати, які характеризують сучасний стан молодіжного середовища столиці. Інтерв'юерами працювали молоді люди на волонтерських засадах.

Слід зазначити, що підготовка волонтерів за програмою "Молодіжний барометр" була дуже ґрунтовною. За підтримки ЮНІСЕФ, Українського інституту соціальних досліджень протягом квітня проведено кілька тренінгів-семінарів для молодих інтерв'юерів; керівників проекту "Молодіжний барометр".

Вже сьогодні можна говорити про певні результати роботи цієї програми.

Саме з цією метою організовано засідання "круглого столу", в якому братимуть участь представники ЮНІСЕФ, науковці Українського інституту соціальних досліджень, спеціалісти Соціальної служби для молоді м. Києва та районних соціальних служб, представники "Молодіжного парламенту м. Києва" та інших громадських молодіжних організацій, депутати район­них і міської рад, а також волонтери ─ учасники програми "Молодіжний барометр".

Якою мірою молодь занепокоєна проблемами здобуття освіти, поширення наркоманії, зловживання алкоголем? Яким чином їх проблеми пов'язані з соціально-економічним становищем держави? Чи турбує когось нечесність, замкненість, відсутність взаєморозуміння між людьми? Це далеко неповний перелік тих проблем, що досліджувались і результати яких будуть оприлюднені на засіданні "круглого столу".

Підтримайте молодіжну ініціативу!

Запрошуємо Вас взяти участь у засіданні "круглого столу" ___ ______ 20___ року об ____ год. за адресою: вул. Десятинна, 14 (актовий зал)

Соседние файлы в папке Додатки до билетов