Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Практика_1 / Щоденник

.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
15.16 Кб
Скачать

Понеділок. Взяв участь у настановчій конференції, мета якої ознайомлення студентів із завданнями та змістом практики, її звітністю, вимогами до студентів під час проходження практики, методистами, які будуть керувати нею, графіком роботи.

Після закінчення конференції ми разом з методистами познайомилися з визначеною школою та її адміністрацією, з'ясовували режим роботи школи, вивчили історію школи, традиції, вимоги до вчителів і учнів, визначились у яких класах та з якими вчителями-предметниками будемо працювати, ознайомлюються з їх планами роботи.

Ми вивчали розклад занять, дзвінків, розміщення класних кімнат, шкільної майстерні, складали разом з методистом план роботи.

Вівторок. Перше знайомство з класами, у яких будемо працювати. Відвідування уроків у закріпленому класі (мета відвідування - ознайомлення з його учнями).

Ознайомилися з досвідом роботи вчителя трудового навчання, системою його підготовки до уроку: вивчення особливостей календарно-тематичного планування навчального процесу, принципів добору дидактичного матеріалу і наочних засобів, схеми розгорнутого плану-конспекту, підготовки шкільної майстерні до навчальних занять.

Відвідували урок вчителя трудового навчання з метою ознайомлення із структурою комбінованого уроку, виділення окремих його фрагментів, спостерігали за активністю учнів, обраних для індивідуальної роботи, за використанням учителем методичних прийомів під час вивчення нового матеріалу та перевірки знань учнів, різних видів наочності, за впливом їх на активізацію пізнавальної діяльності учнів..

Середа. Ознайомилися зі схемою структури розгорнутого плану-конспекту уроку.

Узгодили тему виховного заходу з класним керівником.

Ознайомилися з вимогами техніки безпеки до обладнання майстерні та методикою виготовлення окремих видів наочності. Отримали індивідуального завдання на виконання демонстраційного та роздаткового дидактичного матеріалу в плані підготовки до проведення фрагментів уроків з трудового навчання.

Вивчали наявну у шкільній майстерні навчально-методичну літературу з трудового навчання.

Індивідуальна робота з учнями згідно попереднього вибору за програмою і планом самостійної роботи студентів.

Четвер. Перевірка фрагментів розгорнутого плану-конспекту наступного уроку на відповідну тему.

В плані виконання програмних завдань ми проводили фрагмент уроку. Після проведення фрагменту уроку ми залишилися з учителем трудового та методистом для обговорення питань які виникли за час проведення уроку.

Виготовили унаочнення яке узгодили з учителем, необхідне для проведення уроків і занять з трудового навчання.

Ознайомилися з особливостями підведення підсумків роботи учнів та критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів.

П'ятниця. Методичні консультації з розробки фрагментів розгорнутого плану-конспекту уроку і сценаріїв позакласних заходів.

Ознайомилися із системою організації позакласної роботи учителя трудового навчання з розробками різних видів позакласних заходів та схемою їх аналізу, роботою фахових гуртків та факультативів.

За проханням учителя трудового, допомогли йому встановити шкільну дошку та декілька стендів у кабінеті інформатики.

Перевірка звітної документації.

Соседние файлы в папке Практика_1