Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
19
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
40.96 Кб
Скачать

Вступ

Автоматизація - це застосування комплексу засобів, що дозволяють здійснювати виробничі процеси без безпосередньої участі людини, але під її контролем. Автоматизація виробничих процесів приводить до збільшення випуску, зниженню собівартості і поліпшенню якості продукції, зменшує чисельність обслуговуючого персоналу, підвищує надійність і довговічність машин, дає економію матеріалів, поліпшує умови праці і техніки безпеки.

Автоматизація звільняє людину від необхідності безпосереднього керування механізмами.

У автоматизованому процесі виробництва роль людини зводиться до налагодження, регулювання, обслуговування засобів автоматизації і спостереження за їхньою дією. Якщо механізація полегшує фізичну працю людини, то автоматизація має на меті полегшити так само і розумову працю.

Експлуатація засобів автоматизації вимагає від обслуговуючого персоналу високої кваліфікації.

Автоматизація параметрів дає значні переваги:

1. забезпечує зменшення чисельності робочого персоналу, тобто підвищення продуктивності його праці;

2. приводить до зміни характеру праці обслуговуючого персоналу;

3. підвищує безпеку праці і надійність роботи устаткування.

Автоматизація технологічних установок містить у собі автоматичне регулювання, дистанційне керування, технологічний захист, технологічні блокування і сигналізацію.

Автоматичне регулювання забезпечує безупинне протікання процесів в установках.

Дистанційне керування дозволяє черговому персоналу запускати і зупиняти установки, а також переключати і регулювати механізми на відстані, з пульта, де зосереджені пристрої керування.

Технологічні блокування виконують у заданій послідовності при запусках і зупинках механізмів автоматики, а так само у випадках спрацьовування технологічного захисту. Блокування виключає неправильні операції при обслуговуванні автоматичних установок, забезпечує відключення в необхідній послідовності устаткування при виникненні аварії.

Пристрої технологічної сигналізації інформують черговий персонал про стан устаткування, попереджають про наближення параметра до небезпечного значення, повідомляють про виникнення аварійного стану автоматичних установок і устаткування. Застосовуються звукова і світлова сигналізація.

Автоматизація виробничих процесів зв’язана з випуском ряду автоматичних пристроїв. В масовому виробництві ці пристрої спеціалізовані. В серійному виробництві доводиться користуватися універсальними автоматичними пристроями, що потребують перестроювання або переналагодження, що викликає більшу витрату невиробничого часу.

Тому в останні роки більша увага надається “гнучкості” автоматичного обладнання, досягненої шляхом широкого використання принципів агрегатування і програмного управління, що веде за собою поступове ускладнення конструкції.

Темою курсового проекту є автоматизація системи управління машиною для миття пляшок.

Автоматизована система миття пляшок є дуже важливим елементом технологічного процес, оскільки чистота тари безпосередньо впливає на якість продукції.

Отже пляшки повинні бути дуже ретельно вимиті та дезинфіковані.

Якість та час миття залежить багатьох факторів:

  1. якість миючих засобів;

  2. швидкість руху конвеєра;

  3. час спрацювання датчиків;

  4. час роботи маніпуляторів;

  5. якість електроклапана на подачу миючого розчину, його робочий тиск та інші.

Отже вдосконалення системи миття пляшок дозволяє підвищити якість продукції.

Соседние файлы в папке Готов курс