Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друк.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
49.17 Кб
Скачать

Зміст

Введення

Глава 1.Особливості рекламування туристичних послуг в мережі Інтернет

§ 1.Поняття, сутність і сфери використання мережі Інтернет в соціально-культурному сервісі і туризмі

§ 2.Розвиток туристичного бізнесу в Рунет і характеристика аудиторії туристичних Web-сайтів

§ 3.Проблеми і перспективи розвитку онлайнового туризму

Глава 2.Основні вимоги до віртуальної рекламі туристичних послуг

§ 1.Поняття, види, особливості Інтернет-реклами в сфері туризму

§ 2.Ефективність Інтернет-реклами при просуванні туристичних послуг

Глава 3.Програма маркетингового дослідження

Висновок

Список використаної літератури

Програми

  1. Введення

У країнах Європи і США туристичні послуги посідають перше місце за обсягом продажів в Інтернет.Так, згідно з даними аналітичної компанії PhoCusWright в найближчі два роки європейський онлайновий туристичний ринок виросте на 300%.

За даними дослідження eMarketer, до кінця поточного року оборот туристичних мережевих компаній досягне в 25,5 млрд. дол.Зростання продажів в цьому секторі бізнесу буде випереджати зростання продажів через Інтернет комп'ютерів і програмного забезпечення, що займали перше місце в 2004 році.[5, с.38]

Інтернет уже перестав бути "дивовижною річчю в собі", кожна поважаюча себе фірма обзавелася виходом в Мережу, поштовою скринькою, в багатьох є свої сторінки в мережі.

Керівники турфірм почали розглядати Інтернет як засіб залучення клієнтів вже давно.Якщо в 97-99 р. цих ентузіастів були одиниці, в сезоні-2000 рекламувалися в мережі 3-4 десятки компаній, то в 2007 році кількість рекламодавців на основних туристичних порталах перевалила за чотири сотні.[5, с.39]

За оцінками експертів, у літньому сезоні - 2005 на рекламу в Інтернеті російські туристичні агентства витрачали, приблизно, 15-20 тисяч доларів щомісяця (це без урахування витрат на створення і підтримка власних сайтів).У порівнянні із загальним обсягом ця цифра невелика, але тенденція простежується досить чітко. [5, с.39] Реклама в Інтернеті стала відігравати істотну роль з 1994 року, коли був створений перший Web-сайт, що існує за рахунок реклами.На цьому сайті були розміщені банери компаній, що пропонують читачам відгукнутися "клікнувши" на банер.У міру розповсюдження Інтернету все більше фінансових коштів, відпущених на комунікації, витрачається на просування товарів і послуг саме в цьому середовищі.

З кожним роком витрати на Інтернет-рекламування тільки ростуть.І це незважаючи на те, що їх стримує: новизна; невивченість носія; відсутність достатньої кількості фахівців у цій галузі; низька вартість, через яку великі агентства переорієнтують бюджети своїх клієнтів на більш дорогі рекламоносії.Інтерес до Інтернет-реклами росте дуже швидко, Інтернет як рекламоносій стає цікавим новим категоріям рекламодавців.

Успішний розвиток Інтернет-реклами обумовлюється перш за все її значними перевагами.Новий електронний рекламоносій має низку якостей, що дозволяють задовольняти потреби людей, які не могли бути задоволені традиційними засобами масової інформації.

В даний час "нових технологій", мільйони людей не тільки освоїлися з комп'ютерами, але і швидко усвідомили цінність Інтернет.

Багато хто вважає, що фірма - не фірма, якщо у неї немає свого Web-сайту.Коли користувачеві, а по суті - потенційному клієнту потрібен продукт або послуга, він перш за все "виходить" в мережу навіть раніше, ніж відкриє телефонний довідник.Це легко, це швидко - і, як наслідок його увагу приверне саме та компанія, у якої є Web-сайт.У першу чергу це відноситься до фірм пропонують послуги, адже вони продають невидимий, що не відчувається тут і зараз товар, про який в кольорі, зі звуком, дешево, швидко може розповісти Web-сайт.Сама наявність добротного сайту - це вже форма реклами.

Незважаючи на всі негаразди, Інтернет мало-помалу перетворюється на інструмент, який здатний втілювати в життя самі фантастичні мрії апологетів рекламного бізнесу.Адже в дійсності Інтернет-реклама запозичує риси всіх своїх попередніх побратимів.Все це обумовлює актуальність обраної теми.

Виходячи з цього, метою цієї роботи є: аналіз Інтернет-реклами як інструменту просування туристичного продукту.

Завданнями даної роботи є:

- Розглянути поняття, сутність і сфери використання мережі Інтернет в соціально-культурному сервісі і туризмі;

- Вивчити розвиток туристичного бізнесу в Рунет і дати характеристику аудиторії туристичних Web-сайтів;

- Вивчити проблеми та перспективи розвитку онлайнового туризму

- Виявити особливості Інтернет-реклами в сфері туризму;

- Провести аналіз ефективності Інтернет-реклами при просуванні туристських послуг.

При написанні роботи були використані дослідження вітчизняних фахівців в області маркетингу: Н.А.Восколович [1], Ф.Н.Гурова [2] А. Дніпрово та І. Калашников [3], А.П.Дурович [4], А. Б. Здорова [19], Н.І.Кабушкин [5], А.І.Леонова [6], Н.С.Морозової і М.А.Морозова [10], О.М.Назайкин [11, 12], О.М.Романова [7], Ф.М.Русімова і М.Л.Разу [9], Є.В.Ромата [15], Т.К.Серьогіна і М.М.Титова [16], А.Я.Кибанова [17], Л.М.Хромова [18], і інші джерела, які повною мірою допомогли вивчити і проаналізувати цю тему, підтверджуючи її актуальність.У даних працях розкрито такі питання, як важливість ролі маркетингу в туризмі; реклами в бізнесі туристських послуг; необхідність використання нових технологій при формуванні та просуванні турпослуг, в даний час.

  1. Глава 1.Особливості рекламування туристичних послуг в мережі Інтернет

    1. § 1.Поняття, сутність і сфери використання мережі Інтернет в соціально-культурному сервісі і туризмі

Вплив Інтернету на сучасний світ не має історичних аналогів.Винахід телеграфу, телефону, радіо і комп'ютера призвело до безпрецедентної інтеграції всіх цих коштів у глобальну інформаційну гіпермедійного систему, що одержала назву Інтернет, яка одночасно є середовищем для співпраці і спілкування людей, засобом загальносвітового вішання і розповсюдження інформації, а також потужним інструментом для ведення бізнесу, позбавленого будь-яких тимчасових або просторових обмежень.Вплив Інтернету торкнулося як зовнішніх відносин між компаніями та їхніми партнерами або клієнтами, так і внутрішньої структури самих компаній.З'явилися не тільки нові напрямки ведення бізнесу, але і принципово змінилися вже існуючі.В останні роки роль Інтернету взагалі, а зокрема у сфері туризму стає все більш помітною.

Інтернет - це міжнародна комп'ютерна мережа, що дозволяє користувачам комп'ютерів зв'язуватися один з одним, знаходячись в будь-якій точці світу, з метою пошуку та обміну інформацією. [11.с.287]

Сутність Інтернет полягає в наступному:

Інтернет - найбільш масовий і оперативне джерело інформації, що забезпечує обмін інформацією між користувачами всього світу.

Своє "представництво", власну WWW-сторінку в Мережі має сьогодні практично кожна велика організація, фірма чи компанія.В Інтернеті розташовані «електронні» варіанти багатьох тисяч газет і журналів, через Мережу віщають сотні радіостанцій і телекомпаній.Важко знайти будь-яку область людської діяльності, яка не була представлена ​​в Інтернет у всій своїй повноті сотнями і тисячами «сторінок».

Сфери використання Інтернет в туризмі:

Інтернет - це глобальна комп'ютерна мережа, що дозволяє користувачам всього світу обмінюватися інформацією і спільно користуватися комп'ютерними ресурсами.

Особливий інтерес у організацій індустрії туризму та гостинності викликають наступні сфери використання Інтернету:

  • комунікації і зв'язок;

  • реклама та просування туристичного продукту;

  • маркетингові дослідження;

  • електронна презентація фірми і її туристського продукту;

  • використання можливостей електронних міжнародних туристичних виставок і ярмарків;

  • використання систем бронювання і резервування;

  • самостійне формування туру;

  • використання електронних каталогів туристського продукт по країнах і напрямки;

  • отримання країнознавчої інформації, оперативного прогнозу погоди в різних країнах, розкладу руху транспорту;

  • отримання оперативної інформації про тарифи і ціни готелів, ресторанів і перевізників;

  • використання мережі Інтернет для взаєморозрахунків.[11; с.289]

Таким чином: Інтернет - це міжнародна комп'ютерна мережа, що дозволяє користувачам комп'ютерів зв'язуватися один з одним, знаходячись в будь-якій точці світу, з метою пошуку та обміну інформацією.Мережа Інтернет є глобальною інформаційною системою, яка одночасно функціонує як середовище для співпраці і спілкування людей, засобом загальносвітового вещаніяі поширення інформації, а також потужним інструментом дляведенія бізнесу.Важко знайти будь-яку область людської діяльності, яка не потребувала використанні Інтернет.

Так, сфери використання Інтернет в туризмі багатогранні й різноманітні.Деякі з них це-комунікації і зв'язок; реклама та просування туристичного продукту; маркетингові дослідження; використання систем бронювання і резервування; самостійне формування туру; отримання оперативної інформації про тарифи і ціни готелів, ресторанів і перевізників; використання мережі Інтернет для взаєморозрахунків.