Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Михайлюк Курсова робота 2014 МАг.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
443.39 Кб
Скачать

Національний університет цивільного захисту україни

КАФЕДРА ПОЖЕЖНОЇ І ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ ОБ’ЄКТІВ ТА ТЕХНОЛОГІЙ

Пожежна безпека ОБЄКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

Для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного

рівня «магістр» за спеціальностями “Пожежна безпека” та

«Управління пожежною безпекою»

Харків 2013

Друкується за рішенням кафедри пожежної і техногенної безпеки об’ктів та технологій

Протокол від

Укладач: О.П .Михайлюк

Рецензент: Ю.В. Луценко, заступник начальника кафедри профілактики надзвичайних ситуацій у населених пунктах, кандидат технічних наук, доцент.

Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки: Методичні вказівки до виконання курсової роботи. Для курсантів, студентів та слухачів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальностями “Пожежна безпека” та «Управління пожежною безпекою» /Укладач: О.П.Михайлюк – Харків: НУЦЗУ, 2013. – 50 с.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни „Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки" для курсантів, студентів та слухачів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальностями “Пожежна безпека” та «Управління пожежною безпекою» розраховані для самостійного вибору та виконання завдання до курсової роботи. В методичних вказівках надані основні вимоги до виконання курсової роботи, порядок вибору завдання та основні рекомендації до виконання курсової роботи.

@ НУЦЗУ 2013

ЗМІСТ

Вступ

4

1.

Вибір завдання та порядок розробки і захисту курсової роботи

5

2.

Особливості структури курсової роботи

7

2.1.

Методика виконання окремих розділів

курсової роботи

9

3.

Завдання для курсової роботи

19

Література

23

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6

24

27

28

31

33

41

Вступ

Курсова робота (КР) є самостійною роботою курсанта, студента, слухача вищого навчального закладу з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальностями “Пожежна безпека” та «Управління пожежною безпекою». Курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення та узагальнення знань, отриманих курсантами, студентами та слухачами під час вивчення змістових модулів «Науково-технічні підходи до оцінки пожежовибухонебезпеки технологічних процесів об’єктів підвищеної небезпеки» та „Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки" дисципліни „Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки", а також практичного застосування цих знань до комплексного розв'язання конкретної науково-інженерної задачі щодо забезпечення техногенної безпеки об’єктів.

Метою КР є розвиток самостійності і професійних навичок курсантів, студентів та слухачів, закріплення отриманих ними знань з дисциплін "Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки» в галузі забезпечення пожежної і техногенної безпеки об'єктів, виробництв та технологій.

Ризик виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру значною мірою визначається станом потенційно небезпечних об’єктів (ПНО), попереднє дослідження небезпеки яких дозволяє виділити об’єкти підвищеної небезпеки. Процедура ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки здійснюється відповідно до Закону України «Про об’єкти підвищеної небезпеки».

Під час виконання курсової роботи курсанти, студенти та слухачі також набувають навичок щодо оформлення результатів ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів відповідно до вимог законодавчих і нормативних актів.

Знання, що отримані під час виконання курсової роботи, можуть бути корисними при виконанні дипломного проекту, магістерської роботи.

Виконуючи КР, курсанти, студенти, слухачі повинні:

- кваліфіковано вирішувати технічні задачі по забезпеченню пожежної і техногенної безпеки об'єктів народного господарства;

- навчитися виконувати розрахунки, аналізувати і розробляти технологічні документи, складати пояснювальні записки;

- оволодіти сучасними методами розрахунків, в тому числі із застосуванням ЕОМ;

- навчитися користуватися державними і галузевими стандартами, нормативно-технічною, науковою і довідковою літературою.