Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Пожежна техніка

.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
5.63 Mб
Скачать

Аварійно-рятувальна техніка 25-ДПРЧ міста Котовська

ГУ ДСНС в Одеській області

Список аварійно-рятувальної техніки

БРДМ-2РХ - автомобіль хімічної розвідки

ГАЗ-66 КШМ(Р-142) - командно-штабна машина

ГАЗ-66 (АРА) - аварійно-рятувальний автомобіль

КАМАЗ 4310 - автомобіль перевезення вантажів та особового складу

КРАЗ 260 (ТММ 3) - важкий механізований міст

МАЗ 543А - Автономна дизельна електростанція

АЦ-40(130) 63б - пожежна автоцистерна

АЦ-40(131) 137а - пожежна автоцистерна

АД-30(131) ПМ506- пожежна авто драбина

ГАЗ-73 (ГТМУ) – гусеничний тягач

КП-130 - кухня польова

м. Котовськ 2013

БРДМ-2РХ - автомобіль хімічної розвідки

Автомобіль БРДМ-2рх призначена для дії у складі розвідувальних підрозділів мнс і здійснює хімічну, радіаційну, біологічну та спеціальну розвідку місцевості. Завдяки наявності спеціального обладнання машина здатна визначати ступінь зараження ґрунту, води і їжі, а також здійснювати відбір проб і проводити дослідження характеру біологічного, хімічного, радіаційного ураження місцевості і доповідати результати по радіоканалах зв'язку. Дослідження можуть здійснюватися в русі, на коротких зупинках і при виході екіпажу з автомобіля.

ГАЗ-66 КШМ(Р-142) - командно-штабна машина

Яскравим представником комбінованих радіостанцій є комбінована радіостанція Р-142Н, змонтована в кузові автомобіля ГАЗ-66. Апаратура командно штабної машини встановлена в металевому опалювальному кузові на транспортній базі автомобіля ГАЗ-66 і забезпечує ведення радіозв'язку при температурі навколишнього середовища від -40 до +50°С і відносній вологості навколишнього повітря 98% при температурі 40 °С. В умовах середньо пересіченій місцевості в будь-який час доби і року на частотах, вільних від радіоперешкод, обраних згідно з застосовуваної антеною, радіостанції забезпечують прийом і передачу інформації на різні відстані.

ГАЗ-66 (АРА) - аварійно-рятувальний автомобіль

ГАЗ-66 являє собою вантажний автомобіль підвищеної прохідності вантажопідйомністю 2 тонни, призначений для руху в складних дорожніх умовах і по бездоріжжю. Висока прохідність обумовлена використанням диференціалом заднього мосту, великим дорожнім просвітом і регульованим тиском у шинах. Автомобіль побудований на базі ГАЗ-66. Призначений для ліквідування надзвичайних ситуацій непов’язаних с пожежами. Його цільцю є такі надзвичайні ситуації як : дорожньо-транспортні пригоди , завали , руйнування конструкцій , робота на воді , і т.д.

КАМАЗ 4310 - автомобіль перевезення вантажів та особового складу

КамАЗ-4310 призначався головним чином для роботи в умовах бездоріжжя і забезпечувався односкатними мостами, централізованою системою зміни тиску повітря в шинах і постійним приводом на всі колеса.

В його основу лягла абсолютно нова для вітчизняних автомобілів концептуальна схема приводу ведучих мостів. Призначений цей автомобіль для доставки до місця надзвичайної ситуації особового складу та аварійно-рятувального обладнання.

КРАЗ 260 (ТММ 3) - важкий механізований міст

Важкий механізований міст ВММ-3 призначений для пристрою мостових переходів через перешкоди завглибшки до 3 метрів з метою пропуску через них гусеничного транспорту вагою до 60 тонн і колісного транспорту з тиском до 11 тонн на вісь. За допомогою одного комплекту ТММ-3 можлива:

- наведення чотирьох однопрольотних мостів через перешкоду шириною до 9,5 м і з необмеженою глибиною;

- наведення двох мостів з двох прольотів для подолання перешкоди шириною до 19,5 м і глибиною в середній частині до 3 м;

- наведення одного трехпролетного або одного четырехпролетного мосту з щириной перешкоди відповідно 30,0 і 40 м і глибиною в місцях постановки опор до 3м.

МАЗ 543А - Автономна дизельна електростанція

Шасі призначалося для транспортування обладнання по всіх видах доріг і місцевості в будь-який час року і доби при температурі навколишнього повітря від -40 ° до +50 ° С. В середині автомобіля розмішено 4 дизеля які виробляють електроенергію достатню для того щоб підключити та подати живлення на підприємство наприклад : лікарня або школи . У МАЗ-543 чотири провідних мосту з односхилими колесами, оснащеними широко профільними шинами з протектором високої прохідності. Машина обладнана системою централізованого регулювання тиску повітря в шинах.

АЦ-40(130) 63б - пожежна автоцистерна

Автомобіль-цистерна АЦ-40 (130)-63Б середнього класу призначений для доставки до місця пожежі бойового розрахунку (посадкова формула 1 6), пожежно-технічного озброєння та запасу вогнегасних речовин (води і піноутворювача) і для гасіння пожежі водою та повітряно-механічною піною . Виготовлявся Прилуцьким виробничим об'єднанням "Пожмашина" на шасі двовісного задньопривідного переднемоторного вантажного автомобіля ЗІЛ-130 виробництва московського Заводу імені Лихачова, а з 1986 року - на шасі його модернізованої версії ЗиЛ-431410, яка оснащена двигуном зі збільшеною ступенем стиснення і робочої гальмівною системою з двоконтурним роздільним приводом. Автомобіль на модернізованому шасі має позначення АЦ-40 (4314)-63Б.

АЦ-40(131) 137а - пожежна автоцистерна

Автомобіль-цистерна АЦ-40 (131) -137 середнього класу призначений для доставки до місця пожежі засобів пожежогасіння та пожежного розрахунку, для гасіння пожежі водою та повітряно-механічною піною. Розроблено Прилуцьким заводом протипожежного обладнання на шасі тривісного повнопривідного вантажівки ЗіЛ-131 з широкою уніфікацією з пожежним автомобілем аеродромної служби АА-40 (131) -139 (однотипне по шасі, кабіні, кузову, коробці відбору потужності, насосної установки, силовій передачі приводу насоса, вакуумній системі, системі додаткового охолодження, механізмам управління та електрообладнання).

АД-30(131) ПМ506- пожежна автодрабина

Автодрабина пожежна АЛ-30 (131) ПМ-506 В призначена:

- Для доставки до місця проведення рятувальних, протипожежних робіт бойового розрахунку, необхідного пожежно-технічного озброєння і устаткування;

- Для підйому бойового розрахунку, ПТВ і обладнання на висоту до 30 метрів;

- Евакуації людей з будівель підвищеної поверховості;

- Для забезпечення можливості ефективного проведення рятувальних робіт та гасіння осередків пожежі на висоті;

- Для подачі вогнегасних речовин з вершини автодрабини на осередок пожежі;

- Для використання як вантажопідіймального крана при складеному комплекті колін;

- Обладнаний для екстреної евакуації людей пневматичним стрибковим рятувальним пристроєм з висоти до 20 метрів (ППСУ-20).

ГАЗ-73 (ГТМУ) – гусеничний тягач

Броньований багатоцільовий транспортер-тягач моделі ГТMУ (ГАЗ-73) може експлуатуватися в умовах бездоріжжя, а також долати невеликі водні перешкоди. Машина розрахована на роботу, а також зберігання поза гаража при температурах від -50 до 40С. Силова установка - двигун ГAЗ 73, потужність якого складає 120 л.с. Тягач використовується для транспортування різних вантажів, перевезення людей і буксирування причепів, маса яких не перевищує 2 тонн. Гусеничний транспортер-тягач може експлуатуватися в північних районах, він справляється з такими перешкодами, як болота і сніжні завали. Допустима ширина водних перешкод для снігоболотохода становить 1,5 км. Для виходу на берег і входу в воду потрібно пологий спуск (не більше 20 градусів). Витрата палива при пересуванні по шосе складає 100 л на 100 км. Запас ходу по паливу при русі по трасі складає 400 км.

КП-130 - кухня польова

Кухня причіпна КП-130 призначена для приготування і транспортування їжі з двох страв і кип'ятку для чаю. Основним тягачем для всіх причіпних кухонь є автомобіль ГАЗ-66. Усі причіпні кухні, окрім кухні КП-42М, можуть працювати як на твердому паливі (дрова), так і на рідкому паливі (дизельне, гас). У тепловий блок кухні входять вогнище, чотири казани (два для першої страви, один для другої страви і один для кип'ятку), жарильна шафа і водонагрівач. Вогнище кухні є металевим зварним каркасом, фанерованим листовою сталлю із зовнішньої і внутрішньої сторони. У міжстінний простір бічних і верхньої панелей вогнища як ізоляція укладена каолінова вата. Внутрішній простір вогнища розділений на два самостійні паливні відсіки вертикальною стінкою. Відсіки утворюють дві самостійні топки, обладнані вогняними коробками із зольниками.