Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практики.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
495.1 Кб
Скачать

Звіт

про практику на посаді

командира відділення

19-СДПЧ РВ МНС м. Бердянськ

курсанта групи ПБ-09-223

Національного університету цивільного захисту України

рядового служби цивільного захисту

Вейвана Сергія Володимировича

Звіт про практику захищений курсантом під час проведення заліку в

ГУ МНС України в Запорізькій області, на посаді командира відділення

19-СДПЧ РВ МНС м. Бердянськ

___________________(оцінка)

Начальник ГУ МНС України в Запорізькій області

генерал-майор служби цивільного захисту

__________________ О.М. Лепський

«___» серпня 2011р.

МІНІСТЕРСТВО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ УКРАЇНИ

БЕРДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ГУ МНС УКРАЇНИ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

Районний відділ Головного управління МНС України в Запорізькій області м. Бердянськ (далі – РВ ГУ МНС України в м. Бердянськ) створено 08.12.2003 р. на базі Загону Державної пожежної охорони №2 (далі-ЗДПО-2).

У своїй діяльності РВ ГУ МНС України в м. Бердянськ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами МНС України, Головного управління МНС України в Запорізькій обл. та Положенням про РВ ГУ МНС України в м. Бердянськ, що затверджено начальником ГУ МНС України в Запорізькій області

Основними завданнями РВ ГУ МНС України в м. Бердянськ, згідно з Положенням, є:

1. Забезпечення діяльності, спрямованої на реалізацію державної політики в сфері цивільного захисту та пожежної безпеки, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у разі загрози виникнення і виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території міста Бердянська.

2. Здійснення державного нагляду за техногенною і пожежною безпекою на території міста Бердянська та здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

3. Здійснення контролю за готовністю до практичного виконання завдань щодо запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій органами управління спеціалізованих служб цивільного захисту міста, підприємств, установ та організацій незалежно від їх форми власності.

4. Забезпечення готовності підпорядкованих підрозділів до дій за призначенням, керування ними при виконанні заходів щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації у мирний час та особливий період.

5. Здійснення моніторингу навколишнього природного та техногенного середовища на території міста Бердянська, на основі відстеження змін їх стану - прогнозування варіантів можливого розвитку надзвичайних ситуацій та прийняття адекватних заходів щодо їх попередження.

6. Участь у заходах антитерористичної діяльності відповідно до чинного законодавства України.

7. Виконання інших функцій відповідно до повноважень, визначених нормативно-правовими актами з питань цивільного захисту і пожежної безпеки.

Дві пожежно-рятувальні частини (СДПЧ-19 та ПДПЧ-20), що розташовані в нагорній та нижній частинах міста, постійно знаходяться в черговому режимі та готові будь-якої миті вирушити на ліквідацію пожеж, наслідків виробничих аварій чи стихійних лих.

Навчальну практику на посаді командира відділення проходив в 19-СДПЧ по охороні м. Бердянськ, начальником якої є майор сл. Ц.З. Задьора Андрій Юрійович.

За час стажування я підготував і відпрацював звітний матеріал, що відповідає програмі стажування. Підготування цього матеріалу проходило згідно складеного для себе плану. Я ознайомився з оперативно-тактичними характеристиками району, його водопостачанням та обслуговуванням тому , що воно чимало значить в гасінні пожеж.

До району виїзду пожежно-рятувального підрозділу відноситься місто Бердянськ (житлова та будівельна зони). В районі виїзду знаходиться

1166 об’єктів:

1. 1гр.-916;

2гр.-250;

2.Учбові заклади - 35.

3.Лікувальні заклади - 21.

4.Культурно-видовищні заклади - 15.

5.Дитячі садки, яслі - 33.

6.Комерційні структури - 202.

7.Торгові підприємства, бази - 311.

8.Державні підприємства - 18.

9.Промислові підприємства - 22.

10.Колективні підприємства - 32.

11.Кількість гідрантів - 866.

11.1.З них не працює - 42.

12.Пожежних водоймищ - 110.

12.1.З них не працює - 8.

13.Водонапірних башт - 10.

Під час проходження стажування на посаді командира відділення 19 - СДПЧ РВ МНС м. Бердянськ, за період з 1 серпня 2011р. по 27 серпня 2011р. я ознайомився з:

- обов’язками командира відділення при організації служби чергового караулу та при ведені оперативних дій;

- розподілом обов’язків між особовим складом чергових караулів пожежно-рятувальної частини та організацією служби добового наряду чергових караулів;

- організацією роботи по ремонту та обслуговуванню пожежних рукавів, контролю за технічним станом водо джерел, випробуванням та ремонтом пожежного та аварійно-рятувального обладнання, технічним обслуговуванням пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

- з особливостями організації та проведення адміністративно- громадського контролю з питань БП:

План інструктажу з БП перед заступанням на чергування :

- БП при несенні служби.

- БП при зборі, виїзді та слідуванні на пожежу.

- БП при проведенні регламентних робіт при ТО-1.

- БП при проведенні ремонтно –регламентних робіт при ЩО.

- БП під час проведення занять з СФП та відпрацюванні нормативів.

  • документами служби чергового караулу:

  1. Книга служби 19-СДПЧ

  2. Журнал обліку інструктажів водіїв19-СДПЧ

  3. Журнал перевірки №1

  4. Журнали проведення ЩО автомобілів бойового розрахунку

- підготовкою, порядком допуску та правилами роботи з ручним механізованим пожежним та аварійно-рятувальним обладнанням.

Приймав участь в:

- заступанні на бойові чергування разом із 2-м караулом 19 – СДПЧ

на посаді командира 1-го відділення:

під час зміни караулів приймав участь у перевірці , прийманні та здачі ПТО та інвентарю, перевірці засобів індивідуального захисту органів дихання, оформленні звітів, журналів.

Виконуючи обов’язки командира відділення під час стажування, приймав участь в несенні служби черговим по караулу, під час якого тимчасово перевіряв несення служби постовим на фасаді, та слідкував за виконанням розпорядку дня особовим складом караулу.

- заняттях з особовим складом відділень:

проводив розбір нормативів СФП та інструктаж з ТБ при виконанні нормативів.

- ліквідації пожежі при загоранні очерету площею 10000 кв. м. за адресою: проспект Пролетарський поблизу буд.138-б. Вогонь загрожував саме будинку №138-б та автозаправці «V-Shell Power». Отримавши виклик 21 серпня 2011р. о 12 год. 02 хв., до місця виклику виїхало одне відділення 19-СДПЧ на АЦ-40(131)-137А (5 чоловік) чолі із командиром відділення Біловим О.В. Прибувши за даною адресою було встановлено площу пожежі та введено один ствол «Б» із робочою лінією три рукава діаметром 51 мм. Пожежу ліквідовано за 16 хв. Приймав участь у прокладанні рукавної лінії та працював підствольщиком.

- ліквідації пожежі при загоранні очерету площею 15000 кв. м. 13 серпня 2011р. о 11 год. 58 хв. до ОКВ 19-СДПЧ РВ МНС м. Бердянськ надійшло повідомлення про загорання очерету за адресою с. Роза, Розівська балка. До місця виклику виїхало одне відділення (4 чол.) 19-СДПЧ на АЦ-40(131)-137А на чолі з командиром відділення Ліберманом В.О. По прибуттю, було встановлено площу пожежі. Вогонь загрожував приватним будинкам та землеволодінням. Пожежу ліквідовано за 45 хв. допоміжними засобами (пожежними хлопавками).

- у розборі дій особового складу під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій

- в обслуговуванні і ремонті пожежно-технічного та аварійно-рятувального обладнання, пожежних рукавів: із АЦ-40(131) було демонтовано відсіки та цистерну, та виконано ремонт.

Також за час стажування прийняв участь у плановому ТО рукавів, а саме перекантування та укладання рукавів діаметром 77мм. в АНР. За результатами проведення ТО було зроблено запис в журналі реєстрації.

- у перевірках технічного стану джерел протипожежного водопостачання в районі виїзду пожежно-рятувальної частини. На перехресті проспекту Пролетарського та вулиці Руденко було проведено перевірку технічного стану пожежного гідранту шляхом зовнішнього огляду, справності в робочому положенні, відповідності тиску води.

- проведенні інструктажу з безпеки праці з особовим складом 1-го відділення 2-го караулу 19-СДПЧ.

Практично виконав:

  • Провів заняття з особовим складом 1-го відділення 2-го караулу 19-СДПЧ з розбору нормативів СФП та інструктаж з ТБ при виконанні нормативів.

  • Провів відпрацювання нормативів з СФП з особовим складом 1-го відділення 2-го караулу 19-СДПЧ:

Норматив №5.1. «Установка АЦ на ПГ»;

Норматив №6.2.1. «Закріплення рятувальної мотузки за опору»;

Норматив «Одягання бойового одягу».

Метою занять є: вдосконалення навичок злагодженої роботи у складі відділення та вміле застосування пожежної техніки й обладнання при рятуванні людей, гасінні пожеж та ліквідації НС.

  • Перебуваючи на бойовому чергуванні із 2-м караулом 19-СДПЧ будучи черговим по караулу 10.08.11р. перевірив несення служби постовим на фасаді. Старший пожежний с-т сл. Ц.З. Корягін Ю.В., що виконував обов’язки постового на фасаді, ніс службу згідно інструкції та без зауважень. Обов’язки знав чітко та виконував їх неухильно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]