Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Форма.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
275.07 Кб
Скачать

Форма № Н-6.01

Навчально-науковий інститут автоматики, кібернетики та обчислювальної техніки національного університету водного господарства та природокористування

Кафедра комп’ютерних наук

Курсова робота

з дисципліни «Моделювання систем»

на тему:

«Багатоканальна СМО з обмеженою довжиною черги»

Студентки ІІІ курсу групи КН-1

напряму підготовки

6.050101 «Комп’ютерні науки»

Дейнеги Олени Юріївни

Керівник

ст. в. Гладка О. М.

Національна шкала:________________

Кількість балів: ___________________

Рівне – 2015

Зміст

ВСТУП………………………………………………………………………………..3

  1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМ МАСОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ……………………………………………6

    1. Опис загальних особливостей систем масового обслуговування………..6

    2. Характеристики основних елементів моделі системи масового обслуговування………………...……………………………………………..7

    3. Класифікація систем масового обслуговування………………………….10

  2. ОСНОВНІ ВІДОМОСТІ ПРО ЗАДАЧУ І МЕТОД ЇЇ РОЗ’ЯЗАННЯ………..12

    1. Перелік скорочень і основних термінів…………………………………..12

    2. Постановка задачі…………………………………………………………..12

    3. Теоретичні відомості……………………………………………………….13

    4. Опис алгоритму моделювання…………………………………………….16

  3. ДЕТАЛЬНИЙ ОПИС МАШИННОЇ ПРОГРАМИ……………………………19

    1. Мова програмування………………………………………………………19

    2. Основні функції……………………………………………………………19

    3. Змінні використовувані в програмі……………………………………….22

  4. Інструкція користувача…………………………………………………………24

  5. Тестування програми....………………………………………………………...26

Висновок…………………………………………………………………………….28

Список використаної літератури…………………………………………….…….29

Додаток

ВСТУП

Сьогодні наука приділяє усе більшу увагу питанням організації і управління, це обумовлено цілим рядом причин. Швидкий розвиток і ускладнення техніки, широке впровадження автоматизації в сферу управління - усе це приводить до необхідності наукового аналізу складних процесів з погляду їхньої структури й організації.

Часто виникає необхідність перевірки отриманих теоретичних результатів для чого кращим засобом є модель. З її допомогою можна визначити наприклад яка кількість і які транспортні засоби відправити по тому чи іншому маршруті, як змінити частоту проходження машин у залежності від часу доби, де розмістити зупинки і т.д. Не маловажний той факт ,що не завжди можна досліджувати систему на практиці, у зв'язку з її громіздкістю чи дорожнечею. У цьому випадку також доцільно застосовувати модель.

У даній роботі пропонується до розгляду модель системи масового обслуговування з обмеженою довжиною черги. Ця система широко застосовується в протиповітряній обороні, а саме в зенітно-ракетних комплексах типу З-300, Р-109 і “Patriot”, що одночасно можуть супроводжувати і наводити ракети на обмежене число цілей, також у сфері послуг таких як: бензоколонки , аеропорти, станції технічного обслуговування.

Задача масового обслуговування умовно поділяється на задачі аналізу і задачі синтезу, тобто оптимізації систем масового обслуговування.

Задачі аналізу визначають оцінку ефективності функціонування системи масового обслуговування при незмінних, наперед заданих вихідних характеристиках системи, тобто структурі системи, дисципліни обслуговування, потоках вимог і законах розподілу часу їхнього обслуговування.

Задачі синтезу спрямовані на пошук оптимальних параметрів систем масових обслуговувань.

Систему масового обслуговування в загальному вигляді можна представити як сукупність послідовно зв'язаних між собою вхідних потоків вимог на обслуговування (1), черг (2), каналів обслуговування (3) і вихідних потоків вимог (4):

У загальному випадку характеристики систем масового обслуговування повинні визначати:

1) Вхідний потік вимог ( через регулярні і нерегулярні проміжки часу ) у систему. Джерелом будемо називати першопричину цих вимог, яка б не була їхня фізична природа.

2) Систему, що складається з накопичувача ( одного з декількох обслуговуючих пристроїв чи приладів ) і вузла обслуговування. Причому кожна вимога повинна надійти на один із приладів, щоб пройти відповідне обслуговування чи піддатися деякої операції. Тривалість обслуговування, узагалі говорячи, є випадковою, причому може виявитися, що вимогам прийдеться очікувати, поки прилад звільниться. У цьому випадку вони знаходяться в накопичувачі, утворюючи одну чи декілька черг.

Випадковий характер вихідного потоку, а також тривалість вихідного каналу приводить до утворення випадкового процесу в системі, який необхідно досліджувати.

Характеристики, що є результатами розв’язання задач такого роду, можуть бути розбиті на дві групи:

1) характеристики, зв'язані зі станом системи. Цим характеристикам відповідають різні імовірності, наприклад імовірність того, що в системі в момент t мається n вимог і т.д.

2) характеристики, для визначення яких не потрібно знати стану системи, наприклад час чекання вимоги в накопичувачі, час перебування вимоги в системі.

Цим двом категоріям характеристик відповідають два методи аналізу, що істотно різняться між собою. Перший полягає у виводі диференціальних рівнянь ймовірностей станів і називається диференціальним методом; другий приводить до складання інтегральних рівнянь, що дають деякі числові характеристики, і називається інтегральним методом. Ми ж будемо користуватися першим методом.