Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори.docx
Скачиваний:
405
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
111.02 Кб
Скачать

1…5…) Призначення, ттх та основні частини гранат ргд-5, рг-42,

Ф-1, РГН, РГО

Характеристика

РГД-5

РГ-42

Ф-1

РГН

РГО

Маса спорядженої

гранати

310 гр.

420 гр.

600 гр.

310 гр.

530 гр.

Радіус розльоту осколків

до 25 м

до 25 м

до200 м

до 16 м

до 16 м

Середня дальність кидка

40-50 м

30-40 м

30-40 м

30-40 м

30-40 м

Середнє число осколків

1100

2500

200

Принцип дії

Дист.

Дист.

Дист.

Миттєв

Миттсв

Тип гранати

Н

Н

О

Н

О

Час горіння запала

3,2-4,2 с

3, 2-4,2 с

3, 2-4,2 с

3, 2-4,2 с

3, 2-4,2 с

РГ-42: Граната складається із наступних

елементів:

- корпус з трубкою для запалу

- розривного заряду

- металева стрічка

- запал УЗРГМ

граната РГД-5 складається з таких

частин: корпус із трубкою для запалу,

розривний заряд, запал. Корпус складається з двох частин — верхньої і нижньої відштампованих з листової сталі. Верхня частина складається із зовнішньої оболонки (її називають ковпаком) і вкладиша ковпака. До верхньої частини корпусу за допомогою ман­жети прикріплюється трубка запалу, яка герметизує роз­ривний заряд у корпусі. Щоб запобігти забрудненню труб­ки при зберіганні, в неї вгвинчується пластмасова пробка. При підготовці гранати до кидка замість пробки в трубку вгвинчується запал. Нижня частина, корпусу складається із зовнішньої оболонки (її називають піддоном) і вкладиша піддона.Розривний заряд заповнює корпус і служить для роз­риву гранати на осколки.

Граната Ф-1 складається з корпусу, розривного заряду і запалу. Корпус гранати зі суцільнолитого сталистого чавуну з повздовжнім і попе­речним обреберенням, по яких він звичайно і розриваєть­ся на осколки.

У верхній частині корпусу є нарізний отвір для вгвинчування запалу. При зберіганні, транспортуванні і перенесенні гранати у корпус вгвинчується пластмасова пробка. Бойовий заряд — ТНТ.

Конструктивно гранати РГН/РГО складаються з корпусу, заряду вибухової речовини, запала УДЗ.

Корпус гранати РГН складається з двох напівсфер з алюмінієвого сплаву з внутрішньою насічкою. На відміну від неї корпус гранати РГО иає чотири напівсфери (дві зовнішні й дві внутрішні) виготовлені зі сталі. Ззовні корпус РГО має насічку, що є основною зовнішньою ознакою яка відрізняє її від гранати РГН. У верхній частині гранат розташована трубка для запалу, яка при від'єднаному запалі закривається пластмасовою пробкою. Під стаканом в центрі гранати розташовано детонатор.

6…) Призначення, ттх та основні частини рпг-7в

Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В і РПГ-7Д призначений для боротьби з танками, самохідно-артилерійскими установками і іншими броньованими засобами противника. Крім того, він може бути використаний для знищення живої сили противника, що перебуває в легких укриттях, а також у спорудженнях міського типу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]