Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
451 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Національний університет водного господарства і природокористування Технічний коледж

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до

виконання курсового проекту з курсу

«Технологія і організація санітарно - технічних робіт»

для спеціальності 5.06010114 «Монтаж і обслуговування внутрішніх санітарно технічних систем і вентиляції»

Рекомендовано до друку Педагогічною радою Технічного коледжу НУВГП

Протокол №

Від « » 2011р

Рівне - 2011

Методичні вказівки до виконання курсового проекту з курсу «Технологія і організація санітарно-технічних робіт» для спеціальності 5.06010114 «Монтаж і обслуговування внутрішніх санітарно - технічних систем і вентиляції». - Рівне, Технічний

коледж НУВГП, 2011р. - с.

Упорядник: Толочик М.В, викладач Технічного коледжу НУВГП

Рецензент: Мироненко Т.В, голова циклової комісії напрямку «Будівництво та архітектура»

Відповідальний за випуск: Васьковець Л.І, заступник директора з навчально-методичної роботи

© Толочик М.В., 2011 © НУВГП, 2011р.

Зміст

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ 1

«Технологія і організація санітарно - технічних робіт» 1

© Толочик М.В., 2011 © НУВГП, 2011р. 2

Передмова

Необхідність навчально-методичного забезпечення для виконання курсового проекту з «Технології і організації санітарно-технічних робіт» зумовлена тим, що теоретичне викладення цієї дисципліни неодмінно повинно супроводжуватись виконанням проектних робіт, які не тільки сприяють поглибленому засвоєнню теоретичного матеріалу, але й практичному оволодінню навичками до самостійного прийняття проектних рішень, виконанню розрахунків по визначенні тривалості монтажних робіт внутрішніх санітарно-технічних систем. Саме для цього студентам пропонується розробити курсовий проект, метою виконання якого є закріплення і поглиблення теоретичних знань та набуття навичок застосування творчих і самостійних рішень та передових методів виконання і організації робіт при плануванні процесу монтажу систем каналізації, водопостачання, опалення вентиляції житлового і в кінцевому підсумку отримання високих техніко- економічних показників прийнятих рішень. Для виконання курсового проекту кожен студент повинен отримати завдання на проектування, в якому обов'язково вказується варіант та вихідні дані.

Загальні вимоги

Курсовий проект студенти виконують відповідно до завдання, яке видає викладач - керівник проекту. Склад і зміст курсового проекту повинен відповідати цьому завданню. Обсяг курсового проекту - чотири аркуші креслень формату А3 та розрахунково-пояснювальна записка на 25-30 с. формату А4. Курсовий проект можливо виконувати за допомогою комп'ютера.

Кожен формат креслення повинен мати рамку, що забезпечує поля: з лівої сторони 20 мм; справа, зверху і знизу по 5 мм. В правому нижньому куті розташовують основний напис (кутовий штамп). Специфікація виконується на окремих листах. Однак в навчальних проектах допускається виконувати специфікацію над основним штампом. Всі креслення виконують олівцем (або за допомогою ПЕОМ) з дотриманням масштабів і умовних позначень згідно з діючим ГОСТом та вимогами Єдиної системи кошторисно-конструкторської документації (ЄСКД). Розрахунково-пояснювальна записка виконується одночасно з графічним матеріалом. Вона мусить бути написана чорнилами, пастою чи надрукованою на одній або двох сторонах аркуша формату А4, бути стислою і не мати загальних положень і описів. На кожному аркуші залишають поля: для зшивання 20 мм, а з решти сторін по 5 мм. На титульній сторінці записки вказують назву навчального закладу, тему проекту, спеціальність, курс і групу, прізвище та ініціали виконавця, посаду, прізвище та ініціали керівника курсового проектування. За титульною сторінкою слідує зміст, вступ, завдання на проектування, основна частина записки. В кінці записки наводиться список літератури, на яку були зроблені посилання в тексті записки.

В розрахунково-пояснювальній записці наводиться обгрунтування прийнятих рішень та всі потрібні розрахунки з відповідними поясненнями і посиланнями на літературні джерела. Формули, які використовують в курсовому проекті (роботі) повинні нумеруватись і мати посилання на літературне джерело. Розрахункові формули наводять з роз'ясненням позначень і вказівкою розмірностей всіх параметрів, які входять в формулу. Числові значення величин підставляють у формулу в тій же послідовності, в якій написані позначення символами. Скорочення чисел та проміжні розрахунки не допускаються, записується лише кінцевий результат з обов'язковим позначенням розмірності отриманої величини. Цифровий матеріал, здебільшого, оформлюють у вигляді таблиць, які мусять мати номери і назви. Всі ілюстрації (креслення, схеми, малюнки, графіки), якщо їх більше однієї, нумерують арабськими цифрами в межах усього тексту і вказується тематичну назву. В кінці розрахунково-пояснювальної записки студент ставить свій підпис і дату завершення роботи.

Методичні вказівки до виконання курсового проекту.

В курсовому проекті з дисципліни «Технологія і організація санітарно технічних робіт» студенти повинні вибрати правильну, логічну послідовність виконання монтажних робіт, яка призведе до влаштування заданої внутрішньої санітарно-технічної системи будинку. Окрім цього визначити тривалості монтажних робіт, в залежності від способу їх виконання(паралельний чи послідовний) і побудувати календарний план або сітковий графік.

На першому етапі роботи студент повинен уважно вивчити і проаналізувати вихідні дані та підбирати літературу. Починати проектування слід після засвоєння відповідних розділів курсу, що вивчається, та ДБН Д.2.4- 15-2000.