Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
42
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
784.9 Кб
Скачать

Державні будівельні норми україни ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи

Збірник 26

Теплоізоляційні роботи

ДБН Д.2.2-26-99

Видання офіційне

Державний комітет будівництва, архітектури та житлової політики України / Держбуд України /

КИЇВ 2000

РОЗРОБЛЕНІ: Центром маркетінгових досліджень у будівництві

НВО "Созидатель" м. Дніпропетровськ

ВНЕСЕНІ ТА Управлінням кошторисних норм, ціноутворення та експертизи

ПІДГОТОВЛЕНІ ДО Держбуду України ЗАТВЕРДЖЕННЯ:

РЕДАКТОРИ: А.В. Беркута

П.І. Губень О.В. Ніфонтов В.Г. Іванькіна

ЗАТВЕРДЖЕНІ: Наказом Держбуду України від 5.11.99 N 270

та введені в дію з 1 січня 2000 року

© Видавництво цмдб нво "Созидатель" Дніпропетровськ 2000 державні будівельні норми україни

Ресурсні елементні кошторисні норми

на будівельні роботи

Збірник 26. Теплоізоляційні роботи

ДБН Д.2.2-22-99

Замість

КНУ-93 Збірник 26

1 Технічна частина

1.1 Загальні вказівки

1.1.1 Даний збірник містить ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи (витрати труда робітників-будівельників та машиністів, норми часу експлуатації будівельних машин і механізмів, кошторисні норми витрат будівельних матеріалів), необхідні для визначення потреби у ресурсах при виконанні теплоізо- ляційних робіт.

1.1.2 Норми даного збірника призначені для визначення потреби в ресурсах при проведенні робіт з ізоляції гарячих поверхонь трубопроводів, арматури і фланцевих з'єднань, апаратів, обладнання, турбін, а також холодних поверхонь колон, стін, покриттів та перекриттів (зверху і знизу)

1.1.3 Норми груп 29-33 призначені для ізоляції холодних поверхонь, норми групи 34 передбачають установлення дверей з тепловою ізоляцією Норми групи 29 передбачають застосування виробів із пористих матеріалів (пінобетон, газобетон, керамзитобетон), груп 30,31,32 - виробів із волокнистих і зернистих матеріалів (жорсткі мінераловатні, перлітобітумні, азбестовермикулітові і перлітогелієві плити), групи 33 - виробів із пінопласту.

Норми групи 29 розроблені з урахуванням застосування пінобетонних плит. У випадку застосування газобетонних або керамзитобетонних плит до витрат труда робітників-будівельників слід застосовувати коефіцієнт 1,03.

Ізоляцію холодних поверхонь трубопроводів та обладнання слід приймати за відповідними нормами на ізоляцію гарячих поверхонь трубопроводів та обладнання.

Норми на ізоляцію холодних поверхонь теплоізоляційними виробами не враховують ресурсів на улаштування пароізоляційного шару.

Улаштування пароізоляційного шару слід приймати:

- при ізоляції стін і колон - за нормами ДБН Д.2.2-8 "Конструкції з цегли та блоків";

- при ізоляції перекриттів - за нормами ДБН Д.2.2-11 "Підлоги";

- при ізоляції покриттів - за нормами ДБН Д.2.2.-12 "Покрівлі";

- при ізоляції трубопроводів та обладнання - за нормами групи 24 наступного збірника.

Нормами 1,3,4 групи 30; нормами 1,3,4 групи 33 враховані затрати на улаштування дерев'яного каркаса для кріплення теплоізоляції'.

1.1.4 Норми на ізоляцію 10 метрів трубопроводів складені на ізоляцію труб діаметром до 820 мм і поширюються на ізоляцію циліндричних поверхонь обладнання, а також фасонних частин такого ж діаметра При великих діаметрах слід застосовувати норми на ізоляцію плоских і криволінійних поверхонь.

1.1.5 Витрати теплоізоляційних виробів і матеріалів для ізоляції обладнання та трубопроводів слід приймати за проектними даними з урахуванням коефіцієнтів ущільнень, що приймаються за БНІП 2.04.14-88 "Теплова ізоляція обладнання і трубопроводів".

Витрати покрівельних матеріалів і матеріалів пароізоляційного шару слід приймати за проектними даними з урахуванням коефіцієнтів витрат на виготовлення деталей покриття і монтаж

Витрати теплоізоляційних, покривних і пароізоляційних виробів та матеріалів на 10 метрів трубопроводів і 10 м2 плоских поверхонь, що враховують вказані коефіцієнти, наведені у таблицях 1-17.

1.1.6 Нормами враховані витрати труда та час експлуатації машин на ущільнення матеріалів.

1.1.7 Нормами збірника враховане улаштування каркасів із дроту або сітки

1.1.8 Фарбування ізольованих поверхонь приймати за нормами ДБНД.2.2-15 "Оздоблювальні роботи" та ДБН 2.2-13 "Захист будівельних конструкцій та устаткування від корозії".

1.1.9 Норми груп 27, 28 на ізоляцію плоских і криволінійних поверхонь плитами вапняно- кремнеземистими та азбоперлітову ізоляцію котлоагрегатів і допоміжного обладнання методом напилення не враховують виготовлення та улаштування кріпильних каркасів.

С.2 ДБН Д.2.2-26-99

Улаштування каркасів, передбачених проектом, слід ураховувати додатково.

1.1.10 Нормами на ізоляцію трубопроводів не передбачене установлення розвантажувальних пристроїв на вертикальних і похилих ділянках та опорних кілець на горизонтальних ділянках.

Ресурси на установлення розвантажувальних пристроїв та опорних кілець слід приймати за нормами групи 25.

1.1.11 Нормами збірника враховані такі допоміжні роботи:

поточна правка, точіння та чищення інструментів, утримання в порядку пристроїв і машин, прибирання робочого місця на протязі зміни;

установлення і переміщення переносних помостів, драбинок, козел, драбин для проведення робіт на висоті до 2,5 м;

переміщення матеріалів у межах робочого місця.

1.1.12 Застосування засобів підмощування (улаштування риштувань, застосування автогідропідіймачів та ін.) при проведенні теплоізоляційних робіт на висоті більше 2,5 м від підлоги (землі) повинне бути обумовлене проектом організації будівництва (ПОБ) або проектом проведення робіт (ППР). Улаштування риштувань слід нормувати за ДБН Д.2.2-8 "Конструкції з цегли та блоків".

1.1.13 Улаштування риштувань при проведенні теплоізоляційних робіт на висоті понад 16 м, а також при ізоляції резервуарів, апаратів колонного типу та інших поверхонь складної конфігурації здійснюється за окремими проектами, а на роботи з їх установлення слід складати індивідуальні норми із затвердженням в установленому порядку.

1.1.14 Норми передбачають роботу з риштувань на висоті до 10 м. При проведенні робіт на висоті понад 10 м до норм витрат труда робітників-будівельників застосовувати такі коефіцієнти залежно від висоти:

- від 10 м до 15 м - 1,15

- від 16м до 30м - 1,2

- від 31 м до 50 м - 1,25

- від 51 м до 60 м - 1,4

- понад 60 м - 1,5.

1.1.15 Норми передбачають проведення робіт у незручних і скрутних умовах (робота з колисок, із застосуванням запобіжних поясів, при розміщенні об'єктів, що ізолюються, на відстані 0,35 м від інших поверхонь, при ізоляції тільки знизу, при ізоляції трубопроводів із наявністю одного та більше вигинів або відводів на кожні 7 м прямих ділянок, при ізоляції поверхонь площею 10 м2, розміщених у різних приміщеннях або на відстані одна від одної понад 50 м, при ізоляції трубопроводів із супутником), а також при температурі повітря в робочій зоні від 0 до +40 градусів С.

Для урахування впливу ускладнених умов провадження робіт до норм слід застосовувати коефіцієнти, наведені у "Вказівках із застосування ресурсних кошторисних норм на будівельні роботи".

1.1.16 У випадку, коли товщина ізоляційного шару і діаметр труб не збігаються з вказаними у нормах даного збірника, витрати труда робітників-будівельників та експлуатація машин приймаються за більшим найближчим значенням, витрати матеріалів теплоізоляційних або покривного шару обчислюються за формулами (1), (2) підрозділа 1,2; допоміжних - за інтерполяцією.

1.1.7 Указаний в даному збірнику розмір "до" включає в себе цей розмір.

Соседние файлы в папке ДБН по ТБВ