Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
57
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
84.48 Кб
Скачать

2.1. Конструктивні особливості і принцип дії пресових агрегатів

Для формування виробів із грубої кераміки головною машиною є прес, призна­чення якого складається в наданні виробам необхідної форми, розміру і щільності. Найбільш поширеним способом виготовлення виробів з грубої кераміки є пластичне формування.

Преси, що застосовуються для пластичного формування відповідно до конст­рукції устрою, який пресує, підрозділяються на шнекові, поршневі і преси штампу­вальної дії.

Серед машин, що використовуються при пластичному формуванні, велике по­ширення одержали шнекові преси, які застосовуються в промисловості протягом більш ста років.

Стрічкові шнекові преси призначені для формування виробів грубої кераміки з мас вологістю 14...25%, при цьому вони підрозділяються по технологічних ознаках на преси з вакуумуванням і преси без вакуумування глиняної маси. По конструк­тивному оформленню - на преси з переривними гвинтовими лопастями і на преси з циліндричними, конічними або ступінчастими корпусами.

По напрямку виходу формування бруса і по конструкції преси підрозділяються на горизонтальні і вертикальні.

Найбільше поширення одержали горизонтальні вакуумні преси у виробництві будівельної цегли, порожньотілих керамічних блоків, стрічкової черепиці, дренаж­них і безрозтрубних каналізаційних труб, тонкої технічної кераміки, а також заготі­вок (“валюшок”) у виробництві деяких вогнетривких виробів.

Вертикальні вакуум-преси застосовуються у виробництві розтрубних кераміч­них труб і тому подібних фасонних виробів.

Шнековий агрегатний стрічковий прес

У загальному випадку шнековий прес складається з двох розташованих один за одним вузлів - шнек (гвинт), встановлений всередині порожнього циліндра, і голівка, що формує , з мундштуком, яка прикріплена до фланця порожнього циліндра.

Шнек являє собою різновид класичної деталі різноманітних машин - гвинта, що перетворює обертовий рух в поступальне переміщення гайки (глиняної маси). Го­лівка формує прямокутний перетин глиняного бруса з круглого, який потім за допо­могою різального автомата розрізається на цеглу-сирець.

І шнек (гвинт), і голівки, що формують, (насадки) вже тривалий час використо­вуються в різноманітних галузях промисловості. Дослідженню їхніх конструктивних параметрів присвячено багато наукових і практичних робіт.

Проте, переробка глиномаси за допомогою шнека і голівки з мундштуком має ряд істотних особливостей, які змушують вчених, дослідників і виробників періо­дично вертатися до проблем удосконалювання конструкції шнекових пресів, а також до конструкцій шнека і голівки окремо.

Будова шнекового преса

Конструктивно-кінематична схема шнекового преса (на прикладі СМ-443) приведена на рис. 2.1.

Шнековий прес сучасної конструкції в агрегатному виконанні складається з змішувача 1, вакуумної камери 2, власне преса 3, приводу преса 4, 5, 6, приводу змішувача 7, 8, 9, муфти 10 і рами, на яку монтуються всі вузли.

В корпусі змішувача 1 встановлений вал (у деяких конструкцій пресів встанов­лено два паралельних вали і змішувач є тоді двовальним), в якого по довжині L1 за­кріплені лопаті для перемішування глиномаси, а на довжині L2 шнек для продав­лювання глиномаси через конус 11 до обертового з валом ножа 12.

Вакуумна камера 2 з’єднує конструктивно і технологічно змішувач 1 і прес 3; в бічній стінці камери є вікно 13 для відкачування повітря і створення в ній розрід­ження.

Під вакуумною камерою в циліндрі 14 преса розташований шнек 15, який скла­дається з 3…4 витків. На довжині L3 витки складають забірну в транспортуючу час­тину. На довжині L5 розташована випірна двозахідна лопать, що видавлює глиномасу в голівку, мундштук і далі з преса.

Між транспортуючою частиною шнека і його віпорною лопаттю часто перед­бачаються розриви гвинтової поверхні на довжині L4 = 100…80 мм для руйнації структури глиномаси, отриманій в шнеці, і для усунення деяких недоліків шнекового пресування.

Головні техніко-економічні параметри преса визначаються або диктуються роз­мірами зовнішнього діаметра випірної лопаті. В вітчизняній і закордонній практиці експлуатуються шнекові преси з діаметрами випірних лопатей, близьких або рівних таким значенням 355±5, 450, 500, 550, 600 мм.

В забірній частині, діаметр шнека часто виготовляється трохи більших розмірів, чим випірна лопать. Наприклад, 550/450 означає, що діаметр шнека в забірній час­тині складає 550 мм, а випірної лопаті - 450 мм.

До фланця циліндра преса за допомогою шарніра або болтових з’єднань крі­питься корпус формуючої (пресової) голівки. Всередині корпуса пресової голівки жорстко, на зварюванні, кріпиться (встановлюється) перехідна вставка 16. Перехідна вставка 16 утворена поверхнею, близької до конічної з круглим вхідним і прямо­кутним вихідним отвором. Прямокутний вихідний отвір має округлені кути і декілька опуклі сторони, що наближає його форму до овального. Довжина першої вставки, рівна довжині корпуса пресової голівки, складає 200...250 мм.

До фланця пресової голівки з боку вихідного отвору кріпляться на болтах під­мундштучна плита 17, товщиною L7 = 40...50 мм з отвором, який копіює вихідний отвір перехідної вставки і вхідний отвір мундштука 18.

Довжина L8 мундштука в залежності від властивостей глиномаси коливається в межах 150...300 мм. Стінки мундштука мають ухил 7…14 мм. Розміри прямокутного вихідного отвору перевищують розміри стандартної цегли 250х120 мм на величину повітряної і вогневої усадки глиномаси і можуть досягати 260х126 мм. Внутрішня поверхня мундштука, як правило, набирається пластинами з легованої сталі у виді “риб’ячої луски”, а в простір між ними під тиском подається вода (рідше олія) для зниження витрати енергії на продавлювання глини, зниження коефіцієнта зовніш­нього тертя і для поліпшення якості поверхні бруса.

Декількома деталями: перехідною вставкою 16, підмундштучною плитою 17 і мундштуком 18 у декілька переходів круглий поперечний перетин глиномаси в випірній лопаті формується в прямокутний перетин на виході з мундштука.

Шнекові преси можуть мати не одну, а декілька частот обертання змішувального вала і шнека. Це досягається шляхом комплектування преса змінними шківами 5 і 8.

В цьому випадку в технічній характеристиці преса вказується частота обертання в такий спосіб: 19, 21, 23 об/хв.

Для того щоб глиномаса, що виходить із змішувача, не залипала у вакуумній камері на стінках і не зависала над забірними лопатями шнека, у вакуумній камері паралельно шнеку змонтований один або два живлячих валки 19, які обертаються від зубчастої пари 20 назустріч шнеку.