Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
62.46 Кб
Скачать

12.3. Активація сировинних сумішей перед формуванням

Під активацією будівельних сумішей розуміють таку їхню обробку, внаслідок якої здобуваються нові корисні властивості або підсилюються ті, що вже є. Загальновизнана доцільність широкого застосування активації за рахунок силового впливу на компоненти сумішей, так називана механічна активація. Позитивний ефект від механічної активації бетонної суміші може виражатися або в економії цементу при постійних показниках якості виробів, або в поліпшенні показників якості при фіксованих витратах цементу. Для здійснення активації можуть використатися різноманітні аг-

299

регати-активатори - швидкохідні змішувачі, дезінтегратори, бігуни, і т.п. Серед численних конструкцій активаторів заслуговує на увагу активатор барабанно-валкового типу, що здійснює багаторазове ущільнення-розпушування відносно товстого шару зволоженої суміші при керованому зусиллі притискання.

При виробництві дрібноштучних стінових виробів активація дозволяє звести до мінімуму витрати цементу, а у випадку використання заповнювача у вигляді активних доменних гранульованих шлаків дає можливість виробляти такі вироби, як «Цегла і камені стінові безцементні».

Одна з можливих схем використання активатора безперервної дії в складі ділянки готування бетонної суміші наведена на рис. 12.4. Активатор 5 встановлений після змішувача 1 перед пресом 7. Порція бетонної суміші зі змішувача 1 циклічної дії розвантажується в бункер-накопичувач 2, з якого рівномірним струмінем видається живильником 3 на стрічковий конвеєр 4 і транспортується в активатор 5. Після активації суміш конвеєром 6 завантажується в бункер преса 7.

Можливо також застосування активатора циклічної дії з ємністю, що дорівнює ємності змішувача (рис. 12.5).

В основу барабанно-валкового активатора покладений принцип ущільнення шару матеріалу між поверхнями валка 1 і барабана 2, що обертається із закритичною швидкістю з метою забезпечення надійного зчеплення ущільненого шару суміші з поверхнею барабана. Суміш завантажується в барабан через лоток 13, захоплюється валком і ущільнюється прокаткою під ним.

Після кожного ущільнення шар підлягає розпушуванню ножем 15 (у варіанті А) або 3 (у варіанті Б), що формує струмінь суміші, направляючи її під валок 1. Необхідне зусилля притискання валка 1 до шару матеріалу забезпечується важелем 8 із пристроєм притискання 9 - пружинним (у варіанті А) або виконаним з використанням пневмоциліндрів (у варіанті Б). Барабан 2 опирається на раму 10 через роликові опори 4 і приводиться у рух від двигуна 7 через пасову передачу 5. В обертання барабан може приводитися за допомогою ланцюгової передачі 6 (у варіанті А) або з використанням фрикційної передачі (від пари приводних роликів, як у варіанті Б).

Для ефективної активації суміші потрібно 150…400 циклів ущільнень-розпушувань суміші. В агрегаті циклічної дії (варіант А) потрібна кількість ущільнень-розпушувань забезпечується тривалістю обробки суміші.

300

Рис. 12.4. Схема розміщення активатора

1 - змішувач; 2 - бункер-накопичувач; 3 - живильник; 4, 6 - стрічковий конвеєр;5 - активатор; 7 - бункер преса.

Після завершення обробки ніж-розпушувач 3 спеціальним пристроєм переміщується в положення дотику з барабаном 2. Цим ножем струмінь активованої суміші направляється в лоток 14 і суміш видаляється з барабанно-валкового активатора. В агрегаті безперервної дії потрібна кількість ущільнень-розпушувань забезпечується за рахунок встановлення необхідної швидкості просування суміші уздовж барабана, що регулюється спеціальними пристроями, наприклад, зміною кута нахилу барабана 2. Після завершення обробки суміш розвантажується за допомогою лотка 14.

Таким чином, барабанно-валковий активатор виконує активацію шляхом багаторазового ущільнення-розпушування товстого шару матеріалу, забезпечуючи необхідні для ефективної активації силу притиснення валка до шару і кількість ущільнень-розпушувань шару.

Основними факторами процесу механічної активації бетонної суміші є:

  • здрібнювання часточок в'язкого (активація в'язкого);

  • оголення активних поверхонь компонентів;

  • витягання гідратованих шарів з утворенням активного гелю (при активації шлаків);

  • створення оптимального гранулометричного складу для одержання найбільшої щільності при формуванні сирцю;

301

  • округлення зерен голчастої форми;

  • руйнування слабких зерен заповнювача.

Дослідження і випробування свідчать про можливості істотної економії цементу за рахунок активації: у півтора-два рази при виробництві блоків з бетону і в 3…5 разів при виробництві безцементних виробів. Енергоємність активації в барабанно-валковому активаторі становить (10…15) квт· год/т, металоємність - 0,7…1,2 т/(т/год) (менші значення при більшій продуктивності).