Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
""свята"" Магістерська робота.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
249.86 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ КЕРІВНИХ КАДРІВ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Дипломна робота

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПІДГОТОВКИ І ЗАХИСТУ

для студентів спеціальності 8.02020101 «Театральне мистецтво»

спеціалізації «Режисер, викладач фахових дисциплін»

Затверджено

на засіданні кафедри режисури театралізованих видовищ і свят

Протокол № 8

від «12» березня 2012 р.

Київ-2012

Укладачі

Г.П.Погребняк, кандидат мистецтвознавства, доцент, професор НАКККіМ;

І.М. Гой, старший викладач;

Рецензенти

Г.І.Веселовська, доктор мистецтвознавства, професор;

О.С.Мусієнко, кандидат мистецтвознавства, професор.

Дипломна робота : методичні рекомендації з підготовки і захисту для студетів спеціальності 8.02020101 «Театральне мистецтво»/ уклад. Г.П.Погребняк, І.М.Гой. - К..: НАКККіМ, 2012. – ___ с.

Пояснювальна записка

Відповідно до статті 30 Закону України "Про освіту" і Поло­ження "Про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту)", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1998 p., складовим елементом вищої освіти є освітньо-кваліфікаційний рівень «магістр».

«Магістр» - це найвищий освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця, який на основі кваліфікації бакалавра здобув поглиблені спеціальні знання, має певний досвід їх застосування для вирішення професійних та наукових завдань у практичній діяльності.

Дипломна робота є завершальним етапом навчання студентів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр". Вона є підсумком виконання магістерської програми та відображає вміння студента, що здобуває ОКР "магістр" самостійно вести науковий пошук та вирішувати наукові завдання.

Дипломна робота являє собою самостійне, оригінальне, закінчене наукове дослідження в сфері театрального мистецтва, має внутрішню єдність та містить сукупність теоретичних і практичних положень, висновків і рекомендацій, що пропонуються для публічного захисту на засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК) для отримання кваліфікації з фаху "Режисер, викладач фахових дисциплін".

Метою написання дипломної роботи є:

- поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань в режисурі видовищних форм, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

- пошук нових сучасних творчих досягнень у сфері режисури, сценарної та виконавської майстерності в закладах культури і мистецтва, уміння їх самостійно застосовувати при розв`язанні, пов’язаних з цією роботою проблем.

Представлена до захисту дипломна робота повинна показати вміння автора коротко, логічно та аргументовано викладати матеріал і передбачає:

- науковий пошук та визначення теоретичних основ проблеми, яка розглядається.

- систематизацію, закріплення та розширення теоретичних та практичних знань в театрально-мистецькій сфері та їх застосування при вирішенні конкретних науково-дослідних завдань.

- розвиток навичок самостійної роботи та оволодіння методикою наукових досліджень при вирішенні проблем культурно-мистецької сфери.

- узагальнення результатів дослідження та обґрунтування висновків і рекомендацій щодо удосконалення діючих методик.

- виявлення підготовленості студента для самостійної роботи у навчальній, практичній або науково-дослідній діяльності.

При написанні дипломної роботи необхідно використовувати як загальнонаукові методи теоретичного узагальнення, так і специфічні методи порівняння та наукового аналізу.

Дипломна робота виконується індивідуально за затвердженою тематикою, яка розробляється та затверджується кафедрою режисури театралізованих видовищ і свят. Як правило, основу дипломної магістерської роботи складає консультаційний проект по розв`язанню конкретного наукового завдання.

Робота повинна відповідати таким вимогам:

- виконуватися на конкретних матеріалах, зібраних протягом практик, які проходить студент за період навчання в Академії;

- містити розроблені студентом реальні пропозиції, які Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) могла б рекомендувати до впровадження;

- результати роботи можна було б включити до наукового звіту кафедри;

- з теми дипломної магістерської роботи студенту необхідно мати одноосібну публікацію та виступ на науково-практичній конференції.