Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зв’язки з громадськістю. Тихомирова.doc
Скачиваний:
784
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.28 Mб
Скачать

Особливості роботи пр-служб комерційних установ з органами державної влади

Фахівці зазначають, що в умовах товарно-грошових відносин взаємодія між владними структурами та бізнесом не може будуватися інакше, ніж на довірі та взаєморозумінні. Без них неможливий ефективний розвиток ринкових відносин та управління економікою будь-якої країни. Налагодження зв’язків між комерційними установами та державою стає важливим напрямом діяльності відповідних ПР-служб. Зрозуміло, що в Україні це завдання ще не може бути виконаним повною мірою, тому що зв’язки з громадськістю лише починають розвиватися як на державному, так і на комерційному рівні.

Оскільки від відносин комерційних організацій з державними установами залежить ефективне функціонування економіки, у деяких країнах світу навіть створюються спеціальні структури, що забезпечують встановлення взаєморозуміння між політиками та діловими колами. Прикладом цього може бути організація Industry and Parliament Trust(IRT) у Великобританії. Діяльність цієї організації допомагає представникам бізнесу краще розуміти державні проблеми і зробити свій внесок у досягнення позитивних змін.

З метою більш плідної роботи парламентаріїв у рамках ІPT існує схема, згідно з якою члени Палати общин проводять 25-денне стажування для більш реального уявлення складностей і перспектив економіки. ІPT також організує оперативні семінари з докладним висвітленням результатів засідання Парламенту [94, 70].

Схема взаємодії владних структур з бізнесом, яку пропонує російська дослідниця І. Синяєва [94, 71], наведена нижче.

Досвід розвинених країн показує, що комерційні структури пов’язані з органами державної влади на всіх основних етапах свого становлення і розвитку – від планування та організації руху товарів до остаточної реалізації товарів і послуг як усередині країни, так і за її межами. І це стосується таких важливих функцій, як оформлення ліцензій, акцизів, сертифікатів відповідності і якості; підготовка супроводжувальної документації та розмитнення вантажів; оподаткування; створення необхідного банку інформаційних відомостей про стан ринкової кон’юнктури; виконання експедиторських та бухгалтерських операцій.

Фахівці зазначають також, що взаємозв’язок комерційних установ та органів державної влади повинен здійснюватися на всіх рівнях: національному, регіональному, місцевому. Існує думка, що найбільш ефективною є співпраця фірм та компаній із місцевою владою.

Основні завдання служби зв’язків з громадськістю у сфері комунальних відносин

  1. Проведення дослідницької роботи взагалі і вивчення громадської думки зокрема.

  2. Систематичне інформування населення про політику організації, її діяльність, товари та послуги.

  3. Контакти з місцевою владою, місцевими політичними і громадськими організаціями та місцевими ЗМІ з метою поширення та отримання необхідної інформації.

  4. Участь керівників та працівників організації в місцевих політичних та громадських організаціях, комітетах тощо.

  5. Участь у благодійницькій та спонсорській діяльності з метою підтримки соціальної сфери населеного пункту (підтримка його культури, будівництва закладів соціокультурної сфери або участь у подібних програмах).

  6. Заходи щодо підтримки престижу фірми, формування та підтримки позитивного іміджу компанії, її керівників та працівників.