Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
HANDBUCH.doc
Скачиваний:
280
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
5.88 Mб
Скачать

Nationale Pädagogische Hnatjuk – Universität Ternopil

Deutsch

TEIL I

Ternopil

2008

ББК 81.2 Нім

УДК 811.112.2

М 23

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України

як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів

Лист № 1.4/18-Г-765 від 18.05.07

Deutsch: Навчальний посібник у (2-х частинах). Ч.1. /Автори: Маньковська Т.О., Мелех З.Д., Нагорнюк Л.Є., Турчин А.І., Цар І.О. – Тернопіль: ЛІЛЕЯ, 2008. – 280 с.

Рецензенти: ЗАДОРОЖНИЙ В., кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов Національного університету «Львівська політехніка»;

ТКАЧІВСЬКИЙ В., кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника;

ШИМЧИШИН М., кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов для аграрних та економічних спеціальностей Тернопільського національного економічного університету.

Навчальний посібник складається з коротких відомостей про фонетику, 9-ти уроків (які містять фонетичний матеріал, зразки розмовних тем, розширений лексичний матеріал, діалоги, комунікативні вправи, що удосконалюють набуті навички мовлення, розроблений комплекс граматичних вправ, лексико-фразеологічний коментар й тематичний словник), зразки завдань для підсумкового тестового контролю, основи граматики.

Посібник орієнтований на студентів вищих навчальних закладів, може бути використаний усіма, хто бажає покращити комунікативну компетентність з німецької мови.

ISBN 978-966-656-137-7  Маньковська Т.О., Мелех З.Д.,

Нагорнюк Л.Є., Турчин А.І.,

Цар І.О., 2008 р.

Передмова

Соціальний і економічний розвиток України значно збільшив потребу у фахівцях із знанням іноземних мов. Володіння іноземною мовою стало, таким чином, невід’ємною складовою частиною підготовки сучасного фахівця кожного профілю і відповідного рівня. Тому завдання цього посібника визначається, передусім, комунікативними та пізнавальними потребами фахівців.

Посібник створений відповідно до вимог програми кредитно-трансферної системи організації навчання з іноземної мови для неспеціальних факультетів вищих навчальних закладів і призначений для студентів першого курсу, які володіють основами граматики німецької мови, лексикою, навиками монологічного й діалогічного мовлення. Посібник орієнтований на студентів вищих навчальних закладів, може бути використаний усіма, хто бажає покращити комунікативну компетентність з німецької мови.

Мета посібника — підвищення мовної компетентності на комунікативному рівні, формування практичних знань з фонетики, необхідних для володіння німецькою мовою, сприяння розвиткові монологічного та діалогічного мовлення, розуміння граматичних форм та конструкцій, які достатні для ведення розмов та належать до основних елементів практичної граматики, збагачення їх лексичного запасу, націленого на розвиток навиків та умінь роботи з фаховою літературою, зокрема читання, перекладу, реферування та анотування оригінальної літератури.

Посібник складається з двох частин, перша з яких, у свою чергу, — з коротких відомостей про фонетику, 9-ти уроків, основ граматики. Уроки побудовані за тематичним принципом (фонетичні вправи, текст, два діалоги, лексико-фразеологічний коментар, комплекс лексичних та граматичних вправ, соціокультурний пізнавальний матеріал, тематичний словник).

Тематичний цикл відкривається вступною інформацією про навчальний матеріал. У структурі заняття містяться фонетичні транскрипції та вправи, розраховані на подолання труднощів вимови у студентів. Далі подається розмовна тема з лексико-фразеологічним коментарем, діалоги та розробки лексичних вправ з даної теми. Лексичні вправи розраховані на засвоєння тематичного лексикону й використання його в мовленні, спонукають до дискусії, висловлення власних думок. Одним із видів вправ є країнознавча та соціокультурна пізнавальна інформація.

У розділі граматики кожного уроку подається матеріал, необхідний у даний момент вивчення. Вправи розроблені за принципом від найпростішого до складного, оскільки, без мовних знань, умінь та навичок не можна бездоганно висловити свою думку німецькою мовою.

З метою поглиблення самостійної роботи над німецькою мовою наприкінці кожного циклу вміщено тематичний словник, а як підсумок у вивченні семестрового матеріалу — лексико-граматичні тести для самоконтролю.

Автори посібника будуть вдячні за поради, критичні зауваження та побажання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]