Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рецепти картопл пюре.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
524.29 Кб
Скачать

Рецепти картопл пюре

Картофельное пюре "Ежики"

Склад:

  • картопляне пюре, ваше улюблене, але густе

для прикрашування:

  • варена морква

  • зелена цибуля

  • редиска

  • насіння соняшника

  • горошок або каперси або можна використати будь що, на ваш смак

  1. Картопляне пюре з яйцями

СКЛАД: 1 кг картоплі 2 дл сметани 1 столова ложка олії 4 яйця 5 г сиру пармезан сіль, перець

  1. Картоплю нарізати кубиками і варити в підсоленій воді. Тоді він осушив і видавлений через прес для картоплі. Додати вершкове масло, яєчні жовтки, то по одному постійно помішуючи, і тертим сиром пармезан і сметаною. В кінці тверді суміші яєчного білка і перцем. Shake суміші в змащений випічки і випікати в помірній температурі 10-непарних хвилин. Подавати з соусом.

Картопляне пюре з плавлений сиром та грибами

января 23, 2009 | Доповнення до грибних страв

Comments Feed

300 г печериць або інших грибів2 ст. ложки сметани1 цибулина 200 мл молока3 ст. ложки вершкового масла2 плавлених сирка1,2-1,5 кг картоплі Зелень петрушки Сіль по смакуКартопля зварити в підсоленій воді до готовності, відвар злити, картопля обсушити і протерти. Сир розплавити в гарячому молоці. У картоплю покласти шматочки вершкового масла, прогріти на плиті і, швидко перемішуючи, влити гаряче молоко з сиром і збити до утворення однорідної пишної маси.При подачі полити пюре маслом і посипати зеленню. Окремо підсмажити гриби з цибулею, потім згасити їх у сметані і додати до картопляного пюре.

Веселкове пюре

Картопляне пюре в дитячому меню — це класика жанру. Проте не варто зациклюватися лише на бульбі — для здоров’я корисніше, якщо гарніром будуть різні овочі. Вони зможуть урізноманітнити і кольорову палітру.

«Оранжеве» пюре — це поєднання перетертої чи збитої у блендері моркви і картоплі. Почищені коренеплоди треба варити окремо у трохи підсоленій воді, потім окремо розминати і тільки після цього поєднувати. Пропорції обирайте індивідуально — залежно від уподобань дитини: класти треба більше тих овочів, які їй смакують. Відтінків від оранжевого до жовтого картопляне пюре набуває і тоді, коли до нього додають спечений чи протушкований гарбуз.

«Червоне» пюре робимо з картоплі та помідорів. Стиглі два–три томати ріжемо на великі частини і кладемо у невелику каструльку. Підливаємо небагато окропу і тушкуємо на слабкому вогні 10—15 хвилин. Потім помідори протираємо через сито — щоб томатна маса залишилася без шкірок і насіння. Якщо томатне пюре рідке, його треба ще уварити. Пропорції змішування для «червоного» пюре залежать від ступеня кислоти томатів: якщо вони солодкі, то боятися переборщити не варто. Якщо ви готуєте цей гарнір дітям від дев’яти років, сміливо можете перчити картопляно–помідорове пюре — смак буде кращим.

«Малинове» пюре — це коли до картоплі додають червоний, натертий на дрібній тертушці, зварений буряк. Потім можна його змішати з картопляним пюре, трохи присолити і полити рослинною олією. «Малинове» пюре буде однорідним, якщо до гарячого картопляного пюре додати лише сік з натертого буряка.

«Жовте» пюре утворюється в результаті додавання до картопляного двох–трьох жовтків курячих яєць. Усю масу, щедро додавши вершкового масла (три–чотири столові ложки), треба добре збити.

Разом із будь–яким пюре добре смакує відварена курятина, відварена цвітна капуста. Як наживку можна ще використати «мишеня» з... редиски: з однієї редиски відрізати напівкружальця — це будуть вушка, в іншому — прорізати дірки і вставити у них «вуха».

Кораблики, торбинки і вежі

Багато дітей люблять фаршировані яйця. Їх можна традиційно оформити мухоморами, на кожен наповнений зварений білок надягнувши половинки невеликих помідорів із цятками зрізаного згори білка. А можна на тарілку виставити флотилію: нафарширований білок — судно, яке ставлять у кружок помідора чи на пластинку червоного болгарського перцю, шматок твердого сиру на зубочистці — щогла з вітрилом. Фарширувати яйця для дітей краще не підсмаженою цибулею, перемішаною з жовтком, а сумішшю розтертих жовтків і натертого твердого сиру зі сметаною (вершковим маслом) і кропом. На десять «корабликів» треба п’ять яєць, 200 г сиру, 30—40 г сметани, один великий помідор чи перчина.

Рисову вежу доречно зводити серед печінкових оладок. Щоб їх приготувати (шість–вісім порцій), перекручуємо 700 г печінки на м’ясорубку, солимо, вбиваємо одне яйце і додаємо борошно, щоб утворилася сметаноподібна маса, яку добре викладати на сковорідку ложкою. Підсмажені оладки викладаємо по колу на велику тарелю. Центр заповнюємо відвареним рисом. Потім усю композицію треба змастити збитим яйцем, прикрасити овочами і поставити у духовку на 10—15 хвилин, поки рис не «позолотиться».

Небагато дітей відмовляються від відбивних. Проте кожен день давати смажене м’ясо теж не варто. Один із варіантів урізноманітнити страви з філе — зробити «торбинки». Отже, ріжемо куряче філе як на відбивні, на кожен відбитий шматок кладемо брусочок шинки, потім твердий сир. Усе скручуємо рулетом і туго загортаємо у харчову фольгу. Крученики кладемо в підсолений окріп і на слабкому вогні варимо 10—12 хвилин. Потім виймаємо і не розгортаємо, поки крученики не охолонуть. Тим часом шматки плавлених сирків розтоплюємо на водяній бані у вершках чи сметані. На тарілку викладаємо крученик і поливаємо його соусом. Гарніром можуть бути відварені цвітна капуста і морква, кружальця свіжих огірків і помідорів.