Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

default / Посадова торгові

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
51.2 Кб
Скачать

Затверджено:

Директор ПП «Перламутр»

______________Качановська Н.В.

01.07.2010 року

Посадова інструкція

Назва посади: торговий представник

Підзвітний: супервайзеру, комерційному директору, директору підприємства.

  1. Загальні положення

    1. Дана посадова інструкція визначає функціональні обов'язки, права і відповідальність торгового представника.

Торговий представник відноситься до категорії фахівців.

2. Вимоги до кандидата:

  • Середньо-спеціальна або вища освіта;

  • бажано досвід роботи;

Основні функціональні обов’язки:

  • розробляє стратегію і систему представлення інтересів підприємства на даному секторі ринку, визначає структури системи, способи і моделі керування системою.

  • збирає інформацію, що характеризує кон'юнктуру конкретного сектора ринку (попит, пропозиція, ціни, конкуренти, перспективні клієнти і споживачі, ін.), аналізує тенденції розвитку секторів ринку, здійснює оцінку перспектив розвитку ринку.

  • здійснює всі ініціативи для виконання плану продаж та досягнення встановлених керівництвом цілей, зокрема по брендах;

  • планує роботу (відвідування, зустрічі) з існуючими клієнтами, проводить з ними переговори по угодах купівлі-продажу, укладає договори від імені підприємства.

  • надає консультаційні й інші послуги клієнтам (допомогу в складанні специфікацій на товар, допомогу в демонстрації товару, надання ринкової інформації про попит на товари, ін.).

  • проводить роботу по виявленню й обліку потенційних покупців (продавців), вивчає їх потреби, консультує з питань технічних і споживчих характеристик товарів, організує для покупців презентації товарів, інші рекламно-інформаційні акції (конференції, семінари, ін.), вивчає ділову надійність нових клієнтів.

  • веде і підтримує базу даних про клієнтів (адреси, обсяги закупівель/продаж, ділова надійність, фінансова заможність, вимоги до товарів, претензії по виконанню договорів, ін.).

  • розробляє найбільш ефективний план відвідування клієнтів та зобов’язаний дотримуватись його;

  • здійснює пошук нових клієнтів та напрацювання по новим торговим місцям;

  • укладає угоди купівлі-продажу для підприємства, організує виконання обов'язків по укладених договорах (відвантаження/доставку товарів, розрахунки, забезпечення належного рівня товарних запасів, ін.).

  • забезпечує наявність у клієнтів повного асортименту продукції «Сан Інбев Україна» (СІУ), що реалізується підприємством, та рекламної продукції;

  • здійснює організацію збуту товарного асортименту згідно з плановими завданнями та укладеними договорами, вчасного його відвантаження споживачами у встановлених обсягах реалізації;

  • досягнення оптимальних постійних умов домінування экспозиції продукції СІУ над конкурентами, згідно установлених стандартів компанії та вказівок керівництва, активна взаємодія з командою по мерчендайзингу;

  • на постійній основі проводити контроль цін на продукцію СІУ, рекомендувати контактним особам ТРТ постійно утримувати ціни на рівні, запропонованому СІУ;

  • визначає стратегію і тактику збуту відповідно до закріплених за ним клієнтів;

  • вживає заходів щодо виконання плану реалізації товарного асортименту по брендах, а також реалізації товарного асортименту, який не розподілений за планом і не знаходить збуту;

  • бере участь в розробленні та впровадженні заходів захисту від конкурентів;

  • здійснює контроль за виконанням клієнтами своїх зобов'язань по договорах закупівлі-продажу (своєчасною оплатою, прийманням товарів, ін.), виявляє причини порушення клієнтами своїх зобов'язань, вживає заходи по їх усуненню і попередженню.

  • вживає заходів щодо забезпечення своєчасного надходження коштів за реалізований товар, в т.ч. систематично проводить роботу по стягненню дебіторської заборгованості з приписаних до нього клієнтів відповідно до встановлених термінів стягнення, приймає участь у проведенні звірок взаєморозрахунків з клієнтами;

  • відповідальний за своєчасне оформлення документації зі збуту, складання та своєчасну подачу керівництву передбаченої звітності;

  • зобов’язаний знати порядок визначення загального об’єму поставок, потреб у транспортних засобах, умови зберігання та транспортування продукції, правила оформлення матеріалів для укладання договорів;

  • бере участь у розробці маркетингової стратегії і маркетинг-плану підприємства (по своєму сектору ринку), бере участь у конференціях, семінарах, нарадах, проведених керівництвом підприємства для торгових представників.

  • складає звіти про рівень дистрибуції товарів, обсягах продаж, показниках продаж, окремих клієнтах для застосування заохочувальних і стимулюючих систем роботи з цими клієнтами (надання особливих знижок, реклама клієнтів, ін.), складає прогнози подальшого розвитку даного сектора ринку.

  • В разі отримання торговим представником готівкових коштів від торгової точки, він зобов’язаний здійснити повернення таких коштів притримуючись наступного порядку:

1. Перед виходом на маршрут торговий представник зобов’язаний отримати у ПП «Перламутр» відомість на право отримання готівки в торговій точці для подальшої передачі її ПП «Перламутр»;

2. Після отримання готівкових коштів у торговій точці, в сумі вказаній у відповідній накладній виданої ПП «Перламутр», торговий представник, протягом 12 год. з моменту одержання, зобов’язаний внести їх в касу ПП «Перламутр», про що йому видається прихідний касовий чек на відповідну суму, яка повинна збігатись із сумою вказаною в накладній;

3. Вищевказаний касовий чек, торговий представник, під час наступного візиту, повинен передати на торгову точку, в якій було отримано готівку.

  • торговий представник зобов’язаний визначати середній об’єм продукції, яку замовляє торгова точка (тижневий, місячний) та притримуватись цього об’єму при формуванні замовлення торгової точки. Якщо торгова точка здійснює замовлення, яке перевищує його середній об’єм, торговий представник зобов’язаний представити фінансовому директору підприємства письмове підтвердження такого замовлення від торгової точки.

Має право:

  1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.

  2. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо покращення діяльності відділу.

  3. Вимагати та отримувати від фахівців структурних підрозділів підприємства інформацію і документи, необхідні для виконання своїх посадових обов’язків.

  4. Здійснювати взаємодію з керівниками всіх структурних підрозділів підприємства.

  5. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки в діяльності підприємства (структурного підрозділу, окремих працівників), виявлені у процесі виконання своїх посадових прав і обов'язків і вносити пропозиції по їх усуненню.

Відповідальність:

  1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених діючим законодавством України про працю.

  2. За розголошення інформації, що є комерційною таємницею ПП «Перламутр».

  3. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених діючим адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України, КЗпП України.

  4. За завдання матеріальної шкоди – в межах, визначених діючим цивільним законодавством та законодавством про працю України.

  5. У випадку виявлення самовільного збільшення торговим представником об’єму замовлення з метою забезпечення суб’єктивних інтересів, виконання планів, торговий представник несе відповідальність в розмірі (сумі) такого замовлення.

Взаємовідносини (зв’язки) за посадою:

  1. За відсутності торгового агента його обов’язки виконує особа, призначена у встановленому порядку, яка набуває відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов’язків.

  2. Для виконання обов’язків та реалізації прав торговий агент взаємодіє з працівниками відповідних структурних підрозділів підприємства.

Директор ПП «Перламутр» Качановська Н.В.

З посадовою інструкцією ознайомлений _______________________ ________________

Соседние файлы в папке default