Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаб 2.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
35.8 Кб
Скачать

Тема 1.Керівникнавчального закладу як менеджер освітньоїдіяльності та лідернавчального закладу

План

1.Вступ до навчального курсу: програма, структура та очікування.

2.Визначення понять «керівник», «менеджер», «лідергрупипедколективу».

3.Контракт керівника з органом управління за підпорядкуваннямчизасновникомнавчального закладу.

2.Керівни́к, також Мéнеджер – найманий робітник, зайнятий професійною організаторською діяльністю в органах керування підприємства, фірми, установи, наділений суб'єктом власності визначеними повноваженнями. До числа керівників відносять лінійних і функціональних керівників організації та її структурних підрозділів.

Лідер групи педколективу - це член групи, який виконує центральну роль в організації та діяльності класу. До нього всі прислухаються та нічого не вирішують без його участі.

3 Примірний контракт з керівником національного закладу (установи) культури

_______________________________ "__" ________________ 199_ р.

Місце укладення контракту N _____

__________________________________________________________________

Міністерство, іменоване далі Орган управління майном

в особі керівника ________________________________________________

з одного боку, та громадянин ____________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

іменований далі Керівник, з другого боку, уклали цей контракт про

таке:

__________________________________________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

призначається на посаду __________________________________________

(повна назва посади та закладу (установи))

__________________________________________________________________

на термін з ____________________ по ______________________________

Загальні положення

1. За цим контрактом Керівник зобов'язується безпосередньо і через адміністрацію закладу (установи) здійснювати управління (керівництво) закладом (установою), забезпечувати його високоефективну діяльність, раціональне використання і збереження закріпленого за закладом (установою) державного майна, а Орган управління майном зобов'язується створювати належні умови для матеріального забезпечення і організації праці Керівника.

2. На підставі контракту виникають трудові відносини між Керівником закладу (установи) та Органом управління майном цього закладу (установи).

3. Керівник, який уклав цей контракт, є повноважним представником закладу (установи) під час реалізації повноважень, функцій, обов'язків закладу (установи), передбачених актами законодавства, статутом закладу (установи), іншими нормативними документами.

4. Керівник діє на засадах єдиноначальності.

5. Керівник підзвітний Органу управління майном у межах, встановлених законодавством, статутом закладу (установи) та цим контрактом.

Права та обов'язки сторін

6. Керівник здійснює оперативне керівництво закладом (установою), організує його виробничо-господарську, соціально-побутову та іншу діяльність, забезпечує виконання завдань закладу (установи), передбачених законодавством, статутом закладу (установи) та цим контрактом.

7. Керівник зобов'язується забезпечувати своєчасну сплату і повне внесення платежів до бюджету, включаючи внески до Пенсійного фонду та недопущення заборгованості по заробітній платі.

8. Керівник зобов'язується забезпечити ефективне використання державного майна.

9. Керівник зобов'язаний розробляти і практично реалізовувати найважливіші державні програми у сфері культури.

10. Керівник повинен намагатися спрямовувати колектив на визнання його творчого авторитету на загальнодержавному та міжнародному рівнях.

11. _______________________________________________________________   __________________________________________________________________ (інші зобов'язання, що покладаються на Керівника)

12. Керівник щорічно подає Органу управління майном, з яким укладено цей контракт, звіт про результати діяльності закладу (установи).

13. Орган управління майном має право вимагати від Керівника достроковий звіт про його дії, якщо останній допустив невиконання чи неналежне виконання своїх обов'язків щодо управління закладом (установою) та розпорядження його майном.

14. Орган управління майном:

інформує про галузеву політику у сфері культури;

надає інформацію на запит Керівника;

звільняє Керівника у разі закінчення контракту, достроково за вимогою Керівника, а також у випадку порушень законодавства та умов контракту;

організує фінансовий контроль за діяльністю закладу (установи);

здійснює контроль за ефективністю використання і збереження закріпленого за закладом (установою) державного майна.

15. Керівнику належать закріплені за ним повноваження і права, які поширюються на заклад (установу) законодавчими та іншими нормативними актами, а також передбачені статутом закладу (установи) та цим контрактом.

16. Керівник має право:

діяти від імені закладу (установи);

укладати господарські та інші угоди;

видавати доручення;

відкривати рахунки в банках;

користуватися правом розпорядження коштами закладу (установи), накладати на працівників стягнення відповідно до законодавства;

в межах своєї компетенції видавати накази та інші акти, давати вказівки, обов'язкові для всіх підрозділів та працівників закладу (установи);

вирішувати інші питання, віднесені законодавством, Органом управління майном, статутом закладу (установи) і цим контрактом до компетенції Керівника.

17. Керівник укладає трудові договори з працівниками закладу (установи) відповідно до чинного законодавства.

18. Під час укладання трудових договорів з працівниками закладу (установи), при визначенні та забезпеченні умов їх праці та відпочинку Керівник керується трудовим законодавством з урахуванням галузевих особливостей, передбачених статутом закладу (установи), генеральною та галузевими угодами, колективним договором і фінансовими можливостями закладу (установи).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]