Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
35.33 Кб
Скачать

3

В С Т У П

Найважливішим фактором засвоєння математики та оволодіння її методами є розв’язання задач. Сама математика як наука розвивається в процесі вирішення задач, які ставить навколишній світ або які виникають в лоні цієї науки. Тільки навчившись розв’язувати задачі можна повною мірою розібратися в теорії, побачити зв’язки між різними розділами математики, збагнути її внутрішню логіку. Тому приділяється – і завжди приділялася така велика увага цьому елементу вивчення математики.

Даний збірник задач складено у повній відповідності з діючою програмою з курсу вищої математики для інженерно-тех-нічних спеціальностей вищих навчальних закладів, зокрема за напрямком радіотехніка, електротехніка та комп’ютерізовані системи і керування. Збірник містить задачі та приклади за всіма розділами курсу – починаючи із вступу до математичного аналізу і закінчуючи векторним аналізом. Велика кількість задач дозволяє його використовувати і під час практичних занять, і для виконання домашніх завдань, і для самостійної роботи над предметом.

У збірника багато авторів. Це колектив кафедри математики Житомирського військового інституту радіоелектроніки

ім. С.П.Корольова у складі доцентів Шумка Л.Г. та Шумко Л.І., старшого викладача Лущикова О.В., викладачів Головаша М.П., Малюги Л.Ф., Муляр В.С., Перегуди Ю.М., Романчук Р.М.. Загальну редакцію збірника проводив завідувач кафедри доцент Орлюк Є.І.. Величезний внесок в роботу по створенню цього збірника зробили інженер-математик Темненкова Л.М., завідувач навчального кабінету кафедри математики Моделова О.В. та лаборант Калініченко О.М. Завдяки їхньому комп’ютерному набору збірник має саме такий вигляд, який читач бачить перед собою. Без їхньої наполегливої праці збірник не зміг би побачити світ, за що їм велика подяка.

Соседние файлы в папке Збірник_задач