Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ptakhivnitstvo_Voznyak_V_V.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
70.67 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Львівський національний університет

ветеринарної медицини та біотехнологій

ім.. С. З. Гжицького

Факультет біолого-технологічний

Курсовий проект

з дисципліни

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

на тему:

«Системи і методи утримання с-г птиці. Вирощування курчат, каченят, гусенят, цесаринят. Вирахувати, скільки можна зробити оборотів в одному пташнику за рік при вирощуванні курчат в кліткових батареях КБМ – 2. »

Студента 3 курсу 5 групи

Напряму підготовки: ТВППТ

Спеціальності «ТВППТ»

Возняк В. В.

Керівник

Барило Б.С._______________________

Національна шкала_________________

Кількість балів:____________________

Оцінка ЕСТS____

Члени комісії _________ ______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

_________ ______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

________ ______________

(підпис) (прізвище та ініціали)

М. Львів – 2015 рік

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………….3

І. Огляд літератури………………………………………………………………..5

1.1. Способи утримання птиці….………………………..…………………..…5

1.2. Вирощування курчат…………….…………....…………...……….………8

1.3.Вирощування гусенят………………...……………… …………..……….17

1.4. Вирощування каченят………………………………………………….....23

1.5. Вирощування цесаринят………………………………………………….25

ІІ. Розрахунок кормової бази ………………………………….………………..29

Висновки і рекомендації…………………………………………………….…..31

Список використаної літератури………………………………………….……33

Вступ

Птахівництво - одна з великих галузей - розвивається шляхом концентрації, спеціалізації та інтенсифікації на базі міжгосподарського кооперування птахофабрик, механізованих колгоспних і радгоспних птахоферм. Збільшення виробництва яєць і м'яса птиці з одночасним зростанням її поголів'я при високій оплаті кормів продукцією та підвищенні продуктивності праці.

Розвиток птахівництва на промисловій основі дає можливість отримувати багато продукції високої якості в короткі терміни з ефективною оплатою кормопродукцією.

Значний і стійкий ріст продуктів птахівництва став можливий завдяки створенню міцної кормової бази і перш за все збільшення виробництва зерна (кукурудзи, ячменю, кормової пшениці, зернобобових та ін.).

Основна продукція птахівництва - яйце і м'ясо. Виробництво їх багато в чому залежить від генетично обумовленої продуктивності, плодючості життєздатності птиці, що змінюються під впливом умов зовнішнього середовища

Птах являє собою великий клас тварин, охоплюють більш ніж 800 видів. Одомашнені і використовуються в сільськомугосподарстві кури, індички, качки, гуси, цесарки, перепели та голуби.

У процесі поліпшення одомашненої птиці та створення порід у деяких видів, наприклад у качок, гусей, індиків, розвинена переважно м'ясна продуктивність. Найбільшого поширення набули кури; одні породи курей володіють переважно високої яєчної, інші - м'ясною продуктивністю. М'ясо-яєчні відрізняються від перших двох груп подвійний продуктивністю, при цьому удеяких з них під впливом племінної роботи переважає напрямок яєчної,а в інших - м'ясної продуктивності. Видові та породні відмінності пов'язані з особливостями екстер'єру, конституції та напрямком продуктивності.

У племінному птахівництві оцінюють продуктивні якості птиці та її потомства, ліній, родин і порід. У промисловому птахівництві несучість, м'ясну продуктивність, плодючість оцінюють по групах птиці та всьому господарству в цілому. Вивчення продуктивних якостей птиці має велике значення для пізнання біологічних особливостей різних видів і порід, а також для розробки і застосування на практиці науково обгрунтованих методів племінної роботи, доцільною технології виробництва яєць і м'яса з метою підвищення рентабельності птахівничих господарств.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]