Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

pEDIATRIYa

.rtf
Скачиваний:
15
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
18.92 Кб
Скачать

Варіант 7

1.Клінічна смерть.

Airway, проходимость воздуха.Осмотреть полость рта — при наличии рвотных масс, ила, песка удалить их, то есть обеспечить доступ воздуха в легкие. Провести тройной приём Сафара: запрокинуть голову, выдвинуть нижнюю челюсть и приоткрыть рот.

Breathing, то есть «дыхание».Дыхание «рот ко рту» или «рот к носу» «рот к носу и рту». Методику см. ниже.

Circulation, обеспечение циркуляции крови.Обеспечивается массажем сердца, прямым или непрямым. Правильно проводимый непрямой массаж сердца (путем движения грудной клетки) обеспечивает мозг минимально необходимым количеством кислорода, пауза для искусственного дыхания ухудшает снабжение мозга кислородом, поэтому надо дышать не менее чем через 30 нажатий на грудину, или не прерываться на проведение вдоха вообще

Drugs, лекарства.Атропин, адреналин. Лекарства вводят или внутривенно шприцем через катетер,установленный в вене или иглу, при невозможности введения в вену медикаменты вливают в трахею через трубку введенную в неё (после интубации трахеи), при этом лекарства набирают в шприц в двойной дозировке, разводят до 10 мл, вводят весь раствор в трубку. Лекарства всасываются в сосудах легких. Действие лекарств соответствует внутривенному введению. Применявшееся в прошлом веке внутрисердечное введение лекарств во время реанимации исключено из всех современных протоколов в связи с преобладанием риска осложнений над вероятной пользой.

Е-Электрокардиограмма, контроль эффективности реанимационных мероприятий

F-фібриляція

2.Оксигенотерапія виконується лише зп прищначенням лікаря у строго визначених кількостях.Предмети для інгаляції дезинфікуються,перекип"ячуються,протираються спиртовим розчином.

Найбільш проста подача кисню хворому дитині може бути здійснена через лійку з кисневої подушки. При цьому методі не можна точно дозувати кисень, а зміст його у вдихуваному повітрі збільшується лише на 2%, решта потрапляє в навколишній простір. Подача кисню через носовий катетер дозволяє проводити більш економно кисневу терапію, але труднощі дозування залишаються. Крім того, присутність катетера в носових ходах дратує і турбує дітей. Киснева терапія за допомогою кисневої палатки забезпечує сувору дозування газу та економний його витрату. Кисневий намет зручна для дитини, особливо якщо передбачені системи для виведення відпрацьованого повітря та поглинання водяної пари.При гострій дихальній недостатності подачу кисню хворій дитині проводять протягом 15 - 20 хв. з інтервалом у 2 години. Тривалість інтервалів визначається в кожному конкретному випадку станом дитини. При зменшенні дихальної недостатності інтервали між періодами дачі кисню збільшуються. При проведенні кисневої терапії використовують тільки зволожений кисень. Концентрація кисню у вдихуваному повітрі повинна складати 30-50% (залежно від віку і стану хворого). Це досягається найкраще при безперервній подачі кисню в кисневу палатку з балона зі швидкістю 2 л в 1 мін.

Передозування кисню не менш небезпечна, ніж недостатнє його введення. У новонароджених і особливо недоношених дітей, які тривалий час перебували в умовах підвищеного парціального тиску кисню, розвивалося ураження очей (синдром ретролетальна фіброплазія), викликане спазмом судин і ішемією сітківки.Тривале вдихання недостатньо зволоженої суміші з повітря киснем висушує поверхню повітропровідних шляхів та альвеол, порушує активність миготливого епітелію та сприяє утворенню кірочок на поверхні слизової оболонки трахеї та бронхів. Тому необхідно зволожувати повітря, яке вдихається, насичуючи його водяними парами (до 60 %) шляхом пропускання кисню через воду.При тривалому (3—4 год) диханні киснем під високим тиском (3 атм і більше) може виникнути гостре кисневе отруєння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]