Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

knizhka_stomat_naynovisha / Титульна

.doc
Скачиваний:
1185
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
31.74 Кб
Скачать

Скляров О.Я., Фартушок Н.В., Бондарчук Т.І.

Біологічна хімія

для студентів ВМНЗ ІІІ – IV рівнів акредитації

за спеціальністю“Стоматологія”

2011 рік

ББК

УДК

Автори:

Скляров О.Я. – д.м.н., професор, академік Української Академії Наук, завідувач кафедри біологічної хімії Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького

Фартушок Н.В. – доцент кафедри біологічної хімії Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького

Бондарчук Т.І. – доцент кафедри біологічної хімії Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького

Рецензенти:

Непорада К.С. – д-р мед.н., професор, завідувач кафедри медичної, біологічної та біоорганічної хімії ВДНЗ України Української медичної стоматологічної академії.

Мещишен І.Ф. - д-р б.н., професор, завідувач кафедри медичної хімії Буковинського державного медичного університету.

Бразалук О.З. - д-р б.н., професор, завідувач кафедри біохімії, медичної та фармацевтичної хімії Дніпропетровської державної медичної академії.

Шевцова А.І. - д-р б.н., професор кафедри біохімії, медичної та фармацевтичної хімії Дніпропетровської державної медичної академії.

Скляров О.Я., Бондарчук Т.І. , Фартушок Н.В.

Біологічна хімія: Підручник. –….с.

На основі сучасних досягнень науки у підручнику викладено головні поняття з усіх розділів біохімії людини відповідно до програми 2009 р для студентів ВМНЗ ІІІ - IV рівнів акредитації, які навчаються за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу за спеціальністю “Стоматологія”.

Розглянуто структуру та перетворення біомолекул – білків, амінокислот, вуглеводів, ліпідів, нуклеїнових кислот та інших органічних та неорганічних речовин. Висвітлені питання з біохімії крові, нервової та сполучної тканин, м’язів, печінки, нирок. Значну увагу відведено висвітленню регуляції метаболічних та імунних процесів, їх порушень при поширених патологічних станах ендокринних органів, печінки, нирок, серцево-судинної системи, при канцерогенезі, спадкових захворюваннях. З метою полегшення засвоєння матеріалу в підручник введено тестові завдання з відповідями та питання з різних розділів біохімії. Підручник може бути корисним для студентів - медиків, а також лікарів, біологів та спеціалістів, які цікавляться біохімічними процесами в живому організмі.

ББК

УДК

ISBN ---- © Скляров О.Я., Фартушок Н.В.,Бондарчук Т.І.

Соседние файлы в папке knizhka_stomat_naynovisha