Скачиваний:
304
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
96.77 Кб
Скачать

Задача 7.1.

Хвора, 38 років, протягом 8 років працює оператором в цеху виробництва лінолеуму. Особливості технологічного процесу полягають в наклейці штучної ворси на ризову основу. За останній рік стала відчувати погіршення самопочуття у вигляді сухого кашлю, частіше на початку робочого тижня, інколи з приступами ядухи, задишку при фізичному навантаженні, загальну слабкість. Із анамнезу відомо, що схильності до захворювань запальної природи не відмічає. Не палить. Інколи відмічає кропивницю на шкірі після вживання деяких ягід.

Пульс 84 за хв.. АТ 125/75 мм рт.ст. Тони серця приглушені. Над легенями більше по задньо - бокових ділянках коробковий перкуторний тон. Дихання везикулярне, супроводжується сухими хрипами. Патології органів черевної порожнини не виявлено. На рентгенограмі легень вікарна емфізема, розширені корені легень.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.2

Хворий, 47 років, доставлений в терапевтичне відділення каретою швидкою допомогою в зв’язку із погіршенням самопочуття, розвитком ядухи, кашлю з незначною кількістю харкотиння, що важко відходить, значною задишкою у спокої. Хворіє більше 5 років, багато палить. З анамнезу відомо, що хворий страждає хронічним бронхітом, який періодично загострюється. Особливо після переохолодження. Останнім часом у хворого спостерігалося загострення запального процесу. Працює водієм електрокара на підприємстві кольорової металургії. Під час виникнення нападу розвантажував залізничний вагон з рудою, яка містить кольорові метали (нікель, хром, мідь тощо).

При огляді: стан середньої важкості, дифузний ціаноз шкіряних покривів, акроціаноз. Задишка в спокої експіраторного характеру. ЧД 30 в 1хв. Одутловате та пастозне обличчя, ін’єкція склер, набухання вен шиї, голови, та верхніх кінцівок. При незначному фізичному навантаженні задишка значно посилюється, що примушує хворого займати положення ортопное. При посиленні задишки дихання чути на відстані.

Об’єктивно коробковий відтінок перкуторного тону над усіма легенями, розсіяні сухі свистячі хрипи. АТ- 110/85 мм рт.ст. Пульс 86 за 1 хв, ритмічний, задовільних властивостей, органи черевної порожнини без особливостей.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.3

В лікарню швидкої допомоги у важкому стані доставлений хворий Л. 55 років. Свідомість затьмарена, ступор, погано орієнтується в часі і просторі. Шкірні покриви бліді, холодні на дотик, дифузний ціаноз. Клокочуче дихання, кашель з виділенням значної кількості пінистого мокротиння рожевого відтінку. Пульс 112-134 уд. За хв.., аритмічний, слабого наповнення, АТ 90/55 мм рт. ст.. Набряків немає. Доставлений каретою швидкої допомоги, яку викликали на судноремонтний завод. Лікар швидкої допомоги доповів, що з опитування колег по роботі стало відомо, що на початку робочої зміни під час виконання газозварювальних робіт на верхній палубі корабля хворий Л. почав скаржитися на інтенсивний грудний біль та задишку, яка з часом посилювалась. Хворий припинив роботу і деякий час сидів нахилившись вперед, опираючись на руку, але покращення стану не відбувалось, з’явився кашель з пінистою мокротою в клокочуче дихання. Присутній інженер з техніки безпеки праці повідомив, що газозварювальні роботи в закритому об’ємі пов’язані з виділенням у повітря робочої зони зварювального аерозолю, який містить токсичні речовини, в тому числі окисли азоту.

В кареті швидкої допомоги хворому дали кисневу маску морфіну-гідрохлорид 1,0 мл підшкірно. Зняли ЕКГ, на якій реєструвався пароксизм миготіння передсердь з частотою скорочення шлуночків 112-134 за хв.. Горизонтальне положення ЕВС. У відведеннях II ,III aVF, V3,V4.V5,V6 реєструється патологічний зубець Q, зубець R відсутній, куполовидний підйом сегменту ST над ізолінією на 3мм в стандартних і на 5 мм в грудних відведеннях.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.4

В лікарню швидкої допомоги у важкому стані доставлений хворий К., 35 років. Свідомість збережена, загальмованість, шкірні покриви бліді, холодні на дотик, помірний дифузний ціаноз, клокочуче дихання, кашель з виділенням значної кількості пінистої мокроти. Пульс 90 уд за хв., ритмічний, слабого наповнення. АТ 105/65 мм рт.ст. Набряків немає. Доставлений каретою швидкої допомоги, яку визвали на судноремонтний завод. Лікар швидкої допомоги доповів, що з опитування колег по роботі стало відомо, що в середині робочої зміни під час виконання газозварювалинх робіт в трюмі корабля К. почав скаржитися на різь в очах, першіння в горлі. Хворого вивели на свіже повітря, після чого йому стало краще. Оскільки до кінця робочого дня ще залишалося 2,5 год, К. продовжив роботу, зачищаючи металеві поверхні для зварювання. Після роботи в роздягальні хворий відчув слабкість, серцебиття, з’явилась задишка і кашель. Співробітником було викликана КШД. Присутній інженер з техніки безпеки праці повідомив, що газозварювальні роботи в закритому об’ємі пов’язані з виділенням у повітря робочої зони зварювального аерозолю, який містить значну кількість токсичних речовин, в тому числі окисли азоту.

В кареті швидкої допомоги хворому дали кисневу маску, ввели морфіну гідрохлорид 1,0 мл підшкірно. Зняли ЕКГ, на якій реєструвалася синусова тахікардія, нормальне положення ЕВС. Дистрофічні зміни в міокарді з частковою блокадою правої ніжки пучка Гіса. АТ- 110/70 мм рт.ст. Органи черевної порожнини без особливостей.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.5

Машиною швидкої допомоги в лікарню доставлений гальванік, 45 років, зі скаргами на різку загальну слабкість, задишку в спокої, кашель з виділенням великої кількості серозного мокротиння, серцебиття. Вважає себе хворим з вчорашнього дня, коли під час роботи в гальванічному цеху сталась аварія з вибухом і розривом гальванічної ванни, внаслідок чого в приміщення цеху розлився вміст ванни (сірчана і азотна кислота, сульфат натрію). Приймаючи участь в ліквідації наслідків аварії без протигазу, вдихав пари цих речовин. Через 30 хвилин роботи в таких умовах у нього появився сухий кашель, першіння в носі і горлі, чмихання, в зв’язку з чим залишив роботу і звернувся в медичний пункт заводу. Черговий фельдшер закапав в ніс санорін, провів інгаляція з бікарбонатом натрію, після чого кашель припинився, самопочуття покращалось. На другий день по дорозі на роботу самопочуття хворого знову погіршалось, появився кашель з виділенням мокротиння, відчуття недостатку повітря, задишка, що поступово наростає. Лікарем швидкої допомоги доставлений в стаціонар. В минулому хворів ГРВІ, ангіною, запаленням легень (три роки тому).

Працює гальваніком протягом 14 років: готує розчини для гальванічних ванн, проводить гальванічне покриття деталей нікелем, сріблом, золотом. Дані заводської лабораторії вказують на періодичне перевищення ГДК азотного та сірчаного ангідриду в 1,5-2 рази, ціанатів (в перерахунку на ціанистий водень) - в 1,5 рази. Працює загальна і місцева приточно - витяжна вентиляція.

При поступленні загальний стан важкий, хворий збуджений, виражена задишка. Шкірні покриви і видимі слизові оболонки ціанотичні. Периферичні лімфовузли не збільшені. Пульс 120 за хвилину, ритмічний, АТ - 150/80 мм рт.ст. Тахіпноє (38 за хвилину). Перкуторно над легенями легеневий звук з коробочним відтінком в над- і підключичних ділянках, вкорочений в нижньобокових відділах. При аускультації - значна кількість дрібно- і середньоміхурчатих хрипів над середніми і нижньобоковими відділами легень. Тони серця приглушені, акцент 2 тону над легеневою артерією. Живіт м’який, при пальпації не болючий. Периферичних набряків не відмічається.

Аналіз крові: гем.- 170 г/л, єр.-5,5.1012/л, лейк.-11,8.109/л, еоз.-1%, п/яд.-12%, с/яд.-70%, лімф.-12%, мон.-5%, ШЗЕ -25 мм/год.

Рентгенографія органів грудної клітки: Легеневі поля підвищеної прозорості в верхніх сегментах. Бронхосудинний малюнок розмитий, не чіткий, з неінтенсивними розсіяними плямистими тінями в нижніх і середніх відділах легень. Корені легень розширені, не чіткі. Тінь серця розширена в поперечнику.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.6

Робітниця фармацевтичного заводу, цеху по виробництву антибактеріальних препаратів, 35 років. Скарги на приступи утруднення дихання, задуху експіраторного характеру, надсадний сухий кашель з важким відходженням мокротиння під час приступу, зниження працездатності. Працює на лінії по фасуванню медикаментів у флакони протягом 5 років.

Вважає себе хворою протягом останнього року, коли на робочому місці вперше гостро виник приступ задухи експіраторного характеру при розгерметизації виробничої лінії із викидом в робочу зону цеху великої кількості активної антибактеріальної субстанції. З тих пір приступи періодично повторюються із підвищенням частоти і тільки на робочому місці. Явне погіршення стану відмічає після вихідних днів, на початку робочого тижня. Для покращення стану пацієнтка самостійно приймає еуфіллін по 1-2 таблетки на добу. Попередній і наступні періодичні медичні огляди до моменту перших проявів захворювання - без патологічних змін.

Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки звичайного кольору. Периферичні лімфатичні вузли не пальпуються.

Над легенями перкуторно легеневий тон з коробковим відтінком. При аускультації білатерально над всією поверхнею легень везикулярне дихання. Вислуховуються сухі свистячі і жужжачі хрипи у помірній кількості. Частота дихання - 24 за хвилину.

Тони серця ритмічні, звучні. Незначний акцент ІІ тону над легеневою артерією. Пульс 88 за хвилину, АТ - 140/80 мм рт.ст.

Живіт м’який, при пальпації безболісний.

Аналіз крові: гемоглобін - 125 г/л, еритроцити - 4,5.1012/л, лейкоцити - 7,9.109/л, еоз.-9%, п/яд.-3%, с/яд.-57%, лімф.-25%, мон.-6%, ШЗЕ - 14 мм/год.

Рентгенографія органів грудної клітки: Легеневі поля емфізематозні, незначний диффузний пневмосклероз. Синуси вільні. Тінь серця не змінена.

Загальний аналіз мокротиння: На фоні клітин циліндричного мерихтливого епітелію бронхів спостерігаються спіралі Куршмана та кристали Шарко-Лейдена, лейкоцити до 15-20 в полі зору в основному за рахунок еозинофілів.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.7

Ткаля, 26 років. Поступила у клініку профпатології для обстеження із скаргами на ринорею, чмихання, сухий надсадний приступоподібний кашель, що виникає через 1-3 години після початку роботи в ткацькому цеху. Найбільш важка симптоматика після вихідних днів із послабленням проявів до кінця робочого тижня. Стаж роботи в цеху - 6 років. В цеху виробляються бавовняні та шерстяні тканини.

Вважає себе хворою протягом останнього року. Початок захворювання поступовий з прогресуванням симптоматики.

Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки звичайного кольору. Периферичні лімфатичні вузли не пальпуються.

Перкуторно над легенями ясний легеневий тон. При аускультаціїі білатерально над всією поверхнею легень везікулярне дихання. Хрипи не прослуховуються. Частота дихання - 20 за хвилину.

Тони серця ритмічні, звучні. Пульс 72 за хвилину, АТ - 120/70 мм рт.ст.

Живіт м’який, при пальпації безболісний.

Аналіз крові: гемоглобін - 130 г/л, еритроцити - 4,6.1012/л, лейкоцити - 7,8.109/л, еоз.-9%, п/яд.-3%, с/яд.-63%, лімф.-27%, мон.-8%, ШЗЕ - 12 мм/год.

Рентгенографія органів грудної клітки - білатерально незначне посилення бронхолегеневого малюнку.

Огляд отолярінголога: Гіперемія слизової оболонки носа, носоглотки та видимої зони гортані з нальотом слизового секрету. Ознаки гіпертрофії слизової оболонки носа із звуженням просвіту носових ходів на 1/3. Гіпертрофічні процеси в носоглотці та видимих зонах гортані.

Спірографія: ЖЕЛ в нормі. Порушень бронхіальної прохідності не виявлено. Проведення провокаційного тесту з 0,1% розчином ацетилхоліну приводить до вираженого погіршення стану з виникненням зазначеної вище симптоматики.

Імунологічне дослідження: високі титри IgE.

Відмічається позитивний симптом елімінації та реекспозиції.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності.

Задача 7.8

Хворий С. 37 років, доставлений у важкому стані в лікарню швидкої допомоги . Свідомість збережена, загальмованість, шкірні покриви бліді, холодні на дотик, помірний дифузний ціаноз, клокочуче дихання, кашель з виділенням значної кількості пінистої мокроти. Пульс 90 уд за хв., ритмічний, слабого наповнення. АТ 100/60 мм рт.ст. Набряків немає. Доставлений каретою швидкої допомоги, яку визвали на судноремонтний завод. Лікар швидкої допомоги доповів, що з опитування колег по роботі стало відомо, що в середині робочої зміни під час виконання газозварювалинх робіт в трюмі корабля К. почав скаржитися на різь в очах, першіння в горлі. Хворого вивели на свіже повітря, після чого йому стало краще. Оскільки до кінця робочого дня ще залишалося 2 год, К. продовжив роботу, зачищаючи металеві поверхні для зварювання. Після роботи в роздягальні хворий відчув слабкість, серцебиття, з’явилась задишка і кашель. Співробітником було викликана КШД. Присутній інженер з техніки безпеки праці повідомив, що газозварювальні роботи в закритому об’ємі пов’язані з виділенням у повітря робочої зони зварювального аерозолю, який містить значну кількість токсичних речовин, в тому числі окисли азоту.

В кареті швидкої допомоги хворому дали кисневу маску, ввели морфіну гідрохлорид 1,0 мл підшкірно. Зняли ЕКГ, на якій реєструвалася синусова тахікардія, нормальне положення ЕВС. Дистрофічні зміни в міокарді з частковою блокадою правої ніжки пучка Гіса. АТ- 115/80 мм рт.ст. Органи черевної порожнини без особливостей.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності.

Задача 7.9

Робітник фармацевтичного заводу, цеху по виробництву антибактеріальних препаратів, 40 років. Скарги на приступи утруднення дихання, задуху експіраторного характеру, надсадний сухий кашель з важким виділенням мокротиння під час приступу, зниження працездатності. Працює на лінії по фасуванню медикаментів у флакони протягом 6 років.

Вважає себе хворим протягом останнього року, коли на робочому місці вперше гостро виник приступ задухи експіраторного характеру при розгерметизації виробничої лінії із викидом в робочу зону цеху великої кількості активної антибактеріальної субстанції. З тих пір приступи періодично повторюються із підвищенням частоти і тільки на робочому місці. Явне погіршення стану відмічає після вихідних днів, на початку робочого тижня. Для покращення стану пацієнт самостійно приймає еуфілін по 1-2 таблетки на добу. Попередній і наступні періодичні медичні огляди до моменту перших проявів захворювання - без патологічних змін.

Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки звичайного кольору. Периферичні лімфатичні вузли не пальпуються.

Над легенями перкуторно легеневий тон з коробковим відтінком. При аускультаціїі білатерально над всією поверхнею легень везикулярне дихання. Вислуховуються сухі свистячі і жужжачі хрипи у помірній кількості. Частота дихання - 24 за хвилину.

Тони серця ритмічні, звучні. Незначний акцент ІІ тону над легеневою артерією. Пульс 90 за хвилину, АТ - 140/80 мм рт.ст.

Живіт м’який, при пальпації безболісний.

Аналіз крові: гемоглобін - 120 г/л, еритроцити - 4,5.1012/л, лейкоцити - 7,9.109/л, еоз.-9%, п/яд.-3%, с/яд.-57%, лімф.-25%, мон.-6%, ШЗЕ - 14 мм/год.

Рентгенографія органів грудної клітки: Легеневі поля емфізематозні, незначний диффузний пневмосклероз. Синуси вільні. Тінь серця не змінена.

Загальний аналіз мокротиння: На фоні клітин циліндричного мерихтливого епітелію бронхів спостерігаються спіралі Куршмана та кристали Шарко - Лейдена, лейкоцити до 15-20 в полі зору в основному за рахунок еозинофілів.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.10

Хворий, 40 років, протягом 7 років працює оператором в цеху виробництва лінолеуму. Особливості технологічного процесу полягають в наклейці штучної ворси на ризову основу. За останній рік став відчувати погіршення самопочуття у вигляді сухого кашлю, частіше на початку робочого тижня, інколи з приступами ядухи, задишку при фізичному навантаженні, загальну слабкість. Із анамнезу відомо, що схильності до захворювань запальної природи не відмічає. Не палить. Інколи відмічає кропивницю на шкірі після вживання деяких ягід.

Пульс 88 за хв.. АТ 120/70 мм рт.ст. Тони серця приглушені. Над легенями більше по задньо - бокових ділянках коробковий перкуторний тон. Дихання везикулярне, супроводжується сухими хрипами. Патології органів черевної порожнини не виявлено. На рентгенограмі легень вікарна емфізема, розширені корені легень.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.11

Каретою швидкої медичної допомоги в лікарню у важкому стані доставлений хворий Р. 58 років. Свідомість затьмарена, ступор, погано орієнтується в часі і просторі. Шкірні покриви бліді, холодні на дотик, дифузний ціаноз. Клокочуче дихання, кашель з виділенням значної кількості пінистого мокротиння рожевого відтінку. Пульс 128-132 уд. За хв.., аритмічний, слабого наповнення, АТ 85/50 мм рт. ст.. Набряків немає. Доставлений каретою швидкої допомоги, яку викликали на судноремонтний завод. Лікар швидкої допомоги доповів, що з опитування колег по роботі стало відомо, що на початку робочої зміни під час виконання газозварювальних робіт на верхній палубі корабля хворий Л. почав скаржитися на інтенсивний грудний біль та задишку, яка з часом посилювалась. Хворий припинив роботу і деякий час сидів нахилившись вперед, опираючись на руку, але покращення стану не відбувалось, з’явився кашель з пінистою мокротою в клокочуче дихання. Присутній інженер з техніки безпеки праці повідомив, що газозварювальні роботи в закритому об’ємі пов’язані з виділенням у повітря робочої зони зварювального аерозолю, який містить токсичні речовини, в тому числі окисли азоту.

В кареті швидкої допомоги хворому дали кисневу маску морфіну -гідрохлорид 1,0 мл підшкірно. Зняли ЕКГ, на якій реєструвався пароксизм миготіння передсердь з частотою скорочення шлуночків 112-134 за хв.. Горизонтальне положення ЕВС. У відведеннях II ,III aVF, V3,V4.V5,V6 реєструється патологічний зубець Q, зубець R відсутній, куполовидний підйом сегменту ST над ізолінією на 3мм в стандартних і на 5 мм в грудних відведеннях.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності

Задача 7.12

Працівниця швейної фабрики, поступила у клініку профпатології для обстеження із скаргами на ринорею, чмихання, сухий надсадний приступоподібний кашель, що виникає через 1-3 години після початку роботи в ткацькому цеху. Найбільш важка симптоматика після вихідних днів із послабленням проявів до кінця робочого тижня. Вік хворої 28 років, стаж роботи в цеху - 7 років. В цеху виробляються бавовняні та шерстяні тканини.

Вважає себе хворою протягом останнього року. Початок захворювання поступовий з прогресуванням симптоматики.

Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки звичайного кольору. Периферичні лімфатичні вузли не пальпуються.

Перкуторно над легенями ясний легеневий тон. При аускультації білатерально над всією поверхнею легень везикулярне дихання. Хрипи не прослуховуються. Частота дихання - 20 за хвилину.

Тони серця ритмічні, звучні. Пульс 72 за хвилину, АТ - 120/70 мм рт.ст.

Живіт м’який, при пальпації безболісний.

Аналіз крові: гемоглобін - 130 г/л, еритроцити - 4,6.1012/л, лейкоцити - 7,8.109/л, еоз.-9%, п/яд.-3%, с/яд.-63%, лімф.-27%, мон.-8%, ШЗЕ - 12 мм/год.

Рентгенографія органів грудної клітки - білатерально незначне посилення бронхолегеневого малюнку.

Огляд отоларинголога: Гіперемія слизової оболонки носа, носоглотки та видимої зони гортані з нальотом слизового секрету. Ознаки гіпертрофії слизової оболонки носа із звуженням просвіту носових ходів на 1/3. Гіпертрофічні процеси в носоглотці та видимих зонах гортані.

Спірографія: ЖЕЛ в нормі. Порушень бронхіальної прохідності не виявлено. Проведення провокаційного тесту з 0,1% розчином ацетилхоліну приводить до вираженого погіршення стану з виникненням зазначеної вище симптоматики.

Імунологічне дослідження: високі титри IgE.

Відмічається позитивний симптом елімінації та реекспозиції.

Завдання:

1. Сформулюйте та обґрунтуйте попередній діагноз.

2. Складіть схему дообстеження.

3. Проведіть диференціальний діагноз.

4. Призначте необхідне лікування.

5. Вирішіть питання щодо працездатності.

Задача 7.1

Бронхіальна астма інтермітуючий перебіг, емфізема легень ДН -II

Задача 7.2

Бронхіальна астма середньої важкості, емфізема легень ДН - II

Задача 7.3

Інфаркт міокарду, миготлива аритмія. Гостра недостатність лівого шлуночку СН - II а

Задача 7.4

Токсичний набряк легень. Викликаний окислом азоту.

Задача 7.5

Гостре отруєння оксидами азоту і сірки (гострий токсичний набряк легень, період завершеного набряку, тип синьої асфіксії). Захворювання професійне.

Задача 7.6

Первинна професійна бронхіальна астма, перебіг середньої важкості, фаза загострення. Емфізема легень. Дифузний пневмосклероз. ДН - I.

Задача 7.7

Алергічний ринофаринголарингіт. Захворювання професійне.

Задача 7.8

Токсичний набряк легень. Викликаний окислом азоту.

Задача 7.9

Первинна професійна бронхіальна астма, перебіг середньої важкості, фаза загострення. Емфізема легень. Дифузний пневмосклероз. ДН- I.

Задача 7.10

Бронхіальна астма інтермітуючий перебіг, емфізема легень ДН II

Задача 7.11

Інфаркт міокарду, миготлива аритмія. Гостра недостатність лівого шлуночку СН - II а

Задача 7.12

Алергічний ринофаринголарингіт. Захворювання професійне.

Соседние файлы в папке ЗАДАЧІ.Останні 150