Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
629.76 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Факультет ПКПП та ЗО

Кафедра теоретико-методичних основ спорту

Реферат

з навчальної дисципліни

«Олімпійський та професійний спорт»

на тему:

« Аналіз виступів українців на Іграх ххіх Олімпіади в Пекіні »

студентки IV курсу

" ЗЛ " – 46 групи

Ніконової Олександри

Львів – 2014

План

1. Бокс.

2. Боротьба вільна.

3. Боротьба греко-римська.

4. Важка атлетика.

5. Веслування на байдарках і каное.

6. Гімнастика художня.

7. Дзюдо.

8. Легка атлетика.

9. Гімнастика спортивна.

10. Стрибки у воду.

11. Стрибки на батуті.

12. Стрільба з лука.

Вступ

Ігри ХХІХ Олімпіади стали для України найрезультативнішими в її історії. Українські спортсмени завоювали в Китаї 27 нагород, 7 з них золоті, 5 срібні та 15 бронзові, посівши у неофіційному командному заліку рекордне для країни 11-е місце. Проте не можна рівнозначно оцінювати внесок в успішний виступ на Олімпіаді в Пекіні представників окремих видів спорту.

Великий внесок зробили спортсмени, які спеціалізуються з боксу, боротьби вільної, веслування на байдарках і каное, легкої атлетики, стрільби з лука, стрільби кульової, фехтування. Вдало виступили спортсмени, які спеціалізуються з боротьби греко-римської, важкої атлетики, велоспорту (трек), спортивної і художньої гімнастики, дзюдо, стрибків у воду, сучасного п’ятиборства.

Вкрай незадовільно виступили спортсмени, які спеціалізуються з плавання, велоспорту (маунтинбайк), велоспорту (шосе), вітрильного спорту, настільного тенісу, триатлону.

Більшості спортсменів – близько 70 %, які виступали на Іграх-2008, вдалося вийти на пік готовності під час олімпійських стартів.

Вирішальну роль в успішному виступі спортсменів України в Пекіні відіграло впровадження в підготовку спортсменів багатьох організаційних, матеріально-технічних, науково-методичних та педагогічних, спортивно-методичних та інших факторів. Серед них співробітниками наукових груп були реалізовані:

  • комплексний контроль ефективності процесу підготовки спортсменів та його корекція для досягнення найвищого тренувального ефекту і профілактики перенапруження спортсменів;

  • корекція індивідуальних програм підготовки найсильніших спортсменів на заключному етапі підготовки;

  • розробка індивідуальних рекомендацій з раціонального харчування, з подолання негативного впливу дальнього перельоту, акліматизації до умов Пекіна.

Все це сприяло оптимізації тренувального та змагального процесів у межах розробленої моделі заключного етапу підготовки спортсменів збірних команд.

Розглянемо основні підсумки олімпійських змагань з різних видів спорту та перспективи виступу збірних України на Іграх Олімпіади 2012 р. в Лондоні.

  1. Бокс

В Іграх ХХІХ Олімпіади брали участь 286 спортсменів з 77 країн. У фіналах виступали представники 22 країн, золоті медалі завоювали спортсмени 9 країн.

Без золотих медалей залишилися спортсмени Куби, Франції, США, що завжди виборювали перші місця. Вперше золоті медалі завоювали спортсмени Китаю, Монголії і Таїланду.

Семеро українських боксерів змагалися в 7 вагових категоріях з 11. Завойовано 2 медалі (золота і бронзова) і 7-е місце в медальному заліку. Підсумки Олімпіади стали свідченням подальшого зміцнення передових позицій українського боксу. Правильність прийнятої концепції, яку спільно розробили тренерська рада та співробітники КНГ, і ефективність її виконання при підготовці збірної команди країни були підтверджені результатами найбільших міжнародних змагань 2004-2008 рр.

Збірна команда України укомплектована молодими (середній вік – 22,7 роки) і перспективними боксерами.