Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТ В ОФК / Lek 3.doc
Скачиваний:
172
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
317.44 Кб
Скачать

29

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОЗДОРОВЧІЙ ФІЗИЧНІЙ КУЛЬТУРІ

Лекція 3 оздоровчі технології фізичного розвитку

План:

  1. Ситема Ніши.

  2. Система оздоровлення Дікуля.

  3. Система зміцнення хребта за методом Брега.

  4. Система природного оздоровлення або формула здоров'я й довголіття Г.С. Шаталової.

5. Система оздоровчих Мудрів.

Література:

1. Передерей Н.А. Система здоровья Кацудзо Ниши.- М: РИПОЛ классик, 2005.-64с.

2. Маккензи Р., Кьюби К. 7 шагов к жизни без боли Пер. с англ. –Мн. :ООО «Попури», 2003.-272 с.

3. Волин С., Дьяченко С., Дьяченко Т. Три самых эффективных способа оздоровления позвоночника.-Москва: Фолио СП, 1008.-150с.

4. Лечебные гимнастики/ авт.-состав. Б.Бах.-М.:, К:НКП, 2008.-188с.

ЛЬВІВ

1. Система оздоровлення ніши.

КАЦУДЗО НИШИ (1884-1959рр.). Дитинство і юність К. Ниши пройшли в достатньому комфорті. Він вирішив стати інженером-будівником і поступив у Загальну технічну школу. Але через постійні хвороби він був вимушений часто пропускати заняття, тому йому було відмовлено в отриманні середньої освіти. Ніші сприйняв це як перший знак нещастя і серйозно задумався над проблемами свого здоров'я. Сучасна медична наука поставила йому діагноз: кишковий туберкульоз і лімфатичне запалення верхівки легені. Коли його показали відомому лікарю, той сказав батькам наступне: «Ця молода людина, до мого жалю, ніколи не досягне віку 20 років».

Ніші пристрасно хотів бути здоровим і сподівався на чудо. Для цього він відвідував фехтувальну школу і храм для релігійних медитацій. В кінці третього року посиленого фізичного тренування Ніші потрапив на прийом до іншого доктора, який відзначив деяке поліпшення його здоров'я. Рік або два пройшли без хвороб. Але незабаром через неправильне харчування він почав постійно хворіти і все більше і більше худнути. Жодна зима не проходила без простуд, що виникали по кілька разів.

Проблема зміцнення здоров'я стала для Кацудзо Ніші питанням життя і смерті. Першим кроком була відмова від лікування засобами традиційної медицини, оскільки за довгі роки застосування вони не дали бажаного результату. Вивчаючи численну медичну літератру, він прийшов до висновку, що необхідно стежити за здоров'ям периферичної кровоносної системи — судин і капілярів, які Ніші по значущості порівнював з серцем.

Перш ніж ця система зцілення здобула популярність, Ніші багато в чому переробив і удосконалив свій метод. В 1936 р. система була опублікована в перекладі на англійську мову, а в 1944 р. вийшов в світ остаточний повний варіант «Шести правил здоров'я». Сам же Кацудзо, цілком присвятив себе цілительству, допомагаючи людям, що зверталися до нього за порадою.

К.Ніши стверджує, що для збереження здоровя всього організму необхідно привести в порядок фізичний стан, потім хімічні і бактеріологічні показники, а потім і розумовий стан. На його думку хвороби розвиваються впродовж 4 прчин: зиіна скелету, зміни внутрішніх органів, зміни вод організму (кров, лімфа, та ін.), занепад духовних сил. І не лікування окремої хвороби, а тільки комплексне оздоровлення всього організму може здолати недуги.

  1. Їсти треба тоді, коли виникає бажання, а не робити це від безділля або по звичці.

  2. Для профілактики старіння шкіри та артерій слід здійснювати повітряні та сонячні ванни. Вони мобілізують захисні та адаптивні реакції людського організму, збільшується степінь боротьби організму із простудними та інфекційними хворобами..

  3. Здійснення процедури голодування.

  4. Використання фізичних вправ, прийомів медитації, самонавіювання.

Соседние файлы в папке СТ В ОФК