Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_3_kurs_v_tipografiyu.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
476.67 Кб
Скачать

79

Укоопспілка

ЛЬВІВСЬКА КОМЕРЦІЙНА АКАДЕМІЯ

Методичні рекомендації

для виконання курсової роботи з фахових дисциплін

для студентів 3 курсу напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»

Львів

Видавництво Львівської комерційної академії

2014

Укладачі: к.е.н., проф. Копилюк О.І.,

к.е.н., доц. Чуй І. Р.,

к.е.н., доц. Власюк Н. І.,

к.е.н., доц. Юсипович О. І.,

к.е.н., ст. доц. Крамченко Р. А.,

к.е.н., доц. Рущишин Н.М.,

к.е.н., доц. Музичка О.М.,

ст. викл. Кульчицька Н.С.,

к.е.н., доц. Польова І.М.

Рецензенти: проф. Сторонянська І.З., проф. Біла О. Г.

Відповідальні за випуск: к.е.н., проф. Копилюк О.І., к.е.н., доц. Черкасова С. В.

Рекомендовано до друку кафедрою фінансів і кредиту (протокол № 7 від 31.01.2014 р). та кафедрою банківської справи (протокол № 2 від 24.09.2014р.)

© Копилюк о.І.,

Чуй І. Р.,

Власюк Н. І.,

Юсипович О. І.,

Крамченко Р. А.,

Рущишин Н.М.,

Музичка О.М.,

Кульчицька Н.С.,

Польова І.М.

2014

ВСТУП

Курсова робота є самостійною творчою працею студента на обрану ним тему, яка виконується під науковим керівництвом викладача. В ній систематизується поєднання теоретичних знань та практичних навичок, набутих студентом у процесі навчання у закладі освіти.

Використання цієї розробки призначене для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» третього року повного терміну навчання та першого року скороченого терміну навчання з дисциплін «Фінанси», «Гроші і кредит», «Фінанси підприємств» та «Банківська система» Вона допоможе студентам дослідити сучасні аспекти функціонування банківських та кредитних установ, бюджетно-фінансові проблеми, різноманітні економічні ситуації на підприємствах з використанням фінансового механізму, дозволить вирішувати конкретні задачі, пов’язані з ефективним формуванням та використанням фінансових ресурсів суб’єктів господарювання.

Виконання курсової роботи має сприяти глибокому засвоєнню студентами фахових дисциплін, спонукати до ґрунтовного вивчення законодавчих актів з питань економічних відносин, спеціальних наукових видань, у яких розглядаються окремі питання цих відносин за умов ринкової економіки, а також закріпленню у студентів знань із організації функціонування банківського сектора економіки, діяльності підприємств і організацій різних форм власності.

Методичні рекомендації призначені для надання допомоги студентам у виконанні курсових робіт згідно з чинними стандартами вищої освіти України.

У методичних рекомендаціях до виконання курсової роботи визначені її структурні елементи, методологічний апарат та зміст основних етапів підготовки виконання, а також розглянуті вимоги щодо її оформлення.

І. Мета і завдання курсової роботи

Виконання курсової роботи є важливою формою навчання студентів, метоюякого є поглиблення теоретичних знань з дисциплін «Фінанси», «Гроші і кредит» «Фінанси підприємств» та «Банківська система», формування у студентів певних професійних навичок самостійного проведення наукових досліджень, обробки економічної інформації, її систематизації, узагальнення та формулювання висновків.

Завданням виконання курсової роботи є підвищення якості підготовки бакалаврів, закріплення одержаних теоретичних знань і використання творчого підходу до вирішення фінансово-економічних проблем у різних секторах економіки. Завдання конкретизується відповідно до теми, об’єкта дослідження і полягає у всебічному теоретичному висвітленні питань, глибокому аналізі інформаційного забезпечення теми (матеріали обліку, фінансової і статистичної звітності тощо), формуванні навичок узагальнення матеріалів дослідження, їх критичної оцінки та розробки аналітичних висновків щодо практичного використання виявлених резервів і упущених вигод.

У процесі виконання курсової роботи передбачається вирішення таких завдань:

  • поглибити теоретичні знання студента шляхом вивчення значного переліку законодавчих та нормативних актів і спеціальної літератури з обраної теми, що дає можливість студенту виробити власний погляд на суть проблеми та її вирішення;

  • ознайомити студента з використанням сучасних методів економічних досліджень, навчити володіти методологією економічного аналізу, вміло застосовувати конкретні методи техніко-економічних обґрунтувань при вирішенні того чи іншого питання;

  • навчити майбутнього фахівця викладати свої думки грамотно, логічно формувати правильні висновки та висловлювати власні позиції щодо вирішення актуальних проблем.

Після написання курсової роботи студент повинен уміти:

  • застосовувати теоретичні знання для вирішення конкретних економічних завдань фахового спрямування;

  • здійснювати аналітичну обробку інформаційних матеріалів;

  • робити економічно обґрунтовані висновки і пропозиції щодо вирішення проблем дослідження.

Завдяки виконанню курсової роботи студент набуває певних навичок роботи з літературою, нормативними документами, матеріалами обліку, фінансової, податкової та статистичної звітності банків, підприємств, організацій, установ, статистичними збірниками, спеціалізованими словниками, енциклопедіями, інтернет-ресурсами тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]