Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NOVA METODIHKA 3,4 курс.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
499.71 Кб
Скачать

48

Укоопспілка

Львівська комерційна академія

Методичні рекомендації

для виконання курсової роботи з фінансів

для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», спеціальності 6.050104 “Фінанси”

(денної та заочної форм навчання)

Львів

Видавництво Львівської комерційної академії

2009

Укладачі: к.е.н., доц. Чуй І.Р.,

к.е.н., доц. Власюк Н. І.,

к.е.н., доц. Юсипович О.І.,

к.е.н., ст. викл. Крамченко Р. А.,

ас. Новинюк О.В.

Рецензенти: проф. Біла О.Г., доц. Оліярник В.В.

Відповідальний за випуск: проф. Футало Т.В.

Рекомендовано до друку кафедрою фінансів

Протокол № 2 від 24.09.2009 р.

© Чуй І.Р.,

Власюк Н.І.,

Юсипович О.І.,

Крамченко Р.А.,

Новинюк О.В.,

2009

ВСТУП

Курсова робота є самостійною творчою працею студента на обрану ним тему, яка виконується під науковим керівництвом викладача. В ній систематизується поєднання теоретичних знань та практичних навичок, набутих студентом у процесі навчання у вищій школі.

Використання цієї розробки призначене для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» третього року повного терміну навчання, першого та другого року скороченого терміну навчання з дисциплін «Фінанси», «Гроші і кредит» та «Фінанси підприємств» та спеціальності 6.050104 «Фінанси» четвертого року повного терміну навчання з дисциплін «Фінансовий аналіз», «Податкова система», «Бюджетна система» та «Фінансова діяльність суб’єктів господарювання». Вона допоможе студентам дослідити сучасні бюджетно-фінансові проблеми, різноманітні економічні ситуації на підприємствах з використанням фінансового механізму, дозволить вирішувати конкретні задачі, пов'язані з ефективним формуванням та використанням фінансових ресурсів суб’єктів господарювання.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому засвоєнню студентами дисциплін, спонукає ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань економічних відносин, спеціальні наукові видання, у яких розглядаються окремі питання цих відносин за умов ринкової економіки, а також закріпленню у студентів знань із організації фінансової діяльності підприємств. Зокрема, студент зможе провести оцінку фінансового стану суб’єкта господарювання та ознайомитися з основами фінансового планування.

Методичні рекомендації призначені для надання допомоги студентам у виконанні курсових робіт згідно з чинними стандартами України.

У методичних рекомендаціях до виконання курсової роботи визначені її структурні елементи, методологічний апарат та зміст основних етапів підготовки виконання, а також розглянуті вимоги щодо її оформлення.

І. Мета і завдання курсової роботи

Виконання курсової роботи є важливою формою навчання студентів, метоюякого є поглиблення теоретичних знань з дисциплін «Фінанси»,«Гроші і кредит» «Фінанси підприємств», «Фінансовий аналіз», «Податкова система», «Бюджетна система» та «Фінансова діяльність суб’єктів господарювання», формування у студентів певних професійних навичок самостійного проведення наукових досліджень, обробки економічної інформації, її систематизації, узагальнення та формулювання висновків.

Завданням виконання курсової роботи є підвищення якості підготовки бакалаврів, закріплення одержаних теоретичних знань і використання творчого підходу до вирішення фінансово-економічних проблем. Завдання конкретизується відповідно до теми і об`єкта дослідження і полягає у всебічному теоретичному висвітленні питань теми, глибокому аналізі інформаційного забезпечення теми (матеріали обліку, фінансової і статистичної звітності тощо), формуванні навичок узагальнення матеріалів дослідження, їх критичної оцінки та розробки аналітичних висновків щодо практичного використання виявлених резервів і упущених вигод.

У процесі виконання курсової роботи передбачається вирішення таких завдань:

  • поглибити теоретичні знання студента шляхом вивчення значного переліку нормативних актів і спеціальної літератури з обраної теми, що дає можливість студенту виробити власний погляд на суть проблеми та її вирішення;

  • навчити студента використовувати сучасні методи економічних досліджень, володіти методологією економічного аналізу, вміло застосовувати конкретні методи техніко-економічних обґрунтувань при вирішенні того чи іншого питання;

  • навчити майбутнього фахівця викладати свої думки грамотно, логічно формувати правильні висновки та висловлювати власні позиції щодо вирішення актуальних проблем.

Після написання курсової роботи студент повинен уміти:

  • застосовувати теоретичні знання для вирішення конкретних економічних завдань фахового спрямування;

  • здійснювати аналітичну обробку інформаційних матеріалів, застосувавши фінансовий аналіз;

  • робити економічно обґрунтовані висновки і пропозиції щодо вирішення проблем дослідження.

З виконанням курсової роботи студент набуває певних навичок роботи з літературою, нормативними документами, матеріалами обліку, фінансової, податкової та статистичної звітності підприємств, організацій, установ, статистичними збірниками, спеціалізованими словниками, енциклопедіями тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]