Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (ТЕСТИ+) економіка.doc
Скачиваний:
190
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
732.16 Кб
Скачать

51

УКООПСПІЛКА

ЛЬВІВСЬКА КОМЕРЦІЙНА АКАДЕМІЯ

Економіка підприємств

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ

для контролю знань студентів напряму підготовки

6.140101 «Готельно-ресторанна справа»

всіх форм навчання

ЛЬВІВ

Видавництво Львівської комерційної академії

2010

Укладачі: к.е.н., ст. викл. Лупак Р. Л.

Рецензенти:

Відповідальна за випуск: к.е.н., проф. Міценко Н. Г.

Рекомендовано до друку кафедрою економіки підприємства.

Протокол № від 2011р.

Рекомендовано до друку науково-методичною комісією Інституту економіки та фінансів ЛКА.

Протокол № від 2011 р.

Рекомендовано до друку Вченою радою Інституту економіки та фінансів ЛКА.

Протокол № від 2011 р.

© Лупак Р. Л.

2010

Передмова

З метою підвищення якості знань студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань «Сфера обслуговування» з дисципліни «Економіка підприємства», об’єктивної оцінки їх самостійної роботи, комплексної кваліфікаційної оцінки рівня підготовки студентів проводиться тестування у письмовій формі.

Тестові завдання є комплексом стандартизованих завдань, що дозволяють виявити у студентів компетенції, які підлягають оцінюванню за заздалегідь встановленими критеріями та відповідають освітньо-професійній програмі підготовки студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань «Сфера обслуговування».

До кожної з тем курсу пропонується двадцять п’ять тестових завдань. Кожне тестове завдання складається з двох частин – запитання і можливих варіантів відповідей. З цих відповідей студент обирає правильну з його погляду.

Відповіді на запитання студент записує за допомогою цифр та літер. Цифра означає номер запитання, літера – номер відповіді (наприклад, 1 а, 2 в). Це значить, що на перше питання він вибирав варіант відповіді а), на друге питання – варіант в) і т. д. За кожну правильну відповідь студент отримує один бал, за неправильну – 0 балів. Сума балів за тест по темі не може перевищувати 25. Якщо студент отримав 10 балів і менше, то знання оцінюються як незадовільні. Сума балів від 11 до 15 свідчить про задовільні знання, від 16 до 20 – студент добре володіє матеріалом, 21 – 25 балів свідчать про відмінні знання з дисципліни.

Тести можуть бути використані для контролю знань з окремих тем курсу з застосуванням комп’ютерних технологій, а також для оцінки знань з цього курсу студентів факультету заочної освіти.

Тема 1. Економічні основи функціонування підприємств готельного та закладів ресторанного господарства

1. Готельне господарство – це:

а) засіб розміщення, що надає особам, які перебувають поза місцем постійного проживання комплекс послуг, головними серед яких є послуги розміщення та харчування;

б) товариство громадян з тимчасовим володінням й користуванням майном для здійснення підприємницької діяльності;

в) система кооперативних організацій, створених з метою задоволення економічних, соціальних та інших потреб свої членів;

г) сукупність готельних підприємств різних типів, що здійснюють приймання і надання послуг з розміщення, харчування, додаткових і суміжних послуг.