Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА-Курсова робота.Технічне Регулювання.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
324.61 Кб
Скачать

Укоопспілка львівська комерційна академія технічне регулювання

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ СТУДЕНТАМИ ДЕННОЇ ТА ЗАОЧНОЇ ФОРМ НАВЧАННЯ НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ 6.030510 «Товарознавство та торговельне підприємництво»,

ОКР «бакалавр».

Львів – 2012

Укладачі : проф. Ємченко І. В.,

доц. Шестопал Г. С.,

доц. Сапожник Д. І.,

доц. Барна М. Ю. ,

доц. Гавриляк М. Я. ,

ас. Мартинюк М. М.

Рецензенти: доц. Беднарчук М. С. — викл. кафедри товарознавства непродовольчих товарів Львівської комерційної академії;

доц. Плеша І. В. — викл. кафедри експертизи товарів та послуг Львівської комерційної академії.

Відповідальний за випуск: проф. Ємченко І. В.

Рекомендовано до друку кафедрою експертизи товарів та послуг

Протокол № від .09.2012 року.

© проф. Ємченко І. В.,

доц. Шестопал Г. С.,

доц. Сапожник Д. І.,

доц. Барна М. Ю. ,

доц. Гавриляк М. Я. ,

ас. Мартинюк М. М.

2012

В с т у п

Метою виконання студентами курсової роботи з дисципліни „Технічне регулювання” є закріплення, поглиблення та доповнення знань теоретичного матеріалу, оволодіння вміннями і навиками роботи з нормативними документами, їх підбір і застосування відповідно до потреб практичної діяльності та методами визначення показників рівня якості продовольчих та непродовольчих товарів.

Стандартизація, метрологія та управління якістю – три основні складові системи технічного регулювання, рівень яких найбільше впливає на якість продукції і послуг. Навчальна дисципліна «Технічне регулювання» включає змістовні модулі: стандартизація, метрологія та управління якістю.

Орієнтовна тематика курсових робіт модуля „Стандартизація” охоплює розгляд проблем та питань, що стосуються державної політики в напрямі забезпечення потреб виробників та споживачів необхідними нормативними документами різних рівнів та видів, порядку їх розробки та застосування.

Тематика курсових робіт модуля „Метрологія” розглядає питання забезпечення єдності вимірювань в державі та узгодження цих питань з міжнародними нормами та вимогами. Розглядаються питання використання засобів вимірювань, встановлення придатності їх застосування для проведення вимірювань, нормування метрологічних характеристик.

Орієнтовна тематика курсових робіт модуля „Управління якістю” охоплює проблеми пов’язані з управлінням якістю продукції, розкриває соціальну значущість якості продукції та систем управління якістю, вплив на розвиток відносин в суспільстві. Розглядаються питання формування та збереження якості на всіх стадіях життєвого циклу продукції, використання системного підходу до якості продукції.

Для професійної підготовки бакалаврів напряму „Товарознавство та торговельне підприємництво” опанування знаннями, вміннями і навиками в сфері технічного регулювання має вагоме значення. Курсова робота спрямована на посилення та закріплення теоретичних і практичних знань студентів з дисципліни. Виконання роботи вимагає володіння методикою самостійної роботи з літературними та іншими джерелами інформації, вміння аналізувати отриманий матеріал, робити відповідні висновки і рекомендації. Курсова робота передбачає обов'язкове застосування комп'ютерних технологій у науковому пошуку та оформленні роботи.