Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст та курсова по інвестуванню.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
113.43 Кб
Скачать

2

Міністерство освіти та науки України

Луцький національний технічний університет

Кафедра економіки

та підприємництва

Курсовий проект

з дисципліни “Інвустування”

на тему:

Інвестування в цінні папери"

Виконав: ст. гр. Е32

Савка С. В.

Перевірив: к. е. н., доц.

Мишко О. А.

Луцьк 2013

Зміст

Вступ

РОЗДІЛ 1.Теоретичні дослідження інвестування в цінні папери…………………………………………………………………………….

1.1. Портфельне інвестування ………………………………………………...

1.2. Цінні папери як об'єкт інвестування…………………………………………

1.3 Інвестиційна діяльність ринку корпоративних цінних паперів…………

1.4. Інвестиційні операції з облігаціями внутрішнього державного валютного позики…………………………………………………………………………….

1.5. Класифікація інвестицій та юридичних осіб-учасників…………………..

1.6. Джерела фінансування інвестиційної діяльності…………………………

РОЗДІЛ 2. Задачі

Висновки

Список використаної літератури

ДОДАТКИ

Вступ

Актуальність теми курсової роботи є вивчення інвестицій у цінні папери, які обертаються на фінансовому ринку нашої країни.

У зв'язку з цим основна увага приділяється поняттям інвестиційного середовища та інвестиційного процесу.

Інвестиційне середовище (investment environment) характеризується типами паперів, що обертаються на ринку, умовами їх придбання та продажу. Поняття інвестиційного процесу (investment process) пов'язана з тим, яким чином інвестор приймає рішення при виборі паперів, обсягів і термінів вкладення. Перш, ніж більш детально обговорить ці поняття, слід визначити термін «інвестиції» (investments).

У найбільш широкому сенсі, слово «інвестувати» означає: «розлучитися з грошима сьогодні, щоб отримати велику їх суму в майбутньому». Два фактори зазвичай пов'язані з даним процесом - час і ризик. Віддавати гроші доводиться зараз і в певній кількості. Винагорода надходить пізніше, якщо надходить взагалі, і його величина заздалегідь невідома. У деяких випадках найважливішим чинником буде час (наприклад, для державних облігацій). В інших ситуаціях головним є ризик (зокрема, для опціонів на покупку звичайних акцій). У ряді випадків істотним є відразу два чинники - час і ризик (наприклад, для звичайних акцій).

Реальні інвестиції (real investments) зазвичай включають інвестиції в який-небудь тип матеріально відчутних активів, таких, як земля, обладнання, заводи. Фінансові інвестиції (financial investments) являють собою контракти, записані на папері, такі як, звичайні акції і облігації. У примітивних економіках основна частина інвестицій відноситься до реальних, в той час як у сучасній економіці більша частина інвестицій представлена фінансовими інвестиціями. Високий розвиток інститутів фінансового інвестування в значній мірі сприяє зростанню реальних інвестицій. Як правило, ці дві форми є взаємодоповнюючими, а не конкуруючими.

На перший погляд інвестиційний менеджмент (управління інвестиціями) здається досить простою справою. Заможні інвестори можуть сформувати портфель цінних паперів, в основному складається з акцій і облігацій першокласних промислових компаній, а так само казначейських облігацій і векселів. Можливості менш забезпечених інвесторів дещо більш обмежені і зводяться головним чином до ощадних рахунків і ощадним облігаціях. Інвестори стикаються з приголомшливим кількістю можливостей, сьогодні можуть придбати акції невеликих компаній, високоприбуткові облігації, облігації, забезпечені пулом іпотек; векселі з плаваючою ставкою; свопи; опціони «пут» опціони «колл» і ф'ючерсні контракти. [1, c. 64]

Цей список здається безкінечним, і він продовжує збільшуватися. Більш того, придбання цих паперів сьогодні стало більш дешевим і зручним у зв'язку з поширенням засобів сполучення і комп'ютерних мереж. Чималу роль при цьому відіграє і розвиток взаємних фондів, які пропонують свої послуги як великим, так і дрібним інвесторам.

Повинні перерахувати і описати різні типи цінних паперів і фондових ринків в ясній і доступній формі, відбивши при цьому теорію і існуючу практику.

Мета і задачі дослідження. В курсовій роботі поставлено мету: на основі ринкових досліджень, теоретичних і методичних основ регулювання ринку цінних паперів і актуального для України зарубіжного досвіду виявити специфіку правового врегулювання обігу цінних паперів, дати пропозиції щодо його розвитку.

Обєктом дослідження є інвестування в цінні папери.

Предметом дослідження є інвестування в цінних паперах і способи їх обчислення.

Завданнями є:

- оцінка інвестиційних якостей конкретних видів цінних паперів;

-мобілізація тимчасово вільних фінансових ресурсів для здійсненняконкретних інвестицій.

Структура роботи: робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел.

РОЗДІЛ 1. Теоретичні дослідження інвестування в цінні папери