Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
29.7 Кб
Скачать

ВИСНОВОК:

При вирішенні поставлених цілей та завдань фахової практики ми керувалися даними ДП СЛАП «Любешівагроліс», яке спеціалізується на переробці і заготівлі деревини.

ДП СЛАП «Любешівагроліс» - Любешівське спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство.

Основними напрямками діяльності підприємства є: розвиток лісового господарства і лісопромислового виробництва; комплексне ведення лісового господарства згідно матеріалів лісовпорядкування за рахунок державних коштів; оптова торгівля деревиною; лісопильне та стругальне виробництво; заготівля і переробка лісо деревини та її відходів, заготівля соків, збирання лікарських рослин.

Під час проходження фахової практики на ДП СЛАП «Любешівагроліс» ми ознайомилися з організацією ведення бухгалтерського і фінансового обліку та обліковою політикою на підприємстві, провели оцінку організації внутрішнього контролю на підприємстві, здійснили економічний аналіз калькулювання собівартості готової продукції, виконали облікові, контрольні і аналітичні роботи по перевірці обліку підприємства.

Бухгалтерський облік в установі здійснюється відділом бухгалтерського обліку та звітності установи, яку очолює начальник відділу. Права та обов'язки головного бухгалтера і всіх посадових осіб бухгалтерії визначаються «Законом про бухгалтерський облік», цим наказом і затвердженими посадовими інструкціями.

Документальне оформлення облікової політики у ДП «Любешівагроліс» здійснюється у вигляді „Наказу про облікову політику підприємства”, який після його затвердження набуває статусу юридичного документу. Наказ про облікову політику є основним внутрішнім документом, яким регулюється організація облікового процесу в господарстві та є обов'язковим для виконання всіма службами і працівниками господарства.

В ДП Любешівагроліс» використовується типовий План рахунків, але не всі рахунки і субрахунки відображаються у господарських операціях.

У ДП «Любешівагроліс» кваліфікаційний склад облікової служби здійснюється відповідно „Посадової інструкції бухгалтерів підприємства”, затвердженої директором господарства Симоновичом В.П.

На підприємстві розробляється план документообігу, який затверджує керівник підприємства. Головний бухгалтер контролює процес документального оформлення господарських операцій, рух, опрацювання і зберігання документів.

Правильність складання і виконання графіку документообігу ведеться згідно вимог діючого законодавства.

Для обліку розрахунків з кредиторами Планом рахунків пе­редбачений рахунок 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками».

Для досягнення поставленої мети фахової практики ми провели ряд послідовних дій, а саме:

  • вивчено діючі інструктивні матеріали з організації бухгалтерського і фінансового обліку у ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • ознайомлення з кваліфікаційним складом облікової служби і розподілом обов‘язків між бухгалтерами ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • проаналізовано правильність складання і виконання графіка документообігу на підприємстві;

  • вивчено оцінку, калькуляцію продукції, яку виробляє долсліджуване підприємство;

  • здійснено аналіз складання фінансової, статистичної, податкової форм звітності;

  • досліджено організацію внутрішнього та зовнішнього контролю ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • проведення аудиторської перевірки і розрахування аудиторського ризику на досліджуваному підприємстві;

  • виконано аналіз калькулювання собівартості готової продукції.

При проведенні аудиторської перевірки звітності за жовтень 2010р. ми знайшли помилки, та склали нову звітність і аудиторський звіт з висновком.

Також ми надали підприємству рекомендації щодо подольшої роботи а саме:

1. Приймання виконаних лісосічних робіт безпосередньо на лісосіці; 2. Відпуск (вивезення) заготовленої деревини на нижні склади; 3. Реалізація лісопродукції безпосередньо з лісосік; 4. Реалізація лісопродукції споживачам з нижніх складів. 5. Автоматизація обліку руху лісопродукції 6. Контроль та забезпечення легального обігу деревини від постачальників споживачам.

При виконанні вище згаданих запропонованих цілей ДП СЛАП «Любешівагроліс» покращить свою надалі роботу.