Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс / ДОДАТКИ / використати.....doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
412.67 Кб
Скачать

66

1.2 Характеристика форми власності та господарювання.

Любешівське міжгосподарське спеціалізоване лісогосподарське підприємство (ДП«Любешівагроліс») займається переробкою та подальшою експлуатацією деревини, заготівлею плодо – овочевих консерв.

Державне підприємство, ґрунтується на власності держави. Лісова продукція на такому підприємстві переробляється його працівниками, за належну заробітну плату. Водночас для забезпечення окремих ділянок роботи можливий найм робочої сили на контрактній або іншій (тимчасовій) основі (на правах підсобника).

Державна власність  —   це форма власності, при якій майно, у тому числі кошти і продукти виробництва, належать державі повністю або на основі пайової або спільної власності.

ДП «Любешівагроліс» активно співпрацює з ЗАТ «Стохід». Завдяки постачанні деревини, дане підприємство базується на виготовленні прищепок.

РОЗДІЛ ІІ ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА ДП «ЛЮБЕШІВАГРОЛІС»

2.1. Основні завдання організації бухгалтерського обліку на дп «Любешівагроліс», смт. Любешів, Волинської області

Згідно с законом України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" від 16.07.99 р.№ 996-ХІV „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, згідно положень стандартів бухгалтерського обліку, на підприємстві використовується наступна система ведення бухгалтерського обліку.

Господарські процеси в у ДП «Любешівагроліс» регулюються і контролюються державою через створення правового забезпечення та регулювання бухгалтерським обліком.

Досліджуване підприємство самостійно визначає організаційну форму бухгалтерської роботи, форми і методи обліку, розробляє систему внутрішньовиробничого обліку, звітності та контролю господарських операцій. Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку несе керівник підприємства – Симонович В.П.

Облік на підприємстві здійснюється бухгалтерською службою, яку очолює головний бухгалтер – Домашич А.Г. Головний бухгалтер приймається дирекцією підприємства і несе особисту відповідальність за організацію обліку. Обов'язки головного бухгалтера визначаються посадовими інструкціями, розробленими відповідно до вимог п.7 ст.8 Закону № 966.

Склад бухгалтерії визначається штатним розкладом підприємства в кількості 2-х чоловік під керівництвом головного бухгалтера. Обов'язки кожного працівника бухгалтерії регламентуються відповідними посадовими інструкціями згідно вимог Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, який затверджено наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 16.02.1998р. №24. Основними завданнями організації обліку на ДП «Любешівагроліс» є:

- своєчасне, повне, достовірне відображення всіх факторів господарської діяльності підприємства;

- обробка даних за допомогою відповідних процедур та способів у відповідності до вихідної інформації;

- складання фінансової звітності на підставі обробленої інформації та поданої її користувачам.

На ДП «Любешівагроліс», облік ведуть на підставі первинних документів. Це визначено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим Наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 р. №83. Первинні документи складаються на бланках типових форм, затверджених Державним комітетом статистики України, а також на бланках спеціалізованих форм, затверджених Міністерством агропромислового комплексу України та іншими відомствами.

В досліджуваному господарстві спостерігається значне скорочення кількості складних документів, що є як і недоліком організації бухгалтерського обліку, так як повністю не забезпечується документальне оформлення. Але для підприємства це є зручним і одним з напрямків вдосконалення вищенаведеної ділянки роботи в чому сприяє широке використання в обліку персональних комп’ютерів, зменшення кількості спеціалізованих форм первинних документів, їх уніфікація.

Керівники та спеціалісти виробничих підрозділів безперечно виконують вимоги працівників бухгалтерії по дотриманню порядку оформлення первинних документів та термінів подачі їх для обліку. За порушення вимог бухгалтерів, несвоєчасної подачі первинних документів та недостовірність відображення в них даних, керівники та спеціалісти притягаються до дисциплінарної відповідальності.

Соседние файлы в папке ДОДАТКИ