Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ЗВІТ 4 курс / ДОДАТКИ / ВИТЯГ З НАКАЗУ ПРО ОБЛІКОВУ ПОЛІТИКУ

.3.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
24.06 Кб
Скачать

ВИТЯГ З НАКАЗУ ПРО ОБЛІКОВУ ПОЛІТИКУ (ДОКУМЕНТООБІГ)

3. Для забезпечення достовірного та своєчасного відображення господарських операцій у бухгалтерському обліку затвердити Документообіг (додається).

3.1. Облік первинних документів в облікових регістрах має провадитися не пізніше, ніж на наступний день після надходження документів до бухгалтерії.

3.2. Первинні документи на матеріальні цінності, що надійшли або списані, акти приймання робіт тощо має бути передано до бухгалтерії не пізніше наступного дня після їх надходження до установи. Усі первинні документи, що надходять до бухгалтерії, мають перевірятися на відповідність форми і повноти змісту. Первинні документи, оформлені неналежним чином, не підлягають прийняттю бухгалтерією до обліку і мають бути повернені контрагенту протягом двох днів.

Меморіальні ордери —накопичувальні відомості повинні формуватися не пізніше 5 числа місяця, наступного за звітним. Обороти у книзі «Журнал-головна» мають формуватися не пізніше 10 числа місяця, наступного за звітним [інші терміни].

3.3. Працівникам апарату комітету, які оформляють первинні документи, тобто є відповідальними за складання та обробку документів, дотримуватись порядку їх заповнення, а також проставляти на первинних документах, що відображаються в обліку, відмітку про їх обробку. У разі несвоєчасного складання первинних документів, недостовірного відображення в них даних чи оформлення з порушенням законодавчих та нормативних вимог зазначені працівники притягуються до відповідальності згідно із законодавством України.

4. Дозволити змінювати облікову політику, у разі:

- зміни вимог Міністерства фінансів України;

- зміни нормативних документів Державного казначейства України;

- подання спеціалістами управлінь чи самостійних відділів апарату комітету обґрунтованих пропозицій щодо внесення змін до положень облікової політики, які забезпечать більш достовірне відображення господарських операцій.

5. З метою створення єдиної системи організації бухгалтерського обліку та дотримання єдиної облікової політики для складання консолідованої звітності працівникам управлінь, самостійних відділів апарату комітету при виконанні цього наказу усі питання та дії узгоджувати з начальником Управління бухгалтерського обліку та звітності.

Соседние файлы в папке ДОДАТКИ