Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oblik_kur_rob_metod_denna.doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
230.4 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Землевпорядний факультет

Кафедра земельного кадастру

Методичні рекомендації

для виконання курсової роботи

з дисципліни:

«Державний земельний кадастр»

Розділ: «Облік кількості та якості земель»

на тему: «Земельний кадастр на території сільської ради», для студентів землевпорядного факультету денної форми навчання за ОКР «Бакалавр»

Львів 2012

Рекомендовано до друку методичною радою університету

протокол № від

Укладачі: д.е.н., проф. Ступень М.Г.

к.е.н., доц. Микула О.Я.

к.е.н., в.о. доц. Радомський С.С.

к.е.н., в.о. доц. Малахова С.О.

Відповідальний за випуск: к.е.н., доц. Шпік Н.Р.

© Львівський національний аграрний університет, 2012

Зміст

Зміст 3

Вступ 4

1. Мета і завдання курсової роботи 5

2. Організація виконання курсової роботи 5

3. Завдання на виконання курсової роботи 5

4. Зміст курсової роботи 6

5. Методичні рекомендації для виконання курсової роботи 7

5.1. Значення та завдання державного земельного кадастру на території сільської ради. 8

5.2. Організація основного та поточного земельного кадастру на території сільської ради. 8

5.3. Кадастрові зйомки. 9

5.4. Кадастрове зонування території. 11

5.5. Облік кількості земель. 18

5.6. Облік якості земель. 20

Інформаційною базою, за допомогою якої можна дати загальну характеристику земель адміністративно-територіальних утворень і держави загалом, проаналізувати наявність і ефективність усіх земель України, показати ефективність земельних перетворень, зміни форм власності на землю тощо, є офіційні дані державної статистичної звітності з кількісного обліку земель. Поряд із веденням земельно-облікових документів система державного земельного кадастру передбачає складання земельно-звітних документів, тобто ведення державно-статистичної звітності з кількісного обліку земель, яка становить систему земельно-звітних документів, що охоплюють весь земельний фонд країни, в межах усіх адміністративно-територіальних одиниць країни. Її ведуть щорічно. Така звітність містить характеристику земельного фонду за категоріями, власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності. Особливу увагу звертають на достовірність наданих відомостей, що наводиться. 22

6. Рекомендації щодо оформлення і захисту курсової роботи. 31

Список використаних джерел 33

Додатки 35

Вступ

З набуттям статусу суверенної держави і проведенням земельної реформи в Україні розширилось і якісно змінилось коло суб'єктів земельних відносин, значно розширені їх права, перерозподілені значні площі земель, з'явився новий об'єкт цих відносин - земельна частка (пай). Виключна державна власність на землю і надання її в користування змінилось на різні форми власності і господарювання, узаконені різні цивільно-правові угоди щодо землі. Все більшого застосування набувають економічні методи регулювання земельних відносин, збільшується коло споживачів земельної інформації, ще більше загострюються питання використання та охорони земель і відповідальності земле користувачів за їх використання.

Все це ставить нові вимоги до змісту , якості і порядку одержання даних про правовий, природний і господарський стан земель, тобто до державного земельного кадастру.

Державний земельний кадастр України ведеться за системою, яка складається з трьох рівнів: місцевий (на рівні села, селища, міст районного значення), району в розрізі адміністративно-територіальних одиниць, районів у містах, містах обласного значення, міст Києва, Севастополя, регіонального (на рівні Автономної Республіки Крим, області); загальнодержавного (в Україні в цілому).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]