Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА практики.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
354.3 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Стрийський коледж Львівського національного аграрного університету

ЗВІТ-ЩОДЕННИК

ПРОХОДЖЕННЯ ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

студента____________________________________________________________ _

(прізвище, імя,по батькові)

спеціальності 5.03050801“Оціночна діяльність”

курсу______________ групи____________________________________________

Місце проходження практики__________________________________________

___________________________________________________________________ (назва підприємства та його адреса)

Термін практики з_______ по _____________________20___ р.

Керівник практики

від підприємства _________________________________________

(прізвище, імя,по батькові)

Керівник практики

від навчального закладу __________________________________________

(прізвище, імя,по батькові)

СТРИЙ 2014

1.Загальні положення

Реформування відносин власності, структурні зміни в економіці аграрно-промислового сектора народного господарства, цінові зміни на продукцію промислових підприємств актуалізують проблему оцінки майна та продукції підприємств усіх форм власності з метою створення реальних умов їх відтворення.

Завдання практики - узагальнення і удосконалення знань і практичних навичок, одержаних студентами в процесі навчання.

Виробнича переддипломна практика є завершальним етапом навчання студентів. Її основним завданням є безпосередня підготовка студентів до самостійної роботи на посадах молодшого спеціаліста-економіста, агента з оцінки нерухомості; поглиблення та закріплення теоретичних знань і набуття практичних навиків із спеціальності та фундаментальних дисциплін, набуття досвіду організаційно-виховної роботи в колективі.

Базами для проходження практики є оціночні та страхові компанії, відділи земельних ресурсів, банки, інвестиційні компанії , біржі тощо.

Перед направленням на практику студенти ознайомлюються з робочою програмою практики, примірним планом її виконання, формою і порядком ведення щоденників-звітів. Вихідним документом для розробки звітів – щоденників є "Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України", затвердженим наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993 р. №93, Інструкцією про практичне навчання студентів вищих навчальних закладів по підготовці молодших спеціалістів Мінсільгосппроду України від 17.12.1993 р. А також подають на розгляд дирекції навчального закладу (як правило заступнику директора з навчально-виробничої роботи) відношення з підприємства, установи, організації, фірми про згоду прийняти студента-практиканта на практику та забезпечити його всіма необхідними умовами для належного проходження виробничої практики. На основі цих відношень складається проект наказу про направлення студентів коледжу на виробничу практику на відповідні підприємства (фірми) та складається договір про проходження виробничої переддипломної практики. Перед відправкою на практику студентам під розписку повідомляють про дотримання правил техніки безпеки під час проходження практики у відповідному підприємстві (фірмі), про що робляться відповідні відмітки в спеціальному журналі з техніки безпеки.

Структура звіту – щоденника:

  • пояснювальна записка;

  • програма практики;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

Студенти, які мають академічну заборгованість до проходження переддипломної практики не допускаються.

Перед направленням на практику студенти ознайомлюються з робочою програмою практики, примірним планом її виконання, формою і порядком ведення щоденників-звітів.

Безпосереднє керівництво роботою практикантів здійснює уповноважений представник фірми (організації) у якій проходять студенти переддипломну практику. Він забезпечує виконання студентами програми практики, проводить інструктаж, дає завдання та контролює їх виконання, перевіряє щоденники і дає по них заключення.

По закінченні практики студенти повинні пред'явити у навчальний заклад щоденник-звіт з відповідними додатками і характеристикою місця проходження практики.

Звіт та характеристика затверджуються печаткою та підписом керівника фірми (організації).

Матеріали виробничої практики перевіряються керівником практики від навчального закладу, оцінюються і після захисту звіту студенту виставляється оцінка. Студенти, які не виконали вимог програми виробничої практики або одержали незадовільну оцінку, до складання державних екзаменів не допускаються.

Важливою складовою частиною звіту є список використаних джерел (літератури та законодавства). До його списку включають не лише наукові праці, що цитуються або згадуються у тексті, але й ті, які студент опрацьовував при написанні звіту. Розміщення літературних джерел у списку має бути у алфавітному порядку.

У цей список слід включати тільки ту літературу, що студент опрацював у процесі написання звіту.

Джерела слід розміщувати у кінці роботи, здійснюючи їх наскрізну нумерацію.