Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

політологія есе

.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
23.55 Кб
Скачать

Ганинець Рената Менеджмент мистецтва 4 курс

Політологія

Есе Есе ЕСЕ

Людина

Начало формы

«Людина - не річ, а жива істота, яку можна пізнати тільки в тривалому процесі його розвитку. В будь-яку мить свого життя він ще не є тим, чим може стати, і чим він ще можливо стане ». (Е. Фромм)

Дане висловлювання відображає проблему унікальності людини, а також проблему його розвитку. Автор висловлювання вважає, що людина, не річ, він постійно розвивається, і пізнати його можна тільки в процесі його розвитку. Я згодна з думкою автора, так як людина - це особливий вид сущого, і тільки йому властиве саморозвиток і самовдосконалення.

Протягом усього свого життя людина видозмінюється. Вона проходить процес соціалізації. Соціалізація - це процес впливу суспільства і його структур на індивіда, в результаті якого він стає особистістю. Людина отримує різні статуси, тобто положення в суспільстві, які змінюються протягом життя, грає у відповідність з ними соціальні ролі. Наприклад, дитини, дочки чи сина, учениці чи учня, студентки чи студента, нареченої чи нареченого, працівниці чи працівника і т. д.

Ставши особистістю, людина намагається пізнати не тільки свої здібності, своє Я, а й інших людей за допомогою процесу пізнання. Пізнання - це процес досягнення людиною і суспільством невідомих раніше фактів і явищ. Але людські здібності можуть розвиватися в будь-який момент життя.

Що таке річ? Це щось неживе, який-небудь предмет. А людина має свідомість, розум та здатністю створювати щось до того невідоме. І зрозуміти його можна лише крізь призму соціального пізнання протягом багатьох років, в процесі життя і діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]