Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підприємництво.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
74.75 Кб
Скачать

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України

Львівська національна академія мистецтв

Кафедра менеджменту

мистецтва

Підприємництво в СКС

Бізнес – ідея «Ексклюзивні екскурсії мистецькими майстернями львівських

художників»

Виконала:

студентка IV курсу

Факультету ІТМ

Кафедри менеджменту

мистецтва

Ганинець Р.Є.

Перевірила:

Дацко О.І.

Львів – 2012

  1. Назва організації 100 L` ART

  1. Організаційно правова форма організації

СПД ФОП. Фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності (громадяни — підприємці) Найпростішою формою здійснення підприємницької діяльності є форма приватного підприємництва фізичними особами, тобто без створення підприємств чи інших юридичних осіб. Ринкова економіка надає можливості людині, яка має бажання, знання, кошти або майно і на яку не поширюються законодавчі заборони, розпочати справу і втілити у життя своє уявлення про ефективну, прибуткову діяльність та, як наслідок, досягти матеріального добробуту. Спеціального нормативного акта, який встановлював би правовий статус громадянина-підприємця, на сьогодні не існує. Відповідні положення щодо права фізичної особи на зайняття підприємницькою діяльністю містяться у гл. 13 ГК України, гл. 5 ЦК України та у відповідних галузевих документах, що регулюють відповідний вид діяльності. 19 жовтня 2000 р. Верховна Рада України прийняла Закон № 2063-Ш "Про державну підтримку малого підприємництва", ст. 1 якого віднесла фізичних осіб — приватних підприємців до суб'єктів малого підприємництва. Поняття громадянина-підприємця Загальне визначення фізичної особи—суб'єкта підприємницької діяльності міститься у підпункті 3.8.1 п. 3.8 ст. З Класифікації організаційно-правових форм господарювання ДК 002:2004, затв. наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 травня 2004 р. № 97, відповідно до якого підприємцем є фізична особа, яка є громадянином України, іноземним громадянином, особою без громадянства, що здійснює підприємницьку діяльність.

  1. Організаційна структура приватного підприємства

На перших етапах функціонування підприємства буде тільки один працівник, який буде виконувати функції директора, бухгалтера та екскурсовода. Також до роботи на організації будуть залучені волонтери.

  1. Перелік продуктів (послуг) які пропонує підприємство

Ексклюзивні екскурсії мистецькими майстернями художників Львова (маршрути 4)

Екскурсії мистецьким середовищем міста

Спеціалізовані екскурсії Львів театральний та Львів музичний

(Також: 1. Ліцензовані курси гідів-перекладачів та екскурсоводів (українська, польська, німецька, англійська, французька мови).

2. Навчання за кордоном (Англія, Австрія, Австралія, Канада, Кіпр, Мальта, США)

3. Кваліфіковану організацію семінарів, бізнес-зустрічей, конференцій, концертів, тренінгів

4. Письмові переклади

5. Заповнення посольських анкет та запис на співбесіди в посольства

6. Відпочинок для дітей та молоді

7. Різноманітні поїздки за кордон

8. Екскурсії по Львову та області

9. Послуги кваліфікованих гідів-перекладачів та екскурсоводів )

5. Характеристика унікальних переваг, які матиме підприємство

Туристичне агентство буде надавати цілий спектр послуг від екскурсії по Львову та Львівській області, поїздок за кордон до унікальних екскурсії мистецьким середовищем нашого міста, що є унікальною послугою яку не надає жодна організація. Також буде розроблений комплекс знижок та бонусів для клієнтів, що дозволить втримати постійних клієнтів та завоювати довіру потенційних.

6. Оцінка необхідних ресурсів для початку діяльності

Перелік ресурсів які необхідні для підприємницької діяльності:

1. людські

А. на перших етапах функціонування організації задля мінімізації затрат в організації буде працювати одна людина, яка буде виконувати функції директора, так як організації буде зареєстрована як СПД ФОП завдяки спрощеній системі оподаткування цей же працівник буде виконувати функції бухгалтера, та гіда - екскурсовода

Б. важливим людським ресурсом є також партнери організації – це художники, творча еліта нашого міста, з якими дуже важливо налагодити контакт, заключити письмові договори, задля успішної діяльності яка вигідна обом сторонам.

2. матеріальні

А. для початку діяльності необхідний офіс який буде юридичною адресою організації

Б. в офісі необхідні світло, опалення, вода, телефон, інтернет

В. також оргтехніка – комп’ютер (з доступом до інтернету), телефон, принтер, сканер, копіювальна машина

3. технологічні

4. природні ресурси

А. світло

Б. опалення

В. вода

5. культурні ресурси

А. Для проведення унікальних екскурсій мистецькими майстернями буде використовуватись культурний ресурс нашого міста, художники та їхня творчість, для проведення типових екскурсій буде використовуватись культурний ресурс нашого міста та області (Архітектура, природа, культурні та освітні установи)

6. фінансові ресурси (гроші)

А. необхідні для оренди приміщення

Б. закупівлі необхідного для початку роботи

В. для рекламної кампанії організації та її послуг (додаток 1)

7. інфраструктура

А. важливим фактором для організації буде інформаційна структура, фірма буде розташована в центрі міста, куди легко добратись всіма видами громадського транспорту, власним транспортом або пішки. Адреса буде зазначена на візитках та буклетах організації.

Б Дуже важлива при плануванні екскурсії буде залежати від маршруту екскурсії, плата за транспорт буде входити в ціну екскурсії

8. інформаційні ресурси

А. візитки (назва, директор, послуги, контакти)

Б. інформаційні буклети (про послуги як надає організація,екскурсовода та контактні дані)

В. інтернет сайт (максимальна інформація про організацію, послуги, виконавців, партнерів,контактні дані)

7. Структура управління.

Так як на перших етапах функціонування організації буде тільки один працівник, який здійснюватиме функції директор, бухгалтера та екскурсовода, то в структурі управління більш важливим на даному етапі є схема контактів між виробником послуг (організація) партнерами організації (художниками) та замовниками послуг (тур фірми).

Схема контактів

художники

Виробник послуг

замовники

8. За яким принципом буде формуватись ціна продукту (послуги)

Ціни на ексклюзивні екскурсії мистецькими майстернями львівських художників будуть визначатись ринковим співвідношенням пропозиція – послуга, проте важливим фактором буде унікальність наданої послуги.

Згодом з розширенням штату працівників, розшириться і асортимент послуг як надаватиме організація. Ціни на типові послуги які надають всі туристичниі агенції буде визначатись цінами конкурентів, також буде розроблена система знижок та бонусів для постійних клієнтів.

Ціна на мистецькі майстерні

Ціна на типові екскурсії

9. Іміджеві компоненти

Назва - 100 L` ART

Логотип – СТО L` ART, СТО «ЛАРТ» , 100 L` Art, СТОЛАРТ

Фірмові кольори- помаранчевий і салатовий

Слоган - СТО L` ART чекає на вас, СТО L` ART – 100 найкращих львівських арт екскурсій, СТО L` ART сотні незабутніх вражень, СТО L` ART - поринь в світ мистецтва

Код квед 92. 72. 0

Договір про співробітництво

м. Львів 12.01.2012

Туристична фірма «100 Л’ АРТ»» (далі Замовник) в особі директора Ганинець Р.Є. та художник (далі Виконавець) в особі, а разом Сторони, уклали цей договір про таке:

1. Предмет договору

1.1. Предметом договору є налагодження співпраці між Замовником і Виконавцем. Виконавець сприяє Замовнику у наданні туристичних, інформаційних та комерційних послуг.

1.2. Об’єкти інтелектуальної власності (твори мистецтва: картини, скульптура, сувеніри, предмети ДУМ) Виконавця та їхня реалізація за сприяння Замовника

2. Ціна послуги та можливі умови поставки

2.1. За визначену фіксовану оплату екскурсії у мистецьку майстерню за адресою м. Львів Замовник зобов’язується заплатити Виконавцю фіксовану суму в гривнях на протязі п’яти днів (згідно часу і графіку екскурсій що в додатках, з присутністю художника, без нього, кількість осіб, дні відвідування, години відвідування, особливі умови)

2.2. Ціна на твори мистецтва визначається спільно і Виконавцем і Замовником. Доставкою займається клієнт (користувач екскурсійних послуг), при певних домовленостях Замовник може надати транспорт.

2.3. При реалізації творів мистецтва Виконавця за сприяння Замовника, Виконавець зобов’язується перерахувати 20% від ціни проданого товару

2.4 Замовник зобов’язується оформлювати всі необхідні документи на купівлю- продаж творів мистецтва за 5% від ціни проданого товару

2.5. У випадку необхідності вивезти твір мистецтва за кордон Замовник зобов’язується надати всі необхідні документи.

2.6. Оплата комунальних послуг (світло, газ, вода, опалення) в майстерні здійснюється Виконавцем

2.7. Фуршетом займається Замовник

2.8. Прибирати після відвідувачів буде прибиральниця, послуги якої оплачуються Замовником ( узгоджено в графіку проведення екскурсій)

2.9. Посуд надається Виконавцю Замовником в оренду терміном на 5 років

3. Права та Зобов’язання Сторін.

3.1. Замовник має такі права:

1. На належному рівні і своєчасно отримувати послугу на яку розраховували

2. Право на здійснення екскурсійної діяльності у творчій майстерні на згодою Виконавця за його присутності чи без нього.

3. Право використовувати зображення творів мистецтва а також особисті світлини художника в реаламних цілях

4. Визначати терміни і тривалість проведення екскурсій в мистецьких майстернях (мінімум 2, 5 год)

5. Домовлятись про укладення договорів купівлі продажу творів мистецтва

6. Право отримати комісійні виплати про сприянні в продажі творів мистецтва

7. Право на повну і достовірну інформацію про життя художника

8. Право використовувати у своїх рекламних кампаніях ім’я, об’єкти інтелектуальної власності та адресу мистецької майстерні художника або адресі місця проживання

9. Право розміщувати інформацію по художника в друкованих та періодичних виданнях

10. Право сприяти проведенню наукових досліджень про життя та творчість художника

11. Право сприяти у проведенні та організації виставок, круглих столів, конференцій, фестивалів, презентацій з участю художника або результатів творчої діяльності

12. Право на проведення ексклюзивних екскурсій у мистецькій майстерні Виконавця (якщо якась інша організація (фізична чи юридична особа) має бажання проводити екскурсії в цій майстерні за сприяння цього Виконавця то умови передбачені в додатках)

13. Вимагати від Виконавця належного зовнішнього вигляду Виконавця та мистецької майстерні