Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ_204_2010_облик_справ.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
150.53 Кб
Скачать

11

Міністерство внутрішніх справ україни наказ

26.05.2010 м. Київ № 204

Про затвердження Інструкції з організації обліку та руху кримінальних справ у слідчих підрозділах і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ України

З метою вдосконалення обліку та руху кримінальних справ у слідчих підрозділах і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ

Наказую:

1. Затвердити Інструкцію з організації обліку та руху кримінальних справ у слідчих підрозділах і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ України (далі – Інструкція) (додається).

2. ГСУ (Давидюк А.К.), УД (Расюк О.І.), начальникам головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на залізницях забезпечити вивчення та дотримання вимог цієї Інструкції особовим складом органів внутрішніх справ, до компетенції якого належить її виконання.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра – начальника Головного слідчого управління полковника міліції Фаринника В.І.

4. Наказ надіслати за належністю.

Міністр

генерал-майор міліції А.В. Могильов

Підписаний примірник направлено відомчою поштою

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ МВС України

26.05.2010 № 204

Інструкція з організації обліку та руху кримінальних справ у слідчих підрозділах і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ України

1. Загальні положення

1.1. Інструкція з організації обліку та руху кримінальних справ у слідчих підрозділах і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ України (далі – Інструкція) визначає єдиний порядок обліку, зберігання, видачі та інвентаризації кримінальних справ у слідчих підрозділах органів внутрішніх справ (далі – підрозділи слідства) і підрозділах дізнання органів внутрішніх справ (далі – підрозділи дізнання).

1.2. Організація обліку, зберігання, видачі та інвентаризації кримінальних справ у Головному слідчому управлінні (далі – ГСУ), Управлінні дізнання (далі – УД) Міністерства внутрішніх справ України покладається на начальників управлінь, у слідчих управліннях (відділах) головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на залізницях (далі – ГУМВС, УМВС) – на начальників слідчих управлінь (відділів), у відділах, секторах дізнання ГУМВС, УМВС – на начальників цих галузевих служб, а в міськрайлінорганах внутрішніх справ – на начальників слідчих підрозділів та підрозділів штатного дізнання.

1.3. Відповідальними за зберігання кримінальних справ, досудове слідство в яких зупинено на підставі пунктів 1, 3 ч. 1 ст. 206 Кримінально-процесуального кодексу (далі – КПК) України, призначаються особи з числа працівників слідчих підрозділів (підрозділів дізнання), як правило, керівного складу. Покладення цих обов’язків на конкретну особу здійснюється за пропозицією начальника слідчого підрозділу (підрозділу дізнання) та затверджується наказом начальників ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганів внутрішніх справ. У наказі також зазначається особа, яка повинна заміщати відповідального на період його тимчасової відсутності.

1.4. Відповідальним за зберігання кримінальних справ, що перебувають у провадженні, а також тих, досудове слідство в яких зупинено на підставі пунктів 2, 4 ч. 1 ст. 206 КПК України, є слідчий (дізнавач), який безпосередньо проводить досудове розслідування. При розслідуванні кримінальної справи групою слідчих відповідальність за зберігання справи несе слідчий, який прийняв її до провадження.