Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_praktiki_4_k.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
149.5 Кб
Скачать

Львівський державний університет внутрішніх справ

Навчально-науковий інститут права, психології та економіки

Юридичний факультет

Кафедра цивільно-правових дисциплін

Програма

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

в судах, органах прокуратури, органах юстиції, адвокатських компаніях, юридичних відділах підприємств, установ, організацій

для студентів 4-го курсу

юридичного факультету

Навчально-наукового інституту права, психології та економіки

Львівського державного університету внутрішніх справ

підготовки __ _________«Бакалавр»_______________

(назва освітньо-кваліфікаційного рівня)

напряму _____________6.030401 «Правознавство»____

(шифр і назва напряму)

Львів – 2013 рік

РОЗРОБЛЕНО ТА ВНЕСЕНО: ___Львівським державним університетом внутрішніх справ

РОЗРОБНИКИ ПРОГРАМИ: Яновицька Г. Б. – доцент кафедри

цивільно-правових дисциплін, кандидат

юридичних наук

Верба-Сидор О. Б. – доцент кафедри

цивільно-правових дисциплін, кандидат

юридичних наук

Воробель У. Б. – викладач кафедри

цивільно-правових дисциплін.

РЕЦЕНЗЕНТИ: Ковалів М. В. – професор кафедри конституційного, адміністративного та

міжнародного права, кандидат юридичних наук

Мартин В. М. – доцент кафедри цивільного права і процесу

Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат юридичних наук

Обговорено та рекомендовано до затвердження кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Навчально-наукового інституту права, психології та економіки Львівського державного університету внутрішніх справ (протокол № 1від «20» серпня 2013 року).

Обговорено та рекомендовано до затвердження Вченою радою юридичного факультету Навчально-наукового інституту права, психології та економіки Львівського державного університету внутрішніх справ (протокол № 1 від «30» серпня 2013 року).

1. Загальні положення

1.1. Практика є важливою складовою частиною підготовки бакалаврів – юристів як висококваліфікованих фахівців до майбутньої роботи, забезпечення їх конкурентоспроможності та можливості працевлаштування на вітчизняному та європейському ринках праці.

Виробничу практику проходять студенти 4 курсу юридичного факультету протягом 2 тижнів.

Практика студентів проводиться з відривом від теоретичного навчання на базах практики – в судах, органах прокуратури, юстиції, в нотаріаті, а також в адвокатських компаніях, в юридичних відділах підприємств, установ, організацій тощо, науково-технічне оснащення яких спроможне забезпечити сучасні вимоги до підготовки фахівців відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня, а також умови їх подальшого професійного росту та кар’єри.

Тривалість практики, терміни проведення, її обсяг визначаються індивідуальним навчальним планом студента та графіком навчального процесу.

1.2. Практика передбачає удосконалення професійно-практичної підготовки студентів, надання їм достатнього обсягу практичних знань, умінь і навичок, відповідно до вимог освітньо–кваліфікаційної характеристики, з використанням матеріально-технічної бази відповідних підприємств, установ, організацій тощо.

Мета практики – оволодіння студентами сучасними методами, формами організації праці в галузі їх майбутньої професії, формування у них, на базі одержаних під час навчання в університеті теоретичних знань та практичної підготовки, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо застосовувати їх у практичній діяльності.

Внаслідок проходження практики студенти мають набути практичних навичок застосування в реальних умовах отриманих знань з різних галузей права (цивільного, сімейного, трудового, екологічного, господарського та інших), ознайомитися зі структурою і діяльністю відповідних органів державної влади, вивчити нормативний матеріал, сформувати навички застосування чинного законодавства в конкретній сфері юридичної діяльності, ознайомитися з різними сферами юридичної практики, виробити організаторські здібності та вміння на високому рівні забезпечувати реалізацію принципів правової держави тощо.

Завданням практики є закріплення набутих під час навчання теоретичних знань, ознайомлення з конкретними ділянками юридичної діяльності, структурою і специфікою роботи правоохоронних органів та інших юридичних структур, формування навичок застосування чинного законодавства в конкретній сфері юридичної діяльності.

1.3. Загальне керівництво практикою здійснює кафедра цивільно-правових дисциплін. Керівництво кафедри, викладачі можуть періодично контролювати проходження практики студентами на конкретних ділянках.

Порядок проходження практики на конкретному робочому місці визначається керівником організації згідно з програмою практики та індивідуальним завданням, також визначається безпосередній керівник студента-практиканта.

Захист результатів практики здійснюється перед комісією, склад якої затверджується завідувачем кафедри з врахуванням педагогічного навантаження викладачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]