Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

практик з псих упр перс_1 / наповнення з практикуму / реферат з психології управління2

.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
93.18 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Кафедра психології

РЕФЕРАТ НА ТЕМУ:

Мінімальна загальна модель факторів успіху

Виконала:

Угрин Ольга Георгіївна

ФФП - 41 с

Львів - 2006

Вступ

Довготривале палнування забезпечує успіх підприємства. Підприємці з внутрішнім локусом контроля частіше будують довготривалі пални,ніж їхні колеги із зовнішнім локусом контроля. Але один лише тільки внутрішній локус контроль не приводить до успіху.

Посередник

Довготривале планування

Успіх

Успіх підприємства

Рис. Ілюстрація посередника

  1. Властивості особистості

Модель включає в себе наступні 4 властивості особистості.

    1. Макеавелізм

Макеавелістом називають кожного,хто за допомогою своїх дій прагне добитися влади. Моральний аспект не відіграє ніякої ролі. Прагнення до влади для такої людини вище,ніж дотриманість моральних норм. Така позиція може мати переваги для підприємця.Наприклад,при задоволені співробітників чи у відношенні з конкурентами,так як конкурентна ситуація допускає можливий прояв жорстокості. Але вона може приводити також і до негативних наслідків. Наприклад , невідповідне ставлення до ділової практики.

    1. готовність до іновацій

Багато дослідників вважають готовність до іновації одним з найбільш важливих влативостей особистості. Підприємець повинен бути готоим переглянути чи змінити свої методи праці. Шумпер вважає,що вже одна готовність до іновації може забезпечити успіх підприємства. Саме у запровадженні іновацій він бачить потенціал підприємця.

    1. Самоефективність

Люди, для яких характерна така властивість особистості,як самоефективність, впевнені в тому,що зможуть діяти ефективно в будь-яких ситуаціях. Самоефективність повинна бути присутньою обов’язково у підприємця.

    1. внутрішній локус контроль

Внутрішній локус контроль тоді,коли людина приписує свої успішні дії своїм власним здібностям і зусиллям.підприємці з внутрішнім локусом контроля,знаючи,що «все в їхніх руках», не приписують успіх підприємства випадковим обставинам,а вважають себе відповідальними за успіх.

  1. Стратегії : активний пошук інформації,стимулювання власної відповідальності працівників, чітка постановка цілей і управління часом

Підприємці реалізують багато стратегій. Під психологічними розуміються вирішальні стратегії,які визначають дії.стратегії допомагають підприємцю працювати більш ефективно. Стратегії стимулювання досягнень направлені на багато аспектів. Вони дозволяють підприємцю раціонально використовувати ресурси,керувати діями і отримувати достатню кількість інформації.

Якщо підприємець ціленаправлено збирає інформацію про те,що «відбувається» на його підприємстві,то він реалізує стратегію активного пошуку інформації. Він активно шукає можливості отриманні інформації про своє підприємство. Збір інформації про процеси,які протікають всередині підприємства і за його межами,має одне з центральних значень.Лише володіючи такою інформацією,підприємецьможе ефективно управляти своєм підприємством і розпізнавати його сильні і слабкі сторони.

Стратегія стимулювання особистої відповідальності працівників важлива для всіх малих підприємств. На малих підприємствах працівники вимагають найбільших витрат,але в той же час вони представляють собою найбільший потенціал успіху підприємства. Малі підприємства виживають за рахунок своїх гнучкості і здатності швидко пристосовуватися. Вони повинні оптимально використовувати потенціал робочих сил.

Чітка постановка цілей – один з важливих детермінантів поведінки – досягнення. Чим більш точно і реалістично підприємці ставлять свої цілі,тим більше у них шансів на їхнє досягнення.Якщо цілі визначенні лише в загальних рисах,а не явормульовані конкретно,їх дуже складно спланувати і реалізувати.

Стратегія управління часом – передбачає оптимальне використання своїх сил і ефективне планування робочого дня.

  1. Фактори успіху

Існує 4 категорії успіху:

  • Задоволеність роботою;

  • Клімат на підприємстві;

  • Ріст підприємства;

  • Величина підприємства

Згідно загальній моделі можні класифікувати змінні на три групи. Очікувані зв’язки між цими групами представлені наступним чином:

Властивості особистості

Внутрішній локус контроль

Готовність до іновації

Макіавелізм

самоефективність

Стратегії(посередники)

Стимулювання власної відповідальності працівників

Активний пошук інформації

Чітка постановка цілей

Управління часом

Фактори успіху

Задоволення

роботою

підпрємця

клімат підприємства

ріст підприємства

величина підприємства

4. Загальна модель властивостей особистості,стратегій і критеріїв успіху

5