Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ДИПЛОМ_1 / 1.1

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
14.5 Кб
Скачать
    1. Призначення, будова та технічні характеристики

В дипломному проекті розробляється потужний стабілізований перетворювач постійної напруги призначений для живлення апаратури, що працює від мережі 220 В 50 Гц в польових умовах, а також на час аварійного відключення мережі змінного струму. Перетворювач має блочну структуру та складається з чотирьох блоків: високочастотного генератора, високочастотного інвертора з випрямлячем - помножувачем напруги, низькочастотного генератора і мостового низькочастотного інвертора-комутатора.

Він забезпечує живлення навантаження стабілізованою постійною напругою 310 В або змінною імпульсною напругою тієї ж амплітуди з ефективним значенням 220 В. Додавання LC- фільтра дозволяє отримати змінну напругу 220 В синусоїдальної форми .

Електричні прилади широко застосовуються в побуті. У переважній більшості джерелом енергії для них є мережа змінного струму напругою 220 В. У перетворювачах постійної напруги акумуляторної батареї в змінну, придатну для живлення споживачів на час відсутності напруги в мережі. Такі перетворювачі можуть працювати за принципом низькочастотного або високочастотного перетворення. Кожному з цих типів перетворювачів властиві свої особливості.

Низькочастотні мають велику масу і габарити через застосування низькочастотного трансформатора. У перетворювачі стабілізовано скільки середньо випрямлене значення вихідної напруги, але амплітудне і ефективне значення не стабілізована, що може привести в деяких випадках до пошкодження питомих навантажень. У перетворювачі застосоване ступінчасте регулювання вихідної напруги без зворотного зв'язку, що не забезпечує високої стабільності вихідної напруги.

Перетворювачі працюють на ультразвукових частотах (десятки кілогерц ), краще по габаритними показниками, але їх вихідна потужність не перевищує 300 Вт. При розробці даного приладу зберігаються переваги високочастотного перетворення і підвищується вихідна потужність до 1 кВт

Основні технічні характеристики:

1) Напруга живлення (В) від 10,5 до 15 В.

2) Струм (А):

- Без навантаження 0,07;

- При максимальному навантаженні 100.

3) Вихідна напруга (В):

- Постійна від 300 до 310;

- Імпульсна від 300 до 310;

- Ефективне значення від 212 до 220.

4) Максимальна вихідна потужність (Вт) 1000.

5) Габарити (мм) 300х250х80.

6) Маса (кг) 2,7.

Соседние файлы в папке ДИПЛОМ_1