Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
раз 5-10.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
188.42 Кб
Скачать

5 Особливості технології роботи ясинуватського району за умов функціонування асу

На Ясинуватському районі служби перевезень експлуатуються АРМ ТВК, АРМ прийомоздавальника (далі АРМ ПЗ), а також система АСУСС, КСЕОД СС, на станціях Волноваха і Красноармійськ -АСУСС .

Програмне забезпечення АРМ ТВК та АРМ ПЗ є складовими частинами певних комплексних систем, що спрямовані на автоматизацію комерційного господарства.

АРМ ПЗ є клієнтською частиною комплексної системи „Автоматизована система обліку роботи під’їзних колій прийомоздавальником станції”, яка реалізована на сервері вантажної роботи (далі СВР). Ця система призначена для ведення обліку інформації про фактичне місце дислокації вантажних вагонів, нарахування плати за користування вагонами та інших зборів, пов’язаних з користуванням вагонами на підприємствах. За допомогою АРМ ПЗ працівники станцій мають можливість виконувати наступні операції:

- виконувати подавання та забирання вагонів на під’їзні колії промислових підприємств та структурних підрозділів залізниці;

- на підставі введеної інформації про подавання та забирання вагонів нараховувати плату за користування вагонами, плату за подавання-забирання, а також збір за маневрову роботу;

- виконувати запит вагонних листів на документи, що були оформлені товарними касирами.

Інформація по всім видам платежів, що нараховуються за допомогою АРМ ПЗ, використовується при формуванні оперативного та добового сальдо шляхом списування коштів з рахунків клієнтів.

АРМ ТВК є клієнтською частиною комплексної системи „Автоматизована система формування перевізних документів”, яка також реалізована на СВР. Система призначена для формування товарними касирами станцій в електронному вигляді перевізних документів, з автоматичним нарахуванням плати за перевезення. За допомогою АРМ ТВК товарні касири станцій мають можливість виконувати наступні операції:

- оформлення в електронному вигляді перевізних документів;

- нарахування плати за перевезення та додаткових зборів, пов’язаних з перевезенням;

- оформлення накопичувальних карток ФДУ-92;

- запит введеної інформації по навантаженню, оформленню перевізних документів у вигляді довідок.

Інформація по всім видам платежів, що нараховуються за допомогою АРМ ТВК при оформленні перевізних документів та накопичувальних карток ФДУ-92, використовується при формуванні оперативного та добового сальдо шляхом списування коштів з рахунків клієнтів.

На підставі інформації, що вводиться за допомогою АРМ ПЗ та АРМ ТВК, в системі АСК ВП УЗ виконується формування вагонної, відправочної та фінансової моделей, дані з якої використовуються при інформаційному обміні між залізницями. Також ця інформація використовується при формуванні різноманітних довідок, якими користуються працівники станцій та керівництво залізниці.

На сортувальній станції Ясинувата експлуатується автоматизована комплексна система електронного обміну документами КСЕОД СС, а на станціях Волноваха та Красноармійск - АСУСС. Ці системи дозволяють формувати модель сортувальної станції при виконанні операцій з вагонами та поїздами згідно технологічного процесу роботи сортувальної станції (прибуття, відправлення, прослідування, розформування, формування, ведення накопичення по коліях парків).

Інформація з цих систем також використовується при формування поїзної та вагонної моделей залізниці в АСК ВП УЗ, де ця інформація використовується при подальшому інформаційному обміні між залізницями.

Для організації роботи диспетчерського центру управління (далі ДЦУ) служби перевезень використовується система концентрації диспетчерського управління (далі СКДУ), в складі якої експлуатуються АРМ СЦБ, АРМ ДНЦ та АРМ СД.

СКДУ базується на автоматичному отриманні інформації про стан пристроїв централізації регіону управління, що передається в центр управління за допомогою системи диспетчерської централізації ДЦ „ЛУЧ” (АРМ СЦБ). Окрім цього використовується інформація, що надходить автоматично в регламенті або по запиту від АСК ВП УЗ за допомогою АРМ ЗВ’ЯЗКУ.

На підставі вхідної інформації про склад поїздів на дільницях, АРМ ДНЦ дає можливість поїзному диспетчеру отримувати в режимі реального часу наступну інформацію:

- графік виконаного руху поїздів за будь-який час поточної та попередньої зміни по кожній диспетчерській дільниці;

- графік виконаного руху поїздів суміжних дільниць;

- додаток до графіку у вигляді довідок;

- довідкову інформацію (міністерський графік, диспетчерські накази, телеграми, довідник ЕСР станцій).

АРМ СД надає користувачу можливість перегляду графіку виконаного руху поїздів за будь-який час поточної та попередньої зміни по кожній ділянці управління, а також на будь-який заданий час на підставі даних з архіву.

Автоматизовані системи КСЕОД и АСУСС, а також АРМи товарного касира, прийомоздавальника, АРМ ПТО (ВЧД), АРМ ДСП, а також системи АСВВП і «Прикордонна система» - інформацію передають до АСКВП УЗ.

Автоматизована система обліку і ремонту вагонів (АСОРВ) створена для впорядкування проведення операцій пов'язаних з ремонтом вагонів, прийняття й здачі на баланс, списання вагонів. Впорядкування проводиться як у рамках одного вагонного депо, так і для залізниці в цілому.

Створення даної системи було обумовлено введенням жорсткого контролю за порядком проведення технологічних операцій при ремонті вагонів і переходом на систему “пробіг”, а також необхідності отримання розширеної інформації про ремонт та зміну технічного стану вантажних вагонів в рамках окремо взятого вагонного депо й залізниці в цілому.

Автоматизована система документообігу замовлень на перевезення вантажів та формування планів (АС Месплан) призначена для автоматизації процесу формування замовлень, узгодження їх на рівні залізниці та Укрзалізниці, доведення результатів узгодження до вантажовідправника та слідкуванням за виконанням місячних планів на перевезення вантажів.

Автоматизована система видачі і відміну попереджень АСВВП забезпечує:

1. Видачу (друкування) бланків попереджень (ДУ-61) з бази АС ВВП УЗ через ПЕОМ.

2. Формування і видачу звітних статистичних форм, що дозволяють вести аналіз повноти й оперативності інформації про діючі на будь-який момент часу попередження на залізниці, будь-якої дирекції, будь-якому лінійному підрозділі (ПЧ, ШЧ, ЕЧ), станції.

3.Класифікацію їх за причинами виникнення, діапазонами обмеження

швидкостей, інтервалами часу дії з розкладкою на наказові, довгостроково діючі і короткострокові, що скасовуються і, що вводяться знову за будь-який інтервал часу, порушень графіка скасування попереджень, що у свою чергу, створює можливість забезпечення на цій основі ефективного контролю за якістю роботи з попереджень на дорозі.

Програмне забезпечення задачі АС ВВП УЗ, на основі введеної в нього нормативно-довідкової інформації, здійснює логічний контроль і аналіз правильності складання кожної заявки. У зв'язку з цим встановлена єдина типова форма телеграм-заявок.

Введення телеграм-заявок здійснюється дистанціями колії (ПЧ). Дорожніми диспетчерами (ДПРЕДами) контролюється правильність видачі цієї інформації в бланках (ДУ-61), введення телеграм-заявок з дистанцій зв'язку (ШЧ) і дистанцій енергопостачання (ЕЧ), переведення телеграм-заявок у наказові.

Розробки відділу ВЦТП, які функціонують на станціях, ДНах та службах дороги.

АРМ ДНІВ - Введення декадної та уточнення добової заявки наступної доби на станціях, ДНах.

АРМ ДНІВ - Введення кількості вагонів, які “Подано” клієнтам під навантаження енергетичного вугілля. Введення кількість вагонів/тон “Завдання” з навантаження енергетичного вугілля . Введення кількість вагонів/тон “План” породового навантаження, навантаження вугілля вантажовідправниками та навантаження енергетичного вугілля

АРМ НЧУ - Введення станційних звітів ДО-2, ДО-15(3розділ) з СТЦ та АРМ НЧУ отримання звітів по ДНах.

АРМ ІНФО - Перегляд щодобового сальдо по клієнтах. Відкрити доступ до АРМу ІНФО по станціях, ДНах та службах дороги.