Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_ekonomika_gos.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

1. Місце та роль залізничного транспорту в економіці України.

Транспорт образно називають кровоносною системою країни і її економіки, що зв'язує в єдиний - господарський простір підприємства і галузі народного господарства.

В умовах ринкової економіки транспорт має вирішальне значення для розвитку і нормального функціонування суспільного виробництва і торгівлі усередині України і із зарубіжними країнами. Цим визначається найважливіша роль транспорту, що продовжує процес виробництва у сфері звернення.

Оскільки транспорт є сферою матеріального виробництва, що бере участь в створенні сукупного суспільного продукту і національного доходу, то праця транспортних працівників є продуктивною працею, що створює вартість і додатковий продукт. Продукція транспорту, тобто корисний ефект переміщення товарів або людей, має подібно до промислових товарів вартість, реалізація якої дозволяє реалізувати додатковий продукт, створений працею працівників транспорту і отримати накопичення. Звідси витікає, що чим більше об'єм перевезень, об'єктивно необхідний суспільству, тим більше частка транспорту в національному доході, що йде на споживання і накопичення для розширеного відтворення.

Залізничний транспорт надає великий вплив на скорочення виробничих запасів і прискорення оборотності: оборотних коштів. У зв'язку з цим особливо важливе значення має зростання швидкості руху на залізничному і інших видах транспорту. Прискорення всього перевізного процесу і скорочення часу доставки вантажів і пасажирів є об'єктивною вимогою економіки і найважливішим якісним показником роботи залізниць.

У сучасних умовах для підвищення ефективності роботи транспорту, прискорення перекладу економіки країни на ринкові стосунки і інтенсивний шлях розвитку і отримання високих кінцевих результатів необхідно: забезпечувати те, що збалансувало планів виробництва, постачань продукції, реалізації і перевезень; розподіляти перевезення (з урахуванням ринку, конкуренції, попиту і пропозицій) між видами транспорту, добиватися мінімальних витрат на переміщення продукції, використовуючи техніко-економічні переваги кожного виду транспорту; повніше враховувати транспортний чинник при розвитку продуктивних сил, будівництві і організації нових підприємств і виробництв.

2. Предмет дисципліни «Економіка залізничного транспорту» як науки. Продукція транспорту, її вимірники та особливості.

Усе суспільне виробництво має дві сторони: економічну, технічну і вивчається з двох сторін.

Транспорт - одна з загальних умов виробництва.

Економіка залізничного транспорту як наука вивчає виробничі відносини в процесі створення транспортної продукції.

Вона досліджує прояви об'єктивно діючих економічних законів на залізнич­ному транспорті, вивчає роль і місце транспорту в матеріальному виробництві, взаємозв'язок з іншими галузями народного господарства.

Говорячи про предмет економіки транспорту як науки, треба відзначити, що вона вивчає тільки транспорт загального користування, тому що тільки він виді­лився в процесі матеріального виробництва в самостійну галузь.

Економіка транспорту як навчальна дисципліна вивчає взаємозв'язки між економічними, експлуатаційними і технічними факторами перевізного процесу, а саме вона вивчає вплив на собівартість перевезень, на ефективність капіталовкла­день, продуктивність праці, рентабельність і інші показники роботи залізниці, об­сяг перевезень, їхню структуру, тип технічного оснащення залізниці і т.д.

Економіка транспорту як наука досліджує умови і розробляє рекомендації, при дотриманні яких досягається більш повне і високоякісне задоволення потреб народного господарства і населення в перевезеннях.

Продукцією транспорту є перевезення (переміщення). Особливостями транспортної продукції є:

а) транспорт не створює нових товарів, не змінює ні фізичних, ні хімічних властивостей, а змінює тільки їхнє місце розташування в часі і просторі;

б) на транспорті процес створення і споживання продукції збігається за ча­сом на відміну від промислового виробництва, тому транспортну продук­цію не можна заготовити в запас, створити її резерв. Тому на транспорті приділяється велика уважність питанням підвищення провізної і пропускної здатності й у першу чергу на напрямках з швидкозростаючим вантажообігом.

Вимірники транспортної продукції:

У вантажному русі—тонно-км;

У пасажирському русі—пасажиро-км.

Вимірником вантажних перевезень є кількість перевезених тонн і тонно-км(вантажообіг) тарифнв т-км nt.

По пасажирських перевезеннях—кількість перевезень пасажирів і пасажирооборот .

,

Тарифні т-км—найкоротша відстань.

Експлуатаційні т-км—фактичне, по якому пройшов вантаж.

nt-вага вантажу; br- вантаж +тара вагона.

Собівартість визначається на 10 т-км чи на 10 пас-км.

Пас-км ≈у 5-6 разів дорожче 1 експл. т-км.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]