Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
научня работа (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
451.58 Кб
Скачать

34

ВСТУП 2

РОЗДІЛ 1. ПРАКТИКА З ФАХУ 2

1.1Загальна харктеристика підприємства 2

2.2.2 Відомості щодо суб’єкта господарювання 4

2.3.1 Виробнича структура об'єкта, технологічні зв'язки та потужність 5

2.3.3 Матеріальні баланси 7

2.3.4 Виробництва, виробничі процеси, технологічні процеси та технологічне устаткування 8

Піч хлібопекарська ФТЛ-2 універсальна, призначена для випічки різноманітних асортиментів хлібобулочних виробів: хліба формових і подового, батонів і дрібних виробів. 10

2.3.6 Значення проектної та фактичної виробничої потужності та продуктивності технологічного устаткування 10

2.3.7 Характеристика технологічного устаткування 10

2.2Санітарно – захисна зона 11

2.3ВІДОМОСТІ ЩОДО СИРОВИНИ, ХІМІКАТІВ, ПАЛИВНО-МАСТИЛЬНИХ ТА ІНШИХ МАТЕРІАЛІВ 12

2.4 ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН, ДЕ РОЗТАШОВАНО ПІДПРИЄМСТВО 15

2.4.1Геодезичні координати 15

2.4.2Метеорологічні характеристики і коефіцієнти, що визначають умови розсіювання забруднюючих речовин у атмосферному повітрі 15

2.5ВІДОМОСТІ ЩОДО СТАНУ ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ 16

2.6 ВІДОМОСТІ ЩОДО ВИДУ ТА ОБСЯГІВ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ СТАЦІОНАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ 18

2.7ОЦІНКА ВПЛИВУ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН НА СТАН ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ 23

2.8АНАЛІЗ ВІДПОВІДНОСТІ ФАКТИЧНИХ ВИКИДІВ ЗАБРУДЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ СТАЦІОНАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ ДО ВСТАНОВЛЕННЯ НОРМАТИВІВ НА ВИКИДИ, В ТОМУ ЧИСЛІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ НОРМАТИВІВ, ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ 25

2.9ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ДОЗВОЛЕНИХ ОБСЯГІВ ВИКИДІВ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ СТАЦІОНАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ. 27

.

ВСТУП

Донецька область є практично абсолютним українським лідером за показниками розвитку промислового потенціалу, що залишився в спадок від Радянського Союзу. Проте, за визначенням, Донецька область є однією з традиційних старих індустріальних територій в Європі, з характерними питаннями соціального, демографічного й екологічного характеру. На жаль, сприйняття Донбасу часто відбувається крізь призму політичного загальноукраїнського протистояння, в якому не залишається місця для тверезого і зваженого розуміння важливості регіону, потреб його жителів, а головне - тих можливостей, які приховані в першу чергу в людському потенціалі краю.

Усі підприємці повинні завжди знати та контролювати процеси на своєму підприємстві, в тому числі й екологічні. На кожному промисловому підприємстві повинен бути відділ екології, але не кожен може себе цим забезпечити. Для цього з´явилися агентства, які виконують цю роботи не перебуваючи у штаті. А підприємству не треба виплачувати повну заробітну плату щомісячно.

ТОВ “Екотехнологія” саме таке агентство. А одним з об´єктів його дослідження є підприємство ТОВ «ТД «Золотий урожай», яке ми й будемо досліджувати. ТОВ “Екотехнологія” реалізує роботи з розробки документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів для підприємства ТОВ «ТД «Золотий урожай», проведені на підставі дозволу наданого Міністерством охорони навколишнього природного середовища України (реєстраційне свідоцтво № 264 від 24.12.2009р). Підприємство діє на підставі Статуту.

Розділ 1. Практика з фаху

    1. Загальна харктеристика підприємства

Хліб, це їжа без якої не обійдеться жоден стіл у нашій країні. Тому, звісно, дуже важливо, щоб його виробництво завжди було на вищому рівні. Саме тому було вирішино досліджувати діяльність підприємства ТОВ «ТД «Золотий урожай», Хлебозавід №3 м. Донецьк (за матеріалами ТОВ “Екотехнологія”).

Хлебозавід або хлебокомбінат – це промислове підприємство, головним видом продукції якого є хліб і хлібобулочні вироби. Завод для механізованої випічки хліба. Великі хлібозаводи відображають специфіку розвитку хлібобулочної промисловості в Україні, в той час як на заході хліб виробляють в основному приватні хлібопекарні

В даній роботі ми будемо досліджувати діяльність підприємства ТОВ «ТД «Золотий урожай», на основі документації зібраної у процесі проходження ознайомлювальної практики на підприємстві ТОВ “Екотехнологія”. 

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТД «Золотий Урожай», було побудовано у 1991 роцi та розпочало свою діяльність в 1992 році як підприємство, яке спеціалізується на виготовленні та реалізації на українському ринку хлібобулочних виробів.

Шляхом вмiлого поєднання традицiйних рецептiв та сучасних технологiй пiдприємство виробляє продукцiю широкого асортименту та високої якостi[2].

Холдинг "Золотий врожай" впевнено заявив про себе на ринку виробництва та постачання хліба в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях і успішно продовжує утримувати лідируючі позиції. Спільно з холдингом "Урожай" стабільно випускаються і реалізуються не тільки хлібобулочні вироби, але й масло, макарони, майонез та інші продукти першої необхідності. «З турботою про всіх і про кожного» - ось лейтмотив холдингу «Золотий врожай», який виразно простежується у виготовленні усіх видів продукції.

Підприємства холдингу «Золотий врожай» зосереджені в Макіївці, Донецьку, Горлівці, Єнакієвому, Маріуполі, Костянтинівці, Дружківці, Краматорську, Шахтарську, Сніжному та інших містах області. В цілому, щодня на них випускається близько 800 тонн різних хлібобулочних виробів, які давно стали синонімом високої якості і бездоганного смаку. Багато в чому це пояснюється тим, що "Золотий врожай" робить акцент на скрупульозний контроль і ретельне дотримання всіх встановлених норм технологічного процесу. На всі види сировини є сертифікати якості, гігієнічні висновки, протоколи по ГМО. Готова продукція кожного підприємства холдингу «Золотий врожай» також має гігієнічний висновок, виданий обласною санепідемстанцією, а також протоколи на дослідження ГМО в готовій продукції. Шкідливі добавки та консерванти ніколи не використовуються при виробництві різних хлібобулочних виробів бренду «Золотий врожай» [22].

Хлiбокомбiнат було створено за iндивiдуальним проектом iз застосуванням перспективних сучасних розробок, що заснованi на автоматизацiї та комп'ютеризацiї виробництва. Загальна проектна потужнiсть комбiнату - 220 тонн хлiбобулочних виробiв на добу. Початково пiдприємство було орiєнтоване на виготовлення хлiбобулочних виробiв. Надалi було введене в експлуатацiю обладнання для булочного i кондитерського виробництва: в 1997 роцi почала дiяти дiльниця з виробництва здобних дрiбноштучних виробiв, в 1999 роцi запрацювала ще одна дiльниця, на якiй було освоєно виробництво дрiжджових листкових виробiв, кексiв та здобного печива. Реквізити підприємства надано у Таблиці №1[1].

ТОВ «ТД «Золотий урожай» діє на підставі Статуту .

Метою надання документів є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкту ТОВ «ТД «Золотий урожай».