Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стажування_11.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
998.4 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ

КАФЕДРА ФІНАНСІВ

РОБОЧА ПРОГРАМА

практичної підготовки студентів

зі стажування

галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

спеціальності 8.03050801 «Фінанси і кредит»

ОКР «магістр»

факультет обліково-фінансовий

форма навчання денна

факультет заочного навчання

форма навчання заочна

Затверджено

на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 29.08.2012 р.

Донецьк - 2012

Програма стажування студентів спеціальності 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» денної та заочної форми навчання) /Укл.: доц. Н.А. Ясинська. – Донецьк: ДонДУУ, 2011. - 34 с.

Стажування студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів ОКР «магістр» у вищих навчальних закладах і проводиться у державних установах, на сучасних підприємствах і в організаціях різних форм власності, галузей господарства, освіти, охорони здоров'я, культури і торгівлі. У даній Програмі розглядаються питання організації, проведення і підведення підсумків стажування студентів напряму підготовки 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» денної та заочної форми навчання у Донецькому державному університеті управління.

Містить характеристику, місця, мету, задачі та зміст стажування, форми та засоби контролю, функції та задачі керівників практики, обов’язки практиканта, критерії оцінювання стажування студентів за 5-бальною та 100-бальною системами, а також орієнтовні індивідуальні завдання за основними напрямками дослідження.

Укладач: Н.А. Ясинська, к.держ.упр., доцент

Відповідальний за випуск,

к.е.н., професор С.С. Степанчук

ЗМІСТ

РОБОЧА ПРОГРАМА 1

зі стажування 1

ЗМІСТ 3

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 4

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАКТИКИ 4

БАЗИ ПРАКТИКИ 6

ОБОВ’ЯЗКИ СТУДЕНТІВ-ПРАКТИКАНТІВ 8

ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКІВ СТАЖУВАННЯ ВІД УНІВЕРСИТЕТУ 9

ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКІВ СТАЖУВАННЯ ВІД ПІДПРИЄМСТВА 9

МЕТА СТАЖУВАННЯ 10

ЗАВДАННЯ СТАЖУВАННЯ 10

ЗМІСТ СТАЖУВАННЯ 10

ПЕРЕЛІК ІНДИВІДУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ 12

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ ЗІ СТАЖУВАННЯ ТА ІНШОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ 12

СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ 18

ЗВІТУ ЗІ СТАЖУВАННЯ 18

ФОРМИ ТА ЗАСОБИ КОНТРОЛЮ 19

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ СТАЖУВАННЯ 20

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ 21

ЗВІТУ ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ СТАЖУВАННЯ ТА ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАВДАННЯ СТУДЕНТІВ ЗА 21

100–БАЛЬНОЮ СИСТЕМОЮ 21

ШКАЛА ОЦІНЮВАННЯ: НАЦІОНАЛЬНА ТА ECTS 21

Додаток В 26

ДОНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УПРАВЛІННЯ 26

Будемо вдячні за позитивне вирішення порушеного питання. 26

Додаток: договір на проведення практики студентів. 26

З повагою, 26

Додаток Г 27

Продовження Додатку Г 29

Додаток Д 30

Додаток Д 30

Загальні положення

Сучасний стан соціально-економічного розвитку суспільства, нові вимоги роботодавців до рівня професіоналізму фахівця фінансиста-управлінця посилюють значущість практичної складової змісту їх професійної підготовки в умовах реального виробництва й ринку.

Стажування студентів напряму підготовки 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» денної та заочної форми навчання Донецького державного університету управління є невід’ємною складовою частиною освітньо-професійної програми підготовки фахівців, основним завданням якої є якість практичної підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр». У період стажування студентів закладаються основи досліду професійної діяльності, практичних умінь і навичок, професійних якостей особистості фахівця.

У процесі професійної підготовки студентів увага викладачів університету акцентується на:

  1. розвитку творчих здібностей студента;

  2. самостійності студента;

  3. умінні студентами приймати управлінські фінансові рішення;

  4. спроможності працювати у колективі.

Програма стажування розроблена у відповідності з НаказомМіністерства освіти і науки, молоді та спорту України (Київ, МОН,МтаС України, 2012 р.), Концепцією практичної підготовки студентів Донецького державного університету управління (Донецьк, ДонДУУ, 2006 р.), Положеннями про проведення практики студентів Донецького державного університету управління (Донецьк, ДонДУУ, 2004 р.), Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України та Методичними рекомендаціями щодо розробки програм практики студентів вищих навчальних закладів України Головного управління вищої освіти України від 14.02.96 №31-5/97. Вимоги до оформлення звіту викладені у відповідності з Внутривузівським стандартом якості випускних/дипломних/ магістерських робіт (Донецьк, ДонДУУ, 2006 р.).

В даній програмі розглядаються загальні питання організації, проведення та контролю стажування студентів напряму підготовки 8.03050801 «Фінанси і кредит» (спеціалізації «Фінанси») освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» денної та заочної форми навчання Донецького державного університету управління.

Стажування передбачає найбільш глибокий аналіз результатів функціонування бази практики, який повинний закінчуватися науковим обґрунтуванням шляхів її подальшого розвитку. У такому разі значущість наукових методів та прийомів проведення аналізу та механізмів оцінки проведених досліджень збільшується.