Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
30
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
28.67 Кб
Скачать

ВСТУП (зразок)

В умовах ринкових відносин значущість власного капіталу у функціонуванні будь-якого типу підприємства настільки велика, що вивчення питань отримання достатньої і надійної інформації з метою ефективного управління підприємством є вкрай актуальною.

Отримання інформації, яка відповідає вимогам різних користувачів: інвесторів, банків, постачальників і різних кредиторів, покупців, акціонерів, держави і громади, припускає знання організації і методології обліку і контролю. Трудомісткість їх вивчення на стадії революційних змін у методології бухгалтерського обліку, впровадження Положень (стандартів) бухгалтерського обліку значно виросла.

Питаннями організації обліку й аудиту капіталу займалася низка вчених, таких як Чебанова Н.А, Костенко Л.М., Іванов В.П., Петров О.І., Стаценко О.О., Буряков П.Р., Ляшенко Д.В. та ін. В їхніх роботах відбиті особливості накопичення обліково-економічної інформації в промисловості. Однак, відносно торговельних і посередницьких підприємств питання обліку власного капіталу є предметом гострих дискусів.

Метою ………………………

Для досягнення поставленої мети було поставлено та вирішено такі задачі:

вивчено економічну сутність капіталу;

проаналізовано правове та регламентне забезпечення обліку капіталу;

визначено основні напрямки аналізу власного капіталу;

Об'єктом дослідження є процес обліку і внутрішнього контролю власного капіталу.

Предметод дослідження є теоретичні, практичні та методологічні питання організації обліку та аудиту власного капіталу.

При вирішенні поставлених задач у роботі використані такі методи: спостереження – для виявлення перспективних напрямків вдосконалення панування діяльності підприємства; аналіз – для виявлення розрахункових показників діяльності підприємства; порівняння – для зіставлення функціонування закордонних підприємств з українськими.

Теоретико-методологічною основою дослідження є положення економічної теорії, маркетингу та дослідження вітчизняних й закордонних учених у сфері обліку власного капіталу, а також законодавчі і нормативні акти, інструкції і Положення (стандарти), які регулюють і регламентують фінансово- господарську діяльність підприємств, її облік і контроль. Інформаційною базою дослідження є обліково-економічна й інші види інформації певного підприємства (вказати...).

Основні теоретичні та практичні результати полягають в удосконаленні процесу обліку й аналізу власного капіталу.

Реферат складається зі вступу, двух розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків.

У першому розділі висвітлюються питання ………

Другий розділ присвячено…………………………